Xvipes Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Έχω 2 διαφορετικές συνδέσεις wireless. Η πρώτη(Α) έχει gateway 192.168.1.254 H δεύτερη(Β) έχει gateway 192.168.2.1 Για διάφορους λόγους θέλω να αλλάζω μεταξύ των 2 συνδέσεων αλλά δυστυχώς μέσω automatic ip(είμαι σε windows 7) αργεί και καμιά φορά δε παίρνει ποτέ dhcp με αποτέλεσμα να του δίνω manual τις ip. Η ερώτηση είναι η εξής:Υπάρχει τρόπος να έχω 2 διαφορετικές συνδέσεις που ανάλογα την περίσταση να ενεργοποιώ και να απενεργοποιώ την κάθε μια έχοντας ήδη φτιάξεις τις manual ip? Αν όχι υπάρχει κάποιος άλλο τρόπος να παίρνω ip γρήγορα κάθε φορά που αλλάζω σύνδεση? p.s Gateway δε μπορώ να αλλάξω σε κανένα από τα 2 router.
Xvipes Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 πολύ ωραίο και απλό το προγραματάκι σου macacre_sunsets και κάνεις όντως ακριβώς αυτό που θέλω.Νά'σε καλά Αν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση που να μην χρειάζεται 3ο πρόγραμμα και να γίνετε μέσω των windows με την μια, είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη.(τίποτα σε bat αρχείο που να δίνει την ip που του έχω γράψει))
parsifal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Αν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση που να μην χρειάζεται 3ο πρόγραμμα και να γίνετε μέσω των windows με την μια, είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη.(τίποτα σε bat αρχείο που να δίνει την ip που του έχω γράψει)) Όλα ξεκινούν από την εντολή netsh. Άνοιξε ένα τερματικό και δώσε netsh /? για να δεις τις διαθέσιμες παραμέτρους. Δες ένα quick 'n' dirty howto: http://www.shivaranjan.com/2007/07/15/windows-quick-tip-how-to-create-a-batch-file-for-changing-network-settings/
Xvipes Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Thanks parsifal!Αυτό είναι πιο απλό και πιο ελαφρύ!
Xvipes Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Για μα μην ανοίγω καινούργιο τοπικ με την παρακάτω εντολή έκανα τελικά αυτό που ήθελα μόνο που έχω μια απορία. >netsh interface ip set address name="Wireless Network Connection" static 192.168.1.30 255.255.255.0 192.168.1.254 netsh interface ip set dns name="Wireless Network Connection" static 192.168.1.254 το παράθυρο του dos αργεί πάρα πολύ να εξαφανιστεί και να περαστούν οι αλλαγές των ip.Σε ένα ίντερνετ καφέ που είχα πάει οι αλλαγές γινόντουσαν αστραπιαία(ούτε ένα δευτερόλεπτο) ενώ σε εμένα κάνει κοντά στα 10 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει και φορμάτ δεν έχει φτιάξει το πρόβλημα.Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι στην εντολή?
biomecanoid Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 θες loadbalancing/failover για να γίνει επαγγελματικά η δουλειά όλα τα αλλα είναι κολπάκια/hacks
rfc Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα Ελληνικα windows εχεις? Αν ναι πρεπει να αλλαξεις τη συνταξη σε "ασυρματη συνδεση δικτυου 4". Δες στο network adapters>properties> ονομα της συνδεσης και γραψε αυτο. Κατι αλλο Xvipes εκτος απο το ονομα της συνδεσης πρεπει να δηλωσεις και το metric στο τελος για αυτο δε σου δουλευει. >netsh interface ip set address name="Wireless Network Connection" static 192.168.1.30 255.255.255.0 192.168.1.254 netsh interface ip set dns name="Wireless Network Connection" static 192.168.1.254 τα δικα μου shortcut στην επιφανεια τα εχω ετσι και δουλευουν αψογα... κανε copy-paste >C:\WINDOWS\system32\netsh.exe interface ip set address name="Local Area Connection" static 192.168.1.3 255.255.255.0 192.168.1.100 1 Στο σπιτι εχω 3 ρουτερς και AP + Repeater και με 3 τετοια shortcuts εναλλασσομε οπου θελω ευκολα και γρηγορα απο μια εγκατασταση συνολικα 5 pc's. Ο λογος που καθυστερει πολυ το DOS παραθυρο ειναι γιατι κανεις batch και οχι shortcut.
