Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτής sony str-db870

ess_herc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

έχω τον παραπάνω ενισχυτή (δεν γράφω χαρακτηριστικά για να μην μεγαλώσει κι άλλο το κείμενο) με ΧΆΛΙΑ ηχεία (firstline από το carrefour) και δεν είμαι καθόλου ικανοποιήμενος από το αποτέλεσμα. Έχω συνδεδεμένο τον Η/Υ, το x-box και την τηλεόραση. Από τρόπους σύνδεσης είμαι οκ (οπτική ίνα όλα), όμως θέλω ειδικά για τον Η/Υ και μουσική να παίζει σωστά και ταινίες (επιλέγω κυρίως 720p dts, σε αυτές δεν έχει θέμα). Ο ενισχυτής έχει πολλές ρυθμίσεις και δεν είμαι εξοικιωμένος... Για παράδειγμα όταν παίζει τραγούδι, από τον ενισχυτή δεν μπορώ να πειράξω τίποτα (γράφει στην οθόνη: 'Not in use'). Μπορεί να παίζει ρόλο η σύνδεση... Mπορεί οι ρυθμίσεις να παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο?

Θα ήθελα την γνώμη σας:

Να κρατήσω τον ενισχυτή και να πάρω 5.1 ηχεία, ή 2.1, και αν ναί ποιος θα ήταν κατάλληλος να με βοηθήσει με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή (και για ταινίες και για μουσική) ή

Να πάρω ολοκληρωμένο home cinema.

Ο χώρος είναι γύρω στα σαράντα τετραγωνικά ενιαίος. Τα 5.1 ηχεία θα οριοθετούν έναν χώρο γύρω στα είκοσι τετραγωνικά. Θα ήθελα και συγκεκριμένες προτάσεις αν έχετε κάτι στο μυαλό σας για ηχεία ή ολοκληρωμένο σύστημα. Τα οικονομικά είναι πολύ περιορισμένα, μέχρι 300€ για οποιαδήποτε επιλογή.

Σας ευχαριστώ πολύ και με συγχωρείτε για την έκταση του κειμένου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ' ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. 5 ηχεία και ένα γούφερ έχω αλλά δεν είναι καλής ποιότητας. Τι εννοείς οταν λες κλασικό αναλογικό? Απ' ότι διάβασα στο εγχειρίδιο του ενισχυτή, προτείνουν σαν καλύτερη σύνδεση την coaxial (έχει και το pc μου). Για τα υπόλοιπα που ρωτάω, καμιά συμβουλή...?

Να τον κρατησεις για αρχη, μια χαρα ειναι και το dts για ταινιες.Και η οπτικη και coaxial που εχει ο ενισχυτη υπεραρκετη.Το θεμα ειναι οτι τα ηχεια ειναι πολυ λιγα για αυτον.Οποτε θες ενα πακετακι ηχειων 5.1 μεχρι 300 Ε μαχ... :rolleyes:

Οι ρυθμισεις και τα σχετικα δεν ειναι κατι που πρεπει να σε αποθαρρυνουν ,θα βοηθησουμε (στην πορεια ).Υπαρχουν και χειροτερα (manual) :D

κλασσικο αναλογικο ειναι η συνδεση μετα 6 καναλια της καρτας ηχου

5ahzyCU1roeO130225371444P75.jpg

κατω αριστερα βλεπεις που λεει multy channel in?εκει θα τα βαλεις.ελπιζω να καταφερεις να τα βαλεις σωστα...

θα χρειαστεις 3 καλωδια minijack 3.5mm σε RCA(αρσενικα ολα)

οταν τα συνδεσεις κανε τα τεστ στη καρτα ηχου να δεις αν ακουγονται σωστα τα ηχεια.

οταν παιζεις κατι απο το πισι και το στελνει μεσω ψηφιακου σηματος τοτε σωστα δε μπορεις να επεμβεις σε καμια ρυθμιση του ενισχυτη.

Αν και δεν μου αρεσει να προτεινω αγγελιες ( και δεν εχω καμμια σχεση με τον πωλητη ) κοιτα και αυτα..η πιο σωστα (αν σε ενδιαφερουν και τα μεταχειρισμενα ) προσπαθησε να τα ακουσεις και να σχηματισεις ο ιδιος αποψη (αν σε ευχαριστει το ακουσμα ).Αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα ..

http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/hifi/18384-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-51-sony-pascal-5-satellites-subwoofer-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85/

Αν και δεν μου αρεσει να προτεινω αγγελιες ( και δεν εχω καμμια σχεση με τον πωλητη ) κοιτα και αυτα..η πιο σωστα (αν σε ενδιαφερουν και τα μεταχειρισμενα ) προσπαθησε να τα ακουσεις και να σχηματισεις ο ιδιος αποψη (αν σε ευχαριστει το ακουσμα ).Αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα ..

http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/hifi/18384-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-51-sony-pascal-5-satellites-subwoofer-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85/

νομιζω αυτα ειναι ενεργα.

αλλα και να μην ειναι ειναι αστεια σε σχεση με τον ενισχυτη

δε πας σε ferrari να βαλεις ροδες απο πατινι :rolleyes:

Aν ειναι αυτα, ενταξει δεν ειναι και πατινι... :rolleyes: (δεν τα εχω ακουσει , αλλα φιλος που τα ειχε μου ειχε πει καλα λογια καποτε , για τα λεφτα τους παντα )

Αλλα οκ , δεν ειναι η μονη επιλογη :D (μη νομιζεις οτι στα 300 αυστηρα , αρα και λιγο πιο κατω , υπαρχει και η τρελη ποικιλια παντως)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μετά από αυτά που μου είπατε ξέρω οτι θα κρατήσω τον ενισχυτή και θα πάω για ηχεία...

Έχετε να μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένα ηχεία που να αποδίδουν τις δυνατότητες του ενισχυτή γύρω στα 300€ (και πιο οικονομικά δε με χαλάει). Έχω έναν περιορισμό όμως... Τα ηχεία θέλω να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα σε όγκο, τα πίσω μάλιστα θα μπουν κρεμαστά στο ταβάνι. Τα μπροστινά απλώς να μην είναι κολώνες...

Σας ευχαριστώ και πάλι

μην κάνεις κάνα εγκλημα και δόσεις τον ενισχυτή για ηχεία για pc και μην πειράξεις την οπτική ίνα.

300 ευρω παντως δυσκολο για 5.1 . Στη χειρότερη κρατα τα παλιά, βαλτα πισω

και πάρε μια καινουργια 3αδα για μπροστα. (αριστερο-κεντρικο-δεξι)

δες στο getitnow εχει κατι φθηνα και φιλοτιμα heco victa & wharfedale.

ψαξε στο skroytz και για Koda. Μην αγορασεις ηχεια ομως χωρίς να τα ακουσεις.

Τραβα μια βολτα στα μαγαζια.

Αργοτερα oταν θα εχεις λεφτα πηγαινε και παρε και sub.

το πιο φθηνό sub που βρηκα στο skroutz yamaha sw030 125E

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...