Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οριστε...Στην φωτο ειναι κλοκαρισμενος στα 3.4 με auto ρυθμισεις.......

Μπορω να το εμπιστευτω τωρα εγω? Γιατι οταν τον ειχα στα στοκ με volt sta 1.05 ελεγε 1.024 τ cpu-z.... :shifty:

post-200597-0-85766800-1308170064_thumb.jpg

Δημοσ.

Εγω πηαγα 3.4 με auto :confused:

Λαθος μου ειναι? Επρεπε να βαλω εγω manual? :confused:

Απλά φαίνεται ότι η μητρική σου είναι γενναιόδωρη.

Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά κάποιες μητρικές τότε έδιναν αβέρτα ρεύμα στο auto, μέχρι κάποιο όριο πάντα.

Δεν θυμαμε... Νομιζω οτι cpu-z ελεγε ή 1.35 ή 1.45....

Μ@λ@κι@? :confused:

Μία χαρά είναι, απλά το ρεύμα που δίνεις από το Bios και το ρεύμα που τελικά έχει το CPU, το οποίο το βλέπεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το PC Probe (τότε με αυτό τα έβλεπα), είναι πάντα λιγότερο.

Αυτό συνηθίζεται να λέγεται V-Drop, αν και V-Drop είναι όταν σε φόρτο η μητρική ρίχνει την τάση στο CPU με αποτέλεσμα να τρως BSOD.

Οπότε αναγκάζεσαι να δίνεις παραπάνω ρεύμα, σε IDLE να είναι υπεραρκετό και να έχεις υψηλές θερμοκρασίες IDLE και σε FULL LOAD να είναι κανονικό καθώς πέφτει λίγο, αλλά όχι μέσα στα αποδεκτά όρια και δεν τρως BSOD.

Μετά οι μητρικές και δεν κάνω λάθος της ASUS είχαν κάτι που λέγεται Calibrate μπλα μπλα μπλα, το έχει και η δική μου και η τάση είναι ότι και να γίνει σταθερή.

Τέλος πάντων μία χαρά είναι.

Απλά εσύ το ρίχνεις και άλλο αν θες και τεστάρεις αν θα φας BSOD. Έχεις δηλαδή όσο λιγότερο ρεύμα μπορείς, οπότε και χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Μισό λεπτό, να τα πάρουμε λίγο με τη σειρά.

Το έχουμε συζητήσει ξανά? Δεν θυμάμαι.

Όταν η οθόνη δείχνει παραπάνω από 60fps, βλέπουμε μία γραμμή.

Με 60fps έχεις σπασίματα δηλαδή? Αν θέλεις εσύ να παίζεις παραπάνω από 60fps, όπως λες 80-90, είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά δεν αποτελεί κανόνα.

Στα 60fps έχουμε την τέλεια ροή των καρέ.

Ανάλογα το παιχνίδι, ακόμα και σε χαμηλότερα καρέ το δευτερόλεπτο έχουμε πολύ ομαλή κίνηση.

Αν στους 71 άρχιζε να λιώνει το πυρίτιο δεν θα είχαμε PC και γενικότερα ηλεκτρονικές συσκευές.

Εγώ που έχω G0 μου λέει 100C. Και φυσικά αν φτάσεις τους 100C, δεν θα χαλάσει το CPU, απλά θα κάνει Shut Down.

ναι τα έχουμε ξανασυζητήσει... δεν ξέρω γιατι μερικοί δεν καταλαβαίνετε διαφορά στα 60 fps έως τα 90 αλλα υπάρχει μεγάλη διαφορά. και ο λόγος είναι πρώτον οτι όταν η κάρτα γραφικών βγάζει 60 fps δεν σημαίνει οτι στην οθόνη βλέπουμε και τα 60 frames, (δηλαδή έχουμε κάποια σπασίματα/καθυστερήσεις) και δεύτερον οτι όταν σου βγάζει π.χ 90 frames το δευτερόλεπτο και υπάρχει έστω και η παραμικρή καθυστέρηση στην μετάδοση της εικόνας, αυτα τα κενά (σπασίματα) γεμίζουν απο αυτα τα frames που ακολουθούν...