Xvipes Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα Ελληνικα windows εχεις? Αν ναι πρεπει να αλλαξεις τη συνταξη σε "ασυρματη συνδεση δικτυου 4". Δες στο network adapters>properties> ονομα της συνδεσης και γραψε αυτο. Κατι αλλο Xvipes εκτος απο το ονομα της συνδεσης πρεπει να δηλωσεις και το metric στο τελος για αυτο δε σου δουλευει. >netsh interface ip set address name="Wireless Network Connection" static 192.168.1.30 255.255.255.0 192.168.1.254 netsh interface ip set dns name="Wireless Network Connection" static 192.168.1.254 τα δικα μου shortcut στην επιφανεια τα εχω ετσι και δουλευουν αψογα... κανε copy-paste >C:\WINDOWS\system32\netsh.exe interface ip set address name="Local Area Connection" static 192.168.1.3 255.255.255.0 192.168.1.100 1 Στο σπιτι εχω 3 ρουτερς και AP + Repeater και με 3 τετοια shortcuts εναλλασσομε οπου θελω ευκολα και γρηγορα απο μια εγκατασταση συνολικα 5 pc's. Ο λογος που καθυστερει πολυ το DOS παραθυρο ειναι γιατι κανεις batch και οχι shortcut. Φιλαράκι σε ευχαριστώ το metric ήταν τελικά!(που αν θέλει κάποιος ας μου εξηγήσει τι κάνει ) τώρα το κάνει σε 200ms και ούτε. Και πριν δούλευε μια χαρά χωρίς το metric απλά ήθελε 10 sec για να πιάσουν οι ρυθμίσεις.Σε ευχαριστώ rfc. biomecanoid μάλλον δε διάβασες τίποτα από όλο το thread...
parsifal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Φιλαράκι σε ευχαριστώ το metric ήταν τελικά!(που αν θέλει κάποιος ας μου εξηγήσει τι κάνει ) τώρα το κάνει σε 200ms και ούτε. Με επιφύλαξη τα ακόλουθα. Έχοντας υπ' όψιν αυτό: http://support.microsoft.com/kb/299540 όταν δεν ορίζεις εσύ metric value, ενδέχεται το σύστημα να εκτελεί extra diagnostics/μετρήσεις (άχρηστα στην περίπτωσή σου) ώστε να αποδώσει metric value στο interface και τα routes που σχετίζονται με αυτό, κάτι που θα εξηγούσε την καθυστέρηση.
biomecanoid Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 από μένα που λες ότι δεν κατάλαβα, το θέμα είναι πως μπορείς να δουλεύεις και τις 2 σύνδεσης μαζί χωρίς να αλλάζεις με χαζά commandline Τώρα άμα δεν θες η δεν ξέρεις να το κανεις αυτό η οτιδήποτε άλλο είναι δικό σου θέμα
parsifal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί «χαζά commandlines», αν του κάνουν τη δουλειά; Ίσως έχει τους λόγους του που δε θέλει να ακολουθήσει τη λύση των δύο ταυτόχρονα ενεργών συνδέσεων: Για διάφορους λόγους θέλω να αλλάζω μεταξύ των 2 συνδέσεων...
Xvipes Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 από μένα που λες ότι δεν κατάλαβα, το θέμα είναι πως μπορείς να δουλεύεις και τις 2 σύνδεσης μαζί χωρίς να αλλάζεις με χαζά commandline Τώρα άμα δεν θες η δεν ξέρεις να το κανεις αυτό η οτιδήποτε άλλο είναι δικό σου θέμα Η κάθε σύνδεση με εξυπηρετεί διαφορετικά.Επίσης για να κάνω αυτό που λες θέλω εξοπλισμό τον οποίο δεν διαθέτω.Δεν χρειάζεται τα πάντα να τα κάνουμε σύνθετα καταλαβαίνω ότι να βοηθήσεις θες αλλά ήταν κάτι απλό που και απλά λύθηκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.