Requiem1987 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα σε όλους και καλως σας βρήκα! Διάβασα πολλά μηνύματα σας σχετικά με τα Macbook προκειμένου να μη σας ζαλίσω με πράγματα που ήδη έχετε πει αλλά έχω κάποιες απορίες. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω laptop (μέχρι τώρα είχα μόνο desktop) και έχω αρχίσει μία υποτυπώδη έρευνα αγοράς. Το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία όσων στον κύκλο μου έχουν ήδη apple ή όσων είναι γνώστες γενικότερα των υπολογιστών με παροτρύνουν να αγοράσω macbook. Η χρήση του laptop θα είναι τελείως βασική σε γενικα πλαίσια (browsing, movies, music, games χωρίς τρελές απαιτήσεις και κάποια βασικά οικονομικοτεχνικά προγραμματάκια) Σαφώς αποζητώ κάτι γενικά αξιόπιστο δεδομένου ότι σε λίγο καιρο μπορεί να φύγω από τη χώρα για συνέχιση σπουδών οπότε ψάχνω κάτι το οποίο θα αυξάνει τις πιθανότητες να μην ψάχνω για νεο laptop σε λίγα χρόνια. Φυσικά όπως αντιλήφθηκα αμέσως οι τιμές ξεφεύγουν αρκετά ειδικά στις 17αρες που θέλω αλλά θα ήθελα γενικά τη γνώμη σας ως προς το αν είναι μία καλή επιλογή ή υπερβολική. Ps: Δεν είχα ποτέ Mac ξανά Κάποια ενδεικτικά που έχω δει είναι http://www.public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/apple-macbook-pro-mc372gra-laptop-core-i5-253-ghz-154%22-led-aluminum/prod290748pp/ http://www.public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/apple-macbook-pro-mc024gra-laptop-core-i5-253-ghz-17%22-led-aluminum/prod290744pp/ Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
atheatos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα σε όλους και καλως σας βρήκα! Διάβασα πολλά μηνύματα σας σχετικά με τα Macbook προκειμένου να μη σας ζαλίσω με πράγματα που ήδη έχετε πει αλλά έχω κάποιες απορίες. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω laptop (μέχρι τώρα είχα μόνο desktop) και έχω αρχίσει μία υποτυπώδη έρευνα αγοράς. Το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία όσων στον κύκλο μου έχουν ήδη apple ή όσων είναι γνώστες γενικότερα των υπολογιστών με παροτρύνουν να αγοράσω macbook. Η χρήση του laptop θα είναι τελείως βασική σε γενικα πλαίσια (browsing, movies, music, games χωρίς τρελές απαιτήσεις και κάποια βασικά οικονομικοτεχνικά προγραμματάκια) Σαφώς αποζητώ κάτι γενικά αξιόπιστο δεδομένου ότι σε λίγο καιρο μπορεί να φύγω από τη χώρα για συνέχιση σπουδών οπότε ψάχνω κάτι το οποίο θα αυξάνει τις πιθανότητες να μην ψάχνω για νεο laptop σε λίγα χρόνια. Φυσικά όπως αντιλήφθηκα αμέσως οι τιμές ξεφεύγουν αρκετά ειδικά στις 17αρες που θέλω αλλά θα ήθελα γενικά τη γνώμη σας ως προς το αν είναι μία καλή επιλογή ή υπερβολική. Ps: Δεν είχα ποτέ Mac ξανά Κάποια ενδεικτικά που έχω δει είναι http://www.public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/apple-macbook-pro-mc372gra-laptop-core-i5-253-ghz-154%22-led-aluminum/prod290748pp/ http://www.public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/apple-macbook-pro-mc024gra-laptop-core-i5-253-ghz-17%22-led-aluminum/prod290744pp/ Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Πάρε το όταν θα βγείς έξω που είναι πιο φθηνά.....
