PepeLePew Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Εδώ και μερικούς μήνες έχω μετοικήσει στο διαμέρισμα της κοπελιάς μου η οποία έχει ένα αρσενικό maltese 4 ετών. Με τον Μπάμπη (το σκυλί) λοιπόν από την πρώτη μέρα τα πηγαίναμε πολύ καλά αν και στην αρχή είχαμε θέματα για το ποιος είναι το κυρίαρχο αρσενικό στο σπίτι.. Ο Μπάμπης μέχρι τα 4 του ζούσε στην μητέρα της κοπέλας μου που τον είχε κουζίνα-μπαλκόνι και το βράδυ τον έκλεινε σε ένα κλουβί ταξιδιού. Εκπαίδευση μηδέν. Από την στιγμή που ήρθε σπίτι μας τον βγάζουμε βόλτα 3 φορές την ημέρα και γενικότερα προσπαθώ να τον εκπαιδεύσω χωρίς ξύλο φυσικά αλλά με άγριο για όποτε κάνει μαλακία και με γλυκάκι για όποτε κάνει κάτι που του λέω. Αποτελέσματα πενιχρά αν και μόνο εμένα ακούει μες το σπίτι.(Την κοπέλα μου την έχει δαγκώσει όταν πάει να τον μαλώσει) Υπάρχουν φορές όμως που έχει τύχει να τον πάμε βόλτα και να κατουρήσει κανονικά και μόλις τον πάμε σπίτι να τα αμολήσει ξανά. Επίσης ενώ με όλους τους ανθρώπους είναι πολύ φιλικός με όλα τα άλλα σκυλιά που συναντάμε στο δρόμο ξεκινάει τσαμπουκάδες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ευχαριστηθούμε την βόλτα μας. Στο παρελθόν δεν είχα ποτέ σκύλο έτσι προσπαθώ να πάρω ιδέες από τις εκπομπές του σκαι με του σκύλους που βάζει άλλα @@... Θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς κάποιες τεχνικές ώστε να μπορέσω να του μάθω τα βασικά και να γίνει η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Ευχαριστώ
papajo_r Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Χωρίς πλακα αυτά που θα ακούσεις και θα δεις (από την μέση του video καιμετά..(7ο λεπτό και μετά) αλλα έχει πλακα οποτε δες το όλο ) ισχύουν και θα σε βοηθήσουν http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s10e07-tsst
gatokoritso Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Καθημερινή εκπαίδευση.για αρχή τα απλά όπως κάτσε, έλα.χτυπά στο google, youtube how to train a dog θα βρεις παρά πολλά.για τα αλλά σκυλιά που δεν τα γουστάρει είναι λίγο ποιο δύσκολο το θέμα αφού παίζουν ψυχολογικοί λόγοι αλλά άμα του μάθεις το σταματά θα είσαι οκ.ελπίζω κανένας ειδικός να σου πει τίποτα καλύτερο αλλά έτσι εκπαίδευσα ένα σκύλο μιας φίλης βέβαια αυτο ήταν κουταβι.μην του φώναζετε και ότι μαθαίνεις εσυ στο σκυλί πρέπει να το κάνει και η κοπέλα.ακόμη καλύτερα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης να είναι εκεί.να μαθαίνεις στο σκυλί κάτσε να το χωνεύει και μετά η κοπέλα να δοκιμάζει.
PepeLePew Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 μην του φώναζετε και ότι μαθαίνεις εσυ στο σκυλί πρέπει να το κάνει και η κοπέλα.ακόμη καλύτερα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης να είναι εκεί.να μαθαίνεις στο σκυλί κάτσε να το χωνεύει και μετά η κοπέλα να δοκιμάζει. Έχω παρατηρήσει ότι όποτε είναι μπροστά η κοπέλα μου η εκπαίδευση είναι χειρότερη. Λες και ξέρει ότι θα τον σώσει,βοηθήσει, απαλλάξει..