δηλαδή έστω οτι στέλνουμε 6 frames [x][x][x][x][x][x] και λόγω της καθυστέρησης βλέπουμε [x][][x][x][x][x] εκεί στο κενό έχουμε το πρώτο σπάσιμο...

εστω τώρα οτι στέλνουμε 9 frames [x][x][x][x][x][x][x][x][x] θα φτάσουν ΠΑΛΙ λιγότερα frames, αλλα θα είναι κάπως έτσι: [x][x][x][x][x][x] ... με λίγα λόγια πριν βλέπαμε 5 frames λόγω της καθυστέρησης ενώ τώρα βλέπουμε 6. συγκεκριμένα στο παράδειγμα που μας αφορά, 60 frames, τα οποία μπορεί να δείξει η οθόνη μας..

και ναι οκ, αν παίζεις σκάκι δεν θα σε πειράξουν τα λιγότερα frames... αλλα τα παιδιά μιλήσαν για battlefield bad company 2

όσο για τον επεξεργαστή, δεν τα λέω εγώ, τα specifications ειναι της intel. (οκ δεν λιώνει ακριβώς το πυρύτιο αλλα κάτι άσχημο συμβαίνει αν θέλεις να ψάξω ακριβώς τι γίνεται) η maximum θερμοκρασία που πρέπει να φτάνει ο επεξεργαστής G0 είναι 71c (προσοχή όχι στα cores)... χοντρικά σου λέει οτι το maximum στα cores είναι τα 85-86c. μετα αρχίζεις να έχεις προβλήματα... και δεν είναι θέμα να κλείσει η cpu, είναι θέμα να χαλάσει πιο γρήγορα. όλα αυτά που γράφω παραπάνω είναι γεγονότα και όχι απόψεις... αλλα feel free to argue again.................. ;)

edit: sorry για το edit αλλα αυτό που σημείωσα με bold στο quote σου είναι εντελώς άκυρο............

Αν έφτανε μέχρι 1,45 καλά ήταν εγώ φοβάμαι ότι έδινε παραπάνω :P

εμένα πάντως σε auto η gigabyte έδινε πάνω απο 1.51 που είναι το max για G0... μ@λ@κ1ες της gigabyte...... :/

Δημοσ.

Εκανα stress test και κατεβικε στο 1.324...... :confused:

Κοίταξε στο BIOS της μητρικής σου, μήπως υπάρχει η ρύθμιση που σταματάει το V-Drop. "Load Line Calibration" λέγεται.

ναι τα έχουμε ξανασυζητήσει... δεν ξέρω γιατι μερικοί δεν καταλαβαίνετε διαφορά στα 60 fps έως τα 90 αλλα υπάρχει μεγάλη διαφορά. και ο λόγος είναι πρώτον οτι όταν η κάρτα γραφικών βγάζει 60 fps δεν σημαίνει οτι στην οθόνη βλέπουμε και τα 60 frames, (δηλαδή έχουμε κάποια σπασίματα/καθυστερήσεις) και δεύτερον οτι όταν σου βγάζει π.χ 90 frames το δευτερόλεπτο και υπάρχει έστω και η παραμικρή καθυστέρηση στην μετάδοση της εικόνας, αυτα τα κενά (σπασίματα) γεμίζουν απο αυτα τα frames που ακολουθούν...

Όταν έχεις ενεργοποιημένο το V-Sync και βλέπεις στο Fraps τα fps να είναι 60 πάντα, τότε καταλαβαίνουμε ότι η κάρτα έχει "αέρα" για παραπάνω, απλά για να μην έχεις την γραμμή βλέπεις 60.

Όταν αυτά τα 60 λοιπόν είναι σταθερά και δεν γίνονται ποτέ 40, κανένα κόλλημα δεν υπάρχει.

δηλαδή έστω οτι στέλνουμε 6 frames [x][x][x][x][x][x] και λόγω της καθυστέρησης βλέπουμε [x][][x][x][x][x] εκεί στο κενό έχουμε το πρώτο σπάσιμο...

