giorgosxristou Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Βοήθεια με plot στο matlab. Έχω σαν εργασία να φτιάξω ένα mfile όπου θα ζητάει κάποιες παραμέτρους και θα βγάζει σαν αποτέλεσμα το αζιμούθιο και την ζενίθια γωνια του ηλιου για μια συγκεκριμένη ημερομηνία,βάση γεωγραφικού πλάτους και μήκους,το πρόγραμμα το έχω κάνει ,βάση τον δεδομένων που βάζω βγάζει δυο γωνιές ,την αζιμούθια και την ζενίθια γωνια,όλα καλά μέχρι εδώ ,αλλα θέλω να μου βγάζει και μια γραφική όπως παρακάτω ώστε να το δείχνει κιόλας. έχει κανεις κάποια ιδέα?έχω προσπαθήσει αλλα τζίφος, θα χρειαστεί προφανώς σε 3 διαστάσεις,σωστά? ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Το ότι είναι για εσένα azimuth kai Elevation, δεν σημαίνει ότι θα είναι και στο διάγραμμα. Τι εννοώ, μπορείς να βρεις κάποιο mfile που να κάνει plot σε polar coordinates το οποίο να μην είναι για az - Elev και να σου κάνει δουλειά. Ψάξε στο site της Mathworks. Εάν θυμάμαι καλά, όταν είχα ψάξει και εγώ για polar είδα ότι κάτι παίζει με την εντολή για polar plot της MATLAB (σχετικά με το πώς αποτυπώνει τις τιμές και τελικά βρήκα μία "εκδοχή" της function για polar plot που μου έκανε δουλειά από έναν άλλο χρήστη). Επίσης, έχε υπόψη σου ότι η γραμμούλα που θες να φαίνεται θα πρέπει να είναι τιμές από τον vector που θα δώσεις σαν όρισμα στην plot function που θα χρησιμοποιήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.