Προς το περιεχόμενο

ΗΠΑ: Ιnternet με οπτική ίνα και 1Gbps ταχύτητα στα $70/μήνα

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμένα μπορεί κάποιος με σοβαρότητα να μου πει σε τι θα εξυπηρετήσει μια τέτοια σύνδεση έναν μέσο οικιακό χρήστη;Γιατί πέρα από το γαμάουα του πράγματος δε βρίσκω κάποια άλλη πρακτική χρησιμότητα.Εκτός κι αν είμαι τόσο ποταπός που βολεύομαι με λίγα.

Χωρίς πολύ σκέψη σκέφτηκα ότι θα μπορώ να βλέπω μία σειρά HD από το netflix, η αδερφή μου μία ταινία HD και ταυτόχρονα ο πατέρας μου να serfάρει στο ίντερνετ.

Για torrents δεν το συζητάω γιατί θα είναι άχρηστο αφού έχω netflix λογαριασμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εμενα παντως η 24αρα μου αρκει και με το παραπανω (για κατεβασμα, games και γενικα παντου).

Απο ενα σημειο και μετα πιστευω οτι η αυξηση των ταχυτητων εμπορικα δε θα μπορεσει να σταθει.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς περιμένουμε συνδέσεις ......

Αφού λοιπόν μοιρολατρούμε γιατί χάνεται ο κόσμος κτλ, γιατί δεν αυτοκτονούμε καλύτερα;

Μα είναι λογική αυτή τώρα;

Αφού λοιπόν μοιρολατρούμε γιατί χάνεται ο κόσμος κτλ, γιατί δεν αυτοκτονούμε καλύτερα;

Μα είναι λογική αυτή τώρα;

Είναι η πραγματικότητα...

Είπαμε με σοβαρότητα...Όλα αυτά που μου λέτε γίνονται άνετα και με μια γραμμή που βγάζει 15-20mbit καθαρά.Την 50πλάσια ταχύτητα δε μπορώ ακόμα να καταλάβω τι τη θέλουμε;Στο 99,9% του χρόνου θα κάθεται.Πέραν του ότι είναι πολύ σχετικό το αν και πότε θα επιτευχθεί αυτή η τιμή, μετά μπαίνουμε σε ζητήματα του κατά πόσο μπορεί το μέσο που τη χρησιμοποιεί να διαχειριστεί μια τέτοια σύνδεση.Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί πολλοί από εσάς, αλλά όχι, το iphone σας (πχ) δε μπορεί να μεταφέρει 100mb/sec...

Εν ολίγοις η ταπεινή μου γνώμη;Πεταμένα λεφτά (πολλά κιόλας) σε ένα internet που πασχίζει εδώ και χρόνια να βρει τρόπους να εκμεταλλευθεί ακόμα και τις τωρινές συνδέσεις.

[έχει τύχει να διαβάσω πολλά σχετικά άρθρα στον ειδικό τύπο εδώ και χρόνια]

Ας τα επενδύσουμε αλλού.

Η 50πλάσια ταχύτητα άμα την έχεις, πίστεψέ με, μπορείς να την αξιοποιήσεις, εγώ τουλάχιστον θα έχω πρόβλημα μετά με τους δίσκους :P

Το θέμα με το iphone άσχετο γιατί πολλοί δεν έχουνε, ένας από αυτούς κ εγώ. Συγκεκριμένα εχώ χρησιμοποιήσει πολύ σπάνια εως καθόλου το internet στο κινητό γιατί απλά δε μ είναι απαραίτητο, έχω υπολογιστή γι' αυτό το πράγμα. Πάντως για τα λευτά που λες, είναι πεταμένα με την προυπόθεση ότι θα είναι κάποιο υπέρογκο ποσό, ναι τότε συμφωνώ. Άμα είναι λίγα ευρώ παραπάνω δε βλέπω το λόγο γιατί όχι.

Χμμμμ,μαλιστα.Το να κατεβασεις με 100 mbit το δευτερολεπτο[τοσα ειναι τα 1gb],δεν ειναι καλο?Μια ταινια 700 mbyte σε ποση ωρα θα την κατεβαζει?Σε 10 δευτερα?

απο ποτε το 1gbit ισουται με 100mbit? :rolleyes:

Να καταλαβαινόμαστε όταν μιλάμε ε;

Ναι, θα έχεις πρόβλημα με τους δίσκους, αλλά όχι όπως το νομίζεις εσύ.Απλά θα θες ssd για να μπορεί να μαξάρει η γραμμή.Αλλιώς η γραμμή θα λειτουργεί σαν μια 100ρα που θα περιμένει το μηχανικό δίσκο να εγγράψει τα δεδομένα... ;)

Το iphone ήταν παράδειγμα το οποίο δεν έπιασες.Όπου iphone βάλε smartphone/dumbphone/tablet/netbook/laptop/nettop/νορμαλ pc που δε φοράει raid ssd και ό,τι άλλο θες, τα οποία προφανώς και χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειονότητα των οικιακών χρηστών και τα οποία όπως προείπα, δε μπορούν να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή.Γι αυτό συνεχίζω να αναρωτιέμαι την πρακτική σπουδαιότητα ύπαρξης τέτοιων συνδέσεων σε οικιακούς χρήστες...

