assasins Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Επειδη το προβλημα ειναι πολυ δυσκολα να το περιγραψω απλα, θα ξεκινησω απο εχθες το πρωι που ανοιξα τον υπολογιστη. Εχθες, λοιπον, ανοιξα τον υπολογιστη και αμεσως παρατηρησα τα τεραστια εικονιδια και την τεραστια taskbar. Κατ'αρχην σκεφτηκα οτι θα εχω πειραξει την αναλυση αλλα ταυτοχρονα μου φανηκε περιεργο γιατι θυμηθηκα πως οτι αλλαγη και να ειχα κανει δεν θα ισχυε μετα το κλεισιμο του υπολογιστη γιατι εχω ενεργοποιημενο το Deep Freeze. Εκανα αμεσως επανεκκινηση πιστευοντας οτι ηταν απλα καποιο κολλημα που εφαγε ο υπολογιστης κατα την εναρξη, αλλα στην επανεκκινηση δεν ειχε αλλαξει τιποτα. Παω λοιπον στην αναλυση οθονης για να δω τι γινεται. Εκει βλεπω οτι μου δινει μονο τρεις επιλογες αναλυσης, 800x600, 1280x800 Και μια αλλη ενδιαμεση αυτων των δυο. Τρεχω ενα ghost που εχω αλλα τιποτα. Λεω θα επαθε κατι η καρτα γραφικων μου. Την βγαζω και αφηνω αυτη η motherboard, ανοιγω τον υπολογιστη αλλα η οθονη εμενε μαυρη. Συνδεω τον υπολογιστη σε αλλη οθονη, κανω απαραιτητες ενημερωσεις σε drivers και τον ξανασυνδεω αλλα παλι τα ιδια (μαυρη οθονη). Αλλαζω καλωδιο απο DVI σε VGA αλλα παλι τιποτα. Αποφασιζω οτι κατι επαθε η οθονη μου και τα φορτωνω ολα στο αυτοκινητο και παω σε ενα φιλο μου τεχνικο. Συνδεουμε την οθονη σε δικο του υπολογιστη και δουλευει κανονικα, συνδεουμε τον υπολογιστη μου σε δικια του οθονη και παιζει και αυτος κανονικα. Συνδεουμε τον υπολογιστη μου με την οθονη μου και παιζουν κανονικα. Τελος παντων τα μαζευω και γυριζω σπιτι, τα συνδεω και εδω και παιζουν κανονικα. Σημερα ομως παρατηρησα οτι δεν μου εμφανιζει ολα τα εικονιδια στην Notification Area (system tray)ενω ολα τα προγραμματα δουλευουν. Π.Χ. το skype δουλευει, μου στελνουν μηνυματα και με παιρνουν τηλεφωνο αλλα δεν μπορω να εμφανισω το μενου με τις επφθες μου. Το msn το ιδιο. Αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το Deep Freeze. Ενω ειναι ενεργοποιημενο δεν μου εμφανιζει το εικονιδιο του για να μπορεσω να το απενεργοποιησω και να προσπαθησω να βρω πως θα επαναφερω τα εικονιδια. Προσπαθησα να το απεγκαταστησω αλλα οταν παω να τρεξω το Install του, μου εμφανιζεται ενα μηνυμα που μου λεει οτι το συγκεκριμενο προγραμμα μπορει να τρεξει μονο σε Windows Vista και σταματαει το install-unistall. Κατα τα αλλα ο υπολογιστης δουλευει κανονικα. Παρακαλω προτεινεται μου λυσεις! Ευχαριστω!
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το Deep Freeze. Ενω ειναι ενεργοποιημενο δεν μου εμφανιζει το εικονιδιο του για να μπορεσω να το απενεργοποιησω και να προσπαθησω να βρω πως θα επαναφερω τα εικονιδια. Προσπαθησα να το απεγκαταστησω αλλα οταν παω να τρεξω το Install του, μου εμφανιζεται ενα μηνυμα που μου λεει οτι το συγκεκριμενο προγραμμα μπορει να τρεξει μονο σε Windows Vista και σταματαει το install-unistall. Κατα τα αλλα ο υπολογιστης δουλευει κανονικα. To CTRL+ALT+SHIFT+F6 δουλευει?
assasins Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 To CTRL+ALT+SHIFT+F6 δουλευει? Οχι, ουτε αυτο δουλευει αλλα το D.F. ειναι ενεργοποιημενο, οτι αλλαγη κανω δεν υπαρχει στην επανεκκινηση.