εστω τώρα οτι στέλνουμε 9 frames [x][x][x][x][x][x][x][x][x] θα φτάσουν ΠΑΛΙ λιγότερα frames, αλλα θα είναι κάπως έτσι: [x][x][x][x][x][x] ... με λίγα λόγια πριν βλέπαμε 5 frames λόγω της καθυστέρησης ενώ τώρα βλέπουμε 6. συγκεκριμένα στο παράδειγμα που μας αφορά, 60 frames, τα οποία μπορεί να δείξει η οθόνη μας..

Πέρα από αυτό που περιγράφω πιο πάνω, υπάρχει και άλλος παράγοντας όπου χάνουμε FPS?

και ναι οκ, αν παίζεις σκάκι δεν θα σε πειράξουν τα λιγότερα frames... αλλα τα παιδιά μιλήσαν για battlefield bad company 2

Στο Crysis και τα 40 Fps είναι Playable, δείχνουν μια χαρά. Στο Dirt 3 δεν δείχνουν σωστά.

Με το να λες ότι θες 90fps και οτιδήποτε άλλο δεν δείχνει σωστά, αμέσως μηδενίζεις διαγράφεις ολόκληρη την βιομηχανία των Video Games και της οικονομίας ταυτόχρονα, αλλά και των γραφικών.

Πολλά παιχνίδια δεν παίζουν πάντα 90fps, πολλά PC δεν μπορούν να παίξουν τα πάντα με 90FPS και πολλές φορές για τα γραφικά, υπάρχει παραχώρηση στα FPS.

Εσύ θες 90.

Αν βγω εγώ και πω ότι θέλω 120?

όσο για τον επεξεργαστή, δεν τα λέω εγώ, τα specifications ειναι της intel. (οκ δεν λιώνει ακριβώς το πυρύτιο αλλα κάτι άσχημο συμβαίνει αν θέλεις να ψάξω ακριβώς τι γίνεται) η maximum θερμοκρασία που πρέπει να φτάνει ο επεξεργαστής G0 είναι 71c (προσοχή όχι στα cores)... χοντρικά σου λέει οτι το maximum στα cores είναι τα 85-86c. μετα αρχίζεις να έχεις προβλήματα... και δεν είναι θέμα να κλείσει η cpu, είναι θέμα να χαλάσει πιο γρήγορα. όλα αυτά που γράφω παραπάνω είναι γεγονότα και όχι απόψεις... αλλα feel free to argue again.................. ;)

Σίγουρα, οι χαμηλές θερμοκρασίες δίνουν και περισσότερη ζωή σε ένα υποσύστημα.

Βέβαια από μόνες τους δεν έχουν να λένε κάτι. Γιατί ακόμα και όταν δίνεις παραπάνω τάση στο CPU και έχεις μία φοβερή ψύξη με Phase Change για παράδειγμα το παραπάνω ρεύμα το τρώνε στη μάπα τα τρανζίστορς.

Θα ήθελα πάντως να δω ένα σχετικό άρθρο της Intel με θερμοκρασίες λειτουργίας.

edit: sorry για το edit αλλα αυτό που σημείωσα με bold στο quote σου είναι εντελώς άκυρο............

Δεν πρόλαβα να διαβάσω, οπότε ok.

Δημοσ.

Εσύ θες 90.

Αν βγω εγώ και πω ότι θέλω 120?

δεκτό, και σίγουρα δεν μπορώ να σου πώ τίποτα εφόσον μπορείς να ξεχωρίζεις τα 120 fps. γιαυτό και υπάρχουν οι οθόνες με 120hz (είτε CRT είτε TFT)

Σε έρευνες που έχουν γίνει πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας (νομίζω της γαλλίας) καταφέραν και ξεχωρίζαν ανάμεσα σε 120 fps έναν τύπο αεροπλάνου που τους προβάλαν σε 1 μόνο frame. οπότε μπορούμε να καταλάβουμε οτι ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να καταλαβαίνει διαφορές ακόμα και τέτοιου μεγέθους.

