gl_xristos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Καλησπερα. Χρειάζομαι την βοήθεια σας στο Matlab. Εχω εναν αρχείο το οποίο έχει μέσα έναν πίνακα mxn. Στο m είναι όνομα και το n είναι αριθμοί. Δεν γνωρίζω αναμεσα με τι θα χωρίζονται μάλλον ή με κενό ή με tab αλλά τυπικα δεν το γνωρίζω. Θέλω να διαβάσω το αρχείο και να το περάσω σε πίνακα. filename = input('Δώσε το όνομα του αρχείου: ', 's'); fid = fopen(filename); if fid ~= -1 vasi = textscan(fid, '%s %s %s %s', 'CollectOutput',1); fclose(fid); end Οταν γράφω αυτο ναι μεν μου φορτώνει κανονικά το αρχείο αλλα μου φτιάχνει ενα cell 1x1 και μέσα εκει έχει άλλο cell π.χ 2x4 Θέλω ή να μου φορτώνεται κατευθείαν σε έναν πίνακα ή σε ένα cell, ή να κάνω το κανω εξαγωγή απο το cell αυτο, αλλα όχι να ειναι έτσι. Δοκίμασα να το διαβάσω και αλλιώς αλλά κάτι θα έκανα λάθος. Επιπλέον εδώ διαβάζω 4 string δοκιμαστικά. Το μέγεθος του m δεν το γνωρίζω, ίσως να ξέρω το n. Μιας και η textscan δέχεται ίδιου τύπου δεδομένα σκόπευα να τα μετατρέψω σε αριθμό μετά. Ευχαρηστω εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.