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μια διευκρινιση για αυτο Προσπαθησα να το απεγκαταστησω αλλα οταν παω να τρεξω το Install του, μου εμφανιζεται ενα μηνυμα που μου λεει οτι το συγκεκριμενο προγραμμα μπορει να τρεξει μονο σε Windows Vista και σταματαει το install-unistall. Οταν λες "ετρεξα το install του" τι εννοεις?Το exe της εγκαταστασης του?
assasins Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μια διευκρινιση για αυτο Οταν λες "ετρεξα το install του" τι εννοεις?Το exe της εγκαταστασης του? Ναι. το D.F. ετσι γινεται uninstall. τρεχεις το install.exe
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Ναι. το D.F. ετσι γινεται uninstall. τρεχεις το install.exe Αφου πρωτα κανεις unfreeze, αν θυμαμαι καλα. Αν το προβλημα ειναι η συμβατοτητα παντως, δεξι κλικ-->properties-->compatibility και επιλεγεις το λειτουργικο που θελεις.
assasins Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Αφου πρωτα κανεις unfreeze, αν θυμαμαι καλα. Αν το προβλημα ειναι η συμβατοτητα παντως, δεξι κλικ-->properties-->compatibility και επιλεγεις το λειτουργικο που θελεις. Ναι αλλα οπως ειπα πριν δεν μπορω να κλικαρω πανω στο εικονιδιο αφου δεν υπαρχει εικονιδιο και δεν δουλευει και ο συνδιασμος Alt+Ctrl+Shift+F6. Παντως το προβλημα της συμβατοτητας το ελυσες αλλα ακομα δεν μπορω να το απεγκαταστησω γιατι τωρα μολις παω να τρεξω το Install του μου λεει να το κανω πρωτα UnFreeze.
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μου φανηκε παραξενο γιατι ανεφερες πως πηγες να χρησιμοποιησεις το install, ενω το ξερεις πως πρεπει να γινει unfreeze πρωτα, κοινως δεν ειναι μερος του προβληματος σου το compatibility του συγκεκριμενου exe. Οχι προς το παρον τουλαχιστον. Anyway, εχω καιρο να δω τις εξελιξεις περι deep freeze και αν υπαρχει η δυνατοτητα απεγκαταστασης/unfreeze με μη παραδοσιακους τροπους. Υπηρχαν διαφορα προγραμματα που υποσχονταν unfreeze, παλαιοτερων ομως εκδοσεων του deepfreeze. Κανε τον κοπο να αναφερεις και την εκδοση που χρησιμοποιεις.
assasins Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Πρεπει να ειναι παλια η δικια μου εκδοση γιατι νομιζω χρησιμοποιω την ιδια 3-4 χρονια τωρα. Ειναι η Faronics Deep Freeze Standard v6.30.020.1875. Λοιπες ερωτησεις θα απαντησω μετα τις 13:00 αυριο το μεσημερι, για ευνοητους λογους!
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Για τη συγκεκριμενη εκδοση υπαρχουν unfreezers. Σου εστειλα με pm εναν δοκιμασμενο σε virtual machine με windows 7, ο οποιος λειτουργει κανονικα. H δοκιμη εγινε με την επομενη εκδοση του deepfreeze (6.41 Standard) αλλα θα λειτουργει και με την 6.30 απ οτι φαινεται. Ανοιγεις το exe, το οποιο εχει σαν αποτελεσμα να εμφανιστει ενα ακομα εικονιδιο του deepfreeze στο tray (στην περιπτωση σου, θα υπαρχει μονο ενα καθως οπως ειπες δεν εμφανιζεται το original). Με shift και double click στο συγκεκριμενο εικονιδιο, θα εμφανιστει το γνωστο παραθυρο του deepfreeze, το οποιο ζηταει κωδικο.Εκει βαλε οτι θελεις, πχ 12. Στη συνεχεια επιλεγεις την εκδοση του deepfreeze που εχεις και τελος επελεξε πως θελεις να κανεις boot σε thanwed κατασταση και κανε reboot. Disclaimer Τα παραπανω λειτουργησαν κανονικα σε frozen virtual machine με win 7. Εαν εχεις οποιαδηποτε αμφιβολια, κανε ο ιδιος δοκιμες ή μην το χρησιμοποιεις καθολου. Επισης το exe εμφανιζεται ως επικινδυνο απο το virustotal.com (53% positive, μπορεις να το στειλεις και ο ιδιος για αναλυση), το οποιο ειναι λογικο, εαν αναλογιστεις τι ακριβως κανει. Ξαναλεω, εαν εχεις οποιαδηποτε αμφιβολια μην το χρησιμοποιησεις, δεν σου εγγυωμαι τιποτα για το συστημα σου.
assasins Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Ευχαριστω για την βοηθεια σου αλλα σημερα, οταν ανοιξα τον υπολογιστη, εδειχνε ολα τα εικονιδια που ελειπαν και απενεργοποιησα το Deep Freeze κανονικα, εκανα επανεκκινηση, εκανα τις αλλαγες και τις ρυθμισεις που ηθελα και τωρα στην freeze κατασταση τα εμφανιζει ολα κανονικα. Θα κρατησω το P.M. μηπως μου ξαναπαρουσιασει το ιδιο προβλημα. Μου φανηκαν αρκετα τρελα αυτα που εκανε ο υπολογιστης μου 2 μερες τωρα και του εκανα με 2 antivirus + το malwarebytes αλλα δεν βρηκα τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.