το θέμα είναι να υπάρχει ένα νούμερο που να βολεύει πολύ κόσμο. ίσως αυτο το νούμερο να είναι το 60. όποιον όμως πορωμένο (για να μην πω professional gamer) να ρωτήσεις θα σου πει οτι τα 60 ΔΕΝ ειναι αρκετά... δεν καταλαβαίνω για ποιά γραμμή μιλάς αλλα το v-sync είναι ίσως το πιο μέτριο "μέσο" για να κρατήσουν μια ισσοροπία σε όλη αυτήν την προσπάθεια. και αυτό γιατι σου εξήγησα παραπάνω οτι τα 60 FPS που σου δίνει το v-sync στην πραγματικότητα θα είναι 50 (χοντρικά πάντα).

υπάρχουν και άλλοι τρόποι που άλλες εταιρίες προσπάθησαν για να βρούν μια μέση λύση. το call of duty MW2 είχε σαν όριο τα 91 fps. όσο καλό σύστημα και να είχες. έτσι κρατάγαν μια ισορροπία ανάμεσα στον πορωμένο gamer και στον casual gamer, μη δίνοντας την δυνατότητα στον πορωμένο (και σε αυτόν που μπορεί να ξεχωρίσει την διαφορά στα fps) να έχει κάποιο επιπλέον πλεονέκτημα ...

Στο Crysis και τα 40 Fps είναι Playable, δείχνουν μια χαρά. Στο Dirt 3 δεν δείχνουν σωστά.

Με το να λες ότι θες 90fps και οτιδήποτε άλλο δεν δείχνει σωστά, αμέσως μηδενίζεις διαγράφεις ολόκληρη την βιομηχανία των Video Games και της οικονομίας ταυτόχρονα, αλλά και των γραφικών.

Πολλά παιχνίδια δεν παίζουν πάντα 90fps, πολλά PC δεν μπορούν να παίξουν τα πάντα με 90FPS και πολλές φορές για τα γραφικά, υπάρχει παραχώρηση στα FPS.

δεν μηδενίζω/διαγράφω την βιομηχανία, μην ξεχνας οτι αυτή η βιομηχανία έχει απο πίσω 10 κρατικές υπηρεσίες κτλπ να τους ελέγχει και να προσπαθεί να βγάλει ένα παιχνίδι που να μπορεί να είναι ανάμεσα σε κάποια στανταρ που της έχουν θέσει. ίσως τα fps να είναι κάτι απο αυτά, έναν καιρό μάλιστα υπήρχαν πολλά games που μόλις τα άνοιγες σου δίναν προειδοποιήσεις για προβλήματα που μπορείς να έχεις λόγω επιληψίας απο τις γρήγορες εναλλαγές εικόνας που συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι. ίσως να μην έχει να κάνει με αυτό, δεν ξέρω. για μένα δυστυχώς δεν είναι playable... όταν έχω στο μυαλό μου μια πολύ ομαλή κίνηση και κουνάω το mouse περιμένοντας να γίνει ακριβώς η συγκεκριμένη κίνηση...(όλα αυτά μεσα σε κλάσματα δευτερολέπτου) και λόγω κάποιων επιπλέων γραφικών εκείνη την στιγμή (π.χ εκρήξεις η λόγω μεγάλων πιστών στο bc2) δεν γίνεται.. ξενερώνω.. υπάρχουν στιγμές που μπορεί να είμαι με sniper και να με εντοπίζουν 3 διαφορετικά άτομα, σε διαφορετικές θέσεις, και να τους τρώω πριν προλάβουν να μου ρίξουν, αυτό με 10 fps λιγότερα προσωπικά δεν θα μπορούσα να το κάνω....

edit: όσο για το τελευταίο, πρσωπικά πάντα ρίχνω τα γραφικά για να κερδίσω μερικά fps παραπάνω... είναι καθαρά προσωπική επιλογή πιστεύω..