Και τέλος μιλάω για το κόστος ανάπτυξης ενός τέτοιου δικτύου και όχι τη διαφορά στη συνδρομή που θα πληρώνει ο χρήστης.Δεν αναφέρομαι σε 15 ευρώ/μήνα...

ωραια πραματα, πιλοτικα βεβαια, τωρα για τον ΟΤΕ εγω δεν πολυ βασιζομαι οτι θα φερει κατι καινουριο, δεδομενης της στασης του μεχρι πριν απο λιγα χρονια στο dsl. και να το φερει θα κανει οσο μια μικρη ιδιωτικοποιηση....(no pun intended)

anyway ηθελα να ρωτησω το εξης. βλεπουμε τεχνολογιες που ανεβαζουν πολυ τις ταχυτητες, τιποτα στο θεμα του ping να μειωθει γινεται?

γιατι σκεφτομαι, νταξει μη πλακωσετε ολοι αμεσως "τι να το κανεις, δεν το καταλαβαινεις καν" κλπ κλπ, οτι αμα εχεις γραμμη που τραβαει πχ 0.5Gbps κριμα δε θα ειναι να εχεις latency οτιδηποτε σε διψηφιο millisecond????

το fiber to the home βοηθαει καθολου να μειωθει αισθητα?

Να καταλαβαινόμαστε όταν μιλάμε ε;

Ναι, θα έχεις πρόβλημα με τους δίσκους, αλλά όχι όπως το νομίζεις εσύ.Απλά θα θες ssd για να μπορεί να μαξάρει η γραμμή.Αλλιώς η γραμμή θα λειτουργεί σαν μια 100ρα που θα περιμένει το μηχανικό δίσκο να εγγράψει τα δεδομένα... ;)

Το iphone ήταν παράδειγμα το οποίο δεν έπιασες.Όπου iphone βάλε smartphone/dumbphone/tablet/netbook/laptop/nettop/νορμαλ pc που δε φοράει raid ssd και ό,τι άλλο θες, τα οποία προφανώς και χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειονότητα των οικιακών χρηστών και τα οποία όπως προείπα, δε μπορούν να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή.Γι αυτό συνεχίζω να αναρωτιέμαι την πρακτική σπουδαιότητα ύπαρξης τέτοιων συνδέσεων σε οικιακούς χρήστες...

Και τέλος μιλάω για το κόστος ανάπτυξης ενός τέτοιου δικτύου και όχι τη διαφορά στη συνδρομή που θα πληρώνει ο χρήστης.Δεν αναφέρομαι σε 15 ευρώ/μήνα...

ελα καλε που δε θα τραβαει. αμα βρεις περιεχομενο, γιατι σε τετοια μεγεθη μιλαμε αν καταλαβαινω καλα μονο για HD ταινιες, τι αλλο να φαει τοσα GB, αμα βρεις σερβερ να στο στελνει συνεχομενα τοσο γρηγορα, αμα πιασεις συνεχως αυτη την ταχυτητα, ε τοτε βαλε 2 ocz vertex 3 σε raid 0, και....βασανιστειτε.......

και απο μουσικη κομμενες κατι φτηνιες του στυλ mp3 που κοβουν ηχο εξω απο τα ορια που ακουει το ανθρωπινο αυτι, για να μειωσουν το μεγεθος. θελω κανονικο wma να ακουει και ο σκυλος μου οτι ακουω εγω!

Θεωρώ αχρείαστη τέτοια ταχύτητα. Εσείς τι κάνετε ακριβώς και τη ζηλεύετε; Θέλετε να κατεβάζεται ταινίες σε 5 sec αντί για 5 λεπτά;

το VDSL2 δίκτυο που στήνει ο ΟΤΕ υποστηρίζει και 100mbit...

Θα υποστηρίζει ναι, αλλά με τι κοστολόγιο? αν κρίνω απ' τις τιμές του adsl2+ ?

και εδώ που τα λέμε πανάκριβο το 1,5 mbps στο Αμέρικα...

Καλό είναι που η τεχνολογία εξελίσσεται.Τώρα μπορεί να φαντάζει αχρείαστη αλλά τι θα γίνει στο μέλλον όταν κυκλοφορήσουν τα super duper wow 3D HD videos με ανάλυση 192.000 χ 108.000 στο you tube; Ποιος θα τα streamάρει; Η 24άρα; Δε νομίζω Τάκη...

Νταξ το ξέσκισα λίγο :mrgreen:

Εγώ παιδιά με μια γραμμή περί τα πραγματικά 24Download αλλά να είχε και 24 upload μια χαρα ευχαριστημένος θα ήμουν με τα σημερινά, αυριανά και γενικά τα δεδομένα που θα επικρατούν για τα επόμενα 2 χρονάκια. Μετά τα επόμενα 2 χρονάκια αν έρθει κάποια τεχνολογία real 3D HD μπορεί να θέλει καλύτερες γραμμές. Το σημαντικότερο για μένα είναι να αυξηθεί το UPLOAD και να μειωθούν τα pings.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...