papajo_r Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 εγώ επιμένω μέσα σε όλα τα αλλα να δεις και το video στο link που έδωσα πιο πάνω
frenzy Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Βασικό για αρσενικό να ζευγαρώσει να καθαρίσει το μυαλό του ή να στειρωθεί. Μετά κοιτάς το πρόβλημα της επιθετικότητας αν λύνεται. Επίσης βασικό, αν εσύ και η κοπέλα σου δεν έχετε κοινή γραμμή στα πρέπει και δεν πρέπει, ξέχνα το - δεν γίνεται με τίποτα, πόσο μάλλον στα τέσσερα χρόνια του. Όσοι συμβιώνουν με τον σκύλο πρέπει να συμφωνούν. Και φυσικά να αποδεχθείς κάποια χούγια του, είναι μεγάλο το σκυλί για εκπαίδευση κατ' οίκον.
gatokoritso Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Εννοείς ότι δεν είναι συγκεντρωμένο;έχεις δοκιμάσει την εκπαίδευση να τη κάνει η κοπέλα σου και να είσαι εσυ ο παρατηρητής;παρουσιαστε την διαδικασία σαν παιχνίδι.μην αγχώνεις το σκυλί.δείξε του τη λιχουδιτσα που θα κερδίσει δοκίμασε λίγες φορές την εντολή και μετά αστον αργότερα πάλι.όταν τα καταφέρει θα πάρει το δώρο του.χρειάζεται κόπος αλλά άπαξ και τα καταφέρεις θα ηρεμήσει το κεφάλι σου κορυφή το βίντεο από sp και γέλιο και εκπαίδευση!!!
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 http://www.youtube.com/user/zakgeorge21 Και πολλοί άλλοι τέτοιοι
margaritagr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Βασικό για αρσενικό να ζευγαρώσει να καθαρίσει το μυαλό του ή να στειρωθεί. να ζευγαρωσει να καθαρισει το μυαλο του wtf??!! Δε κανει καλο το ζευγαρωμα καπου φιλε μου(εκτος απ τις τσεπες αυτων που τα πουλανε) Η στειρωση ναι, σε καποιες περιπτωσεις βοηθαει. Το σκυλι ειναι ηδη 4 και μεχρι τωρα ζουσε οπως ειπες χωρις καθολου εκπαιδευση οποτε μη περιμενεις μονος σου να καταφερεις πολλα. Η επιθετικοτητα μαλλον θα οφειλεται σε μη σωστη κοινωνικοποιηση. Μπορεις να συμβουλευτεις εκπαιδευτη;
nrkmaiden Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα θα ηθελα να ρωτησω τη ρατσα σκυλου θα μπορουσα να εχω σε ενα διαμερισμα? Εγω ειμαι υπερ των ημιαιμων αλλα το θεμα ειναι οτι δε ξερουμε σε τι μεγεθος μπορει να φτασει.........
lary7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα θα ηθελα να ρωτησω τη ρατσα σκυλου θα μπορουσα να εχω σε ενα διαμερισμα? Εγω ειμαι υπερ των ημιαιμων αλλα το θεμα ειναι οτι δε ξερουμε σε τι μεγεθος μπορει να φτασει......... Για σπιτι καλυτερα καθαροαιμο ωστε να προσαρμοστει ευκολα. Θα προτεινα Yorkshire Terrie, ο κολητος μου και η κοπελα μου πηραν απο 1 σε συντομο χρονικο διαστημα. Ησυχα σκυλια, κοινωνικα και δεν ειναι καθολου απαιτητικα.Γινονται περιπου 3-4 κιλα, πανεξυπνα και συμπαθη σε ολους. Αμα χρειαστεις και παραπανω λεπτομερειες εδω ειμαστε.
PepeLePew Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Μπορεις να συμβουλευτεις εκπαιδευτη; Με την παρούσα οικονομική κατάσταση δύσκολο έως ακατόρθωτο. Θα δω τα video και θα προσπαθήσω μόνος μου και βλέπουμε τι γίνετε.Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.
HamerZ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δες και τις 2 σειρές του sky με τους εκπαιδευτές
PepeLePew Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δες και τις 2 σειρές του sky με τους εκπαιδευτές Δεν τις προλαβαίνω πάντα λόγω δουλειάς. Μήπως ξέρει κανείς κάποιο link που να μπορώ να τις δω όλες μαζεμένες; To skai.gr δεν τις έχει :(
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.