Πέρα από αυτό που περιγράφω πιο πάνω, υπάρχει και άλλος παράγοντας όπου χάνουμε FPS?

σίγουρα, δεν γνωρίζω ακριβώς πιος είναι... ίσως θέμα latency της pcie? θέμα των καρτών γραφικών γενικότερα..? δεν ξέρω... αλλα μπορώ να το ψάξω λίγο παραπάνω αν υπάρχει λόγος

Θα ήθελα πάντως να δω ένα σχετικό άρθρο της Intel με θερμοκρασίες λειτουργίας.

http://download.intel.com/design/processor/designex/315594.pdf - Γενικές πληροφορίες για θερμικές συμπεριφορές

http://download.intel.com/design/processor/datashts/31559205.pdf - Πληροφορίες για Q6600 specs

edit: κάθησα και διάβασα λίγο τα άρθρα (βαριόμουν να παίξω κανα game σήμερα) και ουσιαστικά το όλο θέμα είναι εδώ απο το 2ο άρθρο που έγραψα:

Αν under-designed thermal solution that is not able to prevent excessive activation of the

TCC in the anticipated ambient environment may cause a noticeable performance loss,

and in some cases may result in a T C that exceeds the specified maximum temperature

and may affect the long-term reliability of the processor. In addition, a thermal solution

that is significantly under-designed may not be capable of cooling the processor even

when the TCC is active continuously. Refer to the appropriate Thermal and Mechanical

Design Guidelines (see Section 1.2) for information on designing a thermal solution.

The duty cycle for the TCC, when activated by the Thermal Monitor, is factory

configured and cannot be modified. The Thermal Monitor does not require any

additional hardware, software drivers, or interrupt handling routines.

Δημοσ.

Τα στοιχεία με CPU-Z και CORE TEMP μετά από 20 λεπτά BC2, 90 δεν πήγε ως 70 έφτασε και το 70 πολύ είναι?

13487432.jpg 84024725g.jpg

κάνω ρε παιδιά ένα τεστ τώρα με Prime95, το core temp μου λέει max θερμοκρασία 83C και το pc wizard max 98C τελικά τι θερμοκρασίες έχω...? :wacko: :wacko: :wacko:

Δημοσ.

Τα στοιχεία με CPU-Z και CORE TEMP μετά από 20 λεπτά BC2, 90 δεν πήγε ως 70 έφτασε και το 70 πολύ είναι?

κάνω ρε παιδιά ένα τεστ τώρα με Prime95, το core temp μου λέει max θερμοκρασία 83C και το pc wizard max 98C τελικά τι θερμοκρασίες έχω...? :wacko: :wacko: :wacko:

Το pc wizard μπορει να εχει tjmax στα 100 και να εισουν στους 88.......(ασχετο)

Ειναι πολυ μεγαλες οι θερμοκρασιες σου! Εχεις βαλει καλη παστα ή καμια μουφα? Εγω γιατι ειχα βαλει μουφα και με cod 4 πατουσε 70αρια. Μαλον σε βλεπω να εχεις το ιδιο προβλημα αφου εχεις μια καλη ψυκτρα........

Δημοσ.

το θέμα είναι να υπάρχει ένα νούμερο που να βολεύει πολύ κόσμο. ίσως αυτο το νούμερο να είναι το 60. όποιον όμως πορωμένο (για να μην πω professional gamer) να ρωτήσεις θα σου πει οτι τα 60 ΔΕΝ ειναι αρκετά...

Πολύ κόσμο βολεύουν και τα 30fps. Οι πιο απαιτητικοί, απαιτούν 60fps.

Τα 60+fps δεν είναι αρκετά για τους γραφικούς. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τόση ώρα θεωρίες που τις ορίζεις ως αξιώματα. Ειδικά το professional πάει πολύ.

Συγγνώμη, αλλά θεωρώ ότι γίνεσαι γραφικός, άθελα σου.

Ο Gamer φίλε μου δεν φαίνεται από τα Settings που παίζει το εκάστοτε παιχνίδι.