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα σε όλους και καλως σας βρήκα! Διάβασα πολλά μηνύματα σας σχετικά με τα Macbook προκειμένου να μη σας ζαλίσω με πράγματα που ήδη έχετε πει αλλά έχω κάποιες απορίες. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω laptop (μέχρι τώρα είχα μόνο desktop) και έχω αρχίσει μία υποτυπώδη έρευνα αγοράς. Το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία όσων στον κύκλο μου έχουν ήδη apple ή όσων είναι γνώστες γενικότερα των υπολογιστών με παροτρύνουν να αγοράσω macbook. Η χρήση του laptop θα είναι τελείως βασική σε γενικα πλαίσια (browsing, movies, music, games χωρίς τρελές απαιτήσεις και κάποια βασικά οικονομικοτεχνικά προγραμματάκια) Σαφώς αποζητώ κάτι γενικά αξιόπιστο δεδομένου ότι σε λίγο καιρο μπορεί να φύγω από τη χώρα για συνέχιση σπουδών οπότε ψάχνω κάτι το οποίο θα αυξάνει τις πιθανότητες να μην ψάχνω για νεο laptop σε λίγα χρόνια. Φυσικά όπως αντιλήφθηκα αμέσως οι τιμές ξεφεύγουν αρκετά ειδικά στις 17αρες που θέλω αλλά θα ήθελα γενικά τη γνώμη σας ως προς το αν είναι μία καλή επιλογή ή υπερβολική. Ps: Δεν είχα ποτέ Mac ξανά Κάποια ενδεικτικά που έχω δει είναι http://www.public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/apple-macbook-pro-mc372gra-laptop-core-i5-253-ghz-154%22-led-aluminum/prod290748pp/ http://www.public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/apple-macbook-pro-mc024gra-laptop-core-i5-253-ghz-17%22-led-aluminum/prod290744pp/ Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Θα πρότεινα το 15''. Το 17'' είναι λίγο too much για φορητό (προσωπική γνώμη). Το 15'' είναι μία χαρά, έχεις αρκετή οθόνη για να δεις ταινίες και να δουλέψεις. Όσο για το έξω... εάν πας Αγγλία, δεν ξέρω τι γίνεται με το ρεύμα. Ειδικά για Αγγλία, θα έλεγα να το πάρεις από εδώ. Βέβαια.. υπάρχουν άλλοι συνφορουμίτες που μπορούν να σε πληροφορήσουν καλύτερα σχετικά με αγορές έξω από Ελλάδα και την υποστήριξη σε Ελλάδα. Εγώ θα εστίαζα στην συμβατότητα των μπριζών (μόνο για Αγγλία αυτό) και στο εάν θα έχω υποστήριξη με εγγύηση όταν έρθω Ελλάδα. Περιμένω να πάρεις Macbook και να πεις εντυπώσεις μετά την αγορά και μετά από καν'να δίμηνο αφού το έχεις χρησιμοποιήσει. Με το καλό.
mchrisober Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 λοιπον φιλε μου, εννοειται πως πρεπει να τον παρεις απο εξωτερικο... απο Αμερικη εαν μπορουσες να το παρεις θα γλυτωνες παρα πολλα, απο ΕΕ δεν θα γλυτωσεις και πολλα.. Εγω αυτο που θα σου ελεγα ειναι να κινηθεις σε mac book pro, ειναι πολυ καλυτερα μηχανηματα και με λιγα παραπανω λεφτα κερδιζεις αρκετα και σε design αλλα και σε επιδοσεις.. Τελος, παρε το laptop οταν το εχεις πραγματικη αναγκη, γτ η Apple εχει το κακο συνηθειο να κανει αλλαγες καθε λιγους μηνες, οποτε εσυ κρινεις ποτε σε συμφερει.. Με τις πριζες δεν θα εχεις κανενα απολυτος προβλημα, περνεις εναν ανταπτορα, 2 ευρο κανει και εισαι οκ... Καλο θα κανεις να δεις και αλλα παρομοια θεματα για να μην ξαναλεμε τα ιδια.. Φιλικα
Requiem1987 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Αρχικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Πρώτα απ' όλα σε γενικές γραμμές τον χρειάζομαι γρήγορα διότι βδομάδες τώρα είμαι χωρίς pc. Δεν γνωρίζω αν φεύγω Σεπτέμβριο η από Γενάρη οπότε δεν ξέρω και πότε ακριβώς θα είμαι έξω. Είναι τόσο μεγάλες οι χρηματικές διαφορές έξω και εδώ? Για πχ τα μοντέλα που σας έδειξα είναι