Ο Gamer δεν κολάει το κεφάλι του στο τοίχο για να δει τις υφές.

Ο Gamer δεν έχει συνεχώς τα μάτια του στο FRAPS.

O Gamer παίζει το παιχνίδι του και όχι με το PC του!

Οι πωρωμένοι (για να μην πω professional gamers) που παίζουν στις κονσόλες που πολλές φορές τα παιχνίδια τρέχουν με 30fps???

δεν καταλαβαίνω για ποιά γραμμή μιλάς αλλα το v-sync είναι ίσως το πιο μέτριο "μέσο" για να κρατήσουν μια ισσοροπία σε όλη αυτήν την προσπάθεια. και αυτό γιατι σου εξήγησα παραπάνω οτι τα 60 FPS που σου δίνει το v-sync στην πραγματικότητα θα είναι 50 (χοντρικά πάντα).

Για να επιμένεις τόσο, σίγουρα κάτι θα ξέρεις. Θα ήθελα όμως να κάνεις τον κόπο αν έχεις την καλοσύνη να μου το εξηγήσεις αυτό.

Μιλάω για την γραμμή που φαίνεται η εικόνα σαν ζελέ. Το λεγόμενο Tearring.

http://www.youtube.com/watch?v=EuYiWHVKj5g&feature=related

Αυτό συμβαίνει όταν τα FPS που στέλνουμε στην οθόνη είναι παραπάνω από αυτά που μπορεί να απεικονίσει, δηλαδή συνήθως πάνω από 60fps.

δεν μηδενίζω/διαγράφω την βιομηχανία, μην ξεχνας οτι αυτή η βιομηχανία έχει απο πίσω 10 κρατικές υπηρεσίες κτλπ να τους ελέγχει και να προσπαθεί να βγάλει ένα παιχνίδι που να μπορεί να είναι ανάμεσα σε κάποια στανταρ που της έχουν θέσει. ίσως τα fps να είναι κάτι απο αυτά, έναν καιρό μάλιστα υπήρχαν πολλά games που μόλις τα άνοιγες σου δίναν προειδοποιήσεις για προβλήματα που μπορείς να έχεις λόγω επιληψίας απο τις γρήγορες εναλλαγές εικόνας που συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι. ίσως να μην έχει να κάνει με αυτό, δεν ξέρω. για μένα δυστυχώς δεν είναι playable... όταν έχω στο μυαλό μου μια πολύ ομαλή κίνηση και κουνάω το mouse περιμένοντας να γίνει ακριβώς η συγκεκριμένη κίνηση...(όλα αυτά μεσα σε κλάσματα δευτερολέπτου) και λόγω κάποιων επιπλέων γραφικών εκείνη την στιγμή (π.χ εκρήξεις η λόγω μεγάλων πιστών στο bc2) δεν γίνεται.. ξενερώνω.. υπάρχουν στιγμές που μπορεί να είμαι με sniper και να με εντοπίζουν 3 διαφορετικά άτομα, σε διαφορετικές θέσεις, και να τους τρώω πριν προλάβουν να μου ρίξουν, αυτό με 10 fps λιγότερα προσωπικά δεν θα μπορούσα να το κάνω....

Είναι γούστο σου καπέλο σου και καμποιλίκη σου να θέλεις να παίζεις με 90fps ή και με παραπάνω. Το να βάζεις τίτλους όμως όπως Professional Gamer, Casual Gamer με βάση τις προτιμήσεις που έχει ο καθένας στα καρέ που πέφτουν το δευτερόλεπτο στην οθόνη, πάει πολύ.

Τα παιχνίδια έχουν προειδοποίησεις λόγω πλήθους χρωμάτων και φώτα που αναβοσβήνουν. Όσοι έχουν ιστορικό επιληψίας ή ακόμα και να μην έχουν παρουσιάσει κρίση επιληψίας, λόγω αυτών, μπορεί να παρουσιάσουν.

Το ίδιο ισχύει και για Clubs, Bars, όπου υπάρχουν φώτα, που αναβοσβήνουν.

edit: όσο για το τελευταίο, πρσωπικά πάντα ρίχνω τα γραφικά για να κερδίσω μερικά fps παραπάνω... είναι καθαρά προσωπική επιλογή πιστεύω..

Τελικά είναι προσωπική επιλογή ή είναι λόγω επαγγελματισμού? :-)

σίγουρα, δεν γνωρίζω ακριβώς πιος είναι... ίσως θέμα latency της pcie? θέμα των καρτών γραφικών γενικότερα..? δεν ξέρω... αλλα μπορώ να το ψάξω λίγο παραπάνω αν υπάρχει λόγος

Εμένα πέρα από το Input Lag που έχει η εκάστοτε οθόνη, δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Όμως ακόμα και αυτό, δεν έχει να κάνει με τα fps, έχει να κάνει πόση ώρα κάνει να απεικονίσει το σήμα που δέχεται από την κάρτα γραφικών.

http://download.intel.com/design/processor/designex/315594.pdf - Γενικές πληροφορίες για θερμικές συμπεριφορές

http://download.intel.com/design/processor/datashts/31559205.pdf - Πληροφορίες για Q6600 specs

Ωραίος. Έχει ενδιαφέρον.

Υ.Γ.: Ζητάω συγγνώμη για το γραφικός, αλλά με το να βάζεις ταμπέλες, professional, Casual, κλπ, είναι σαν να με λες και εμένα άθελα σου ενδεχομένως, ότι είμαι λίγος...

Απενεργοποίησε το C1E και όλες τις ρυθμίσεις για διαχείριση ενέργειας.

Όταν κάνουμε Overclocking, καλό είναι να τα απενεργοποιούμε αυτά.

Επίσης όταν έχουμε βάλει εμείς χειροκίνητη τάση στο CPU, δεν έχει να λέει τίποτα να πέφτει ο πολλαπλασιαστής και η τάση να μένει η ίδια. Δεν κάνουμε οικονομία στο ρεύμα και ούτε έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες αφού η τάση θα είναι πάντα αυτή που έχουμε ορίσει.

Αν είναι στο Auto, τότε θα πέφτει όταν ο CPU είναι σε Idle κατάσταση, αλλά είναι πιθανό λόγω Overclocking, να είναι unstable το σύστημα.

Το pc wizard μπορει να εχει tjmax στα 100 και να εισουν στους 88.......(ασχετο)

Ειναι πολυ μεγαλες οι θερμοκρασιες σου! Εχεις βαλει καλη παστα ή καμια μουφα? Εγω γιατι ειχα βαλει μουφα και με cod 4 πατουσε 70αρια. Μαλον σε βλεπω να εχεις το ιδιο προβλημα αφου εχεις μια καλη ψυκτρα........

Εμένα και το Real Temp και το Core Temp, μου λένε Tjmax 100.

Αν προσθέσω στο Real Temp την θερμοκρασία του CPU με την απόσταση από το Tjmax, θα βγάλω 100.

Μήπως μετράει λάθος και έχουμε υιοθετήσει αυτό το λάθος ως δεδομένο?

Θέλω να πω ότι κανείς δεν ρωτάει όταν αναφέρουμε θερμοκρασίες τι Tjmax σου βγάζει το πρόγραμμα, ρωτάμε με τι πρόγραμμα μετράς.

Δημοσ.

Ειναι αναλογος ποσο το εχεις ορισει. Δες και τα δικα μου που εχω βαλει tjmax 90....

Τα προσθετεις και βγαζει 90...... Οι ποιο καινουργοι επεξεργαστες εχουν tjmax στους 100.....

Και που λες για προγραμμα, αν προσεξεις ολοι οταν ειναι για εναν i5 πχ λενε δες με hwmonitor>..Αυτο εχει Tjmax στα 100 B)

Και ξαναλεω για τον φιλο, οτι οι θερμοκρασιες του πεταγοντε ετσι γιατι εχει μαπα παστα, ετσι οπως το βλεπω εγω

post-200597-0-05124400-1308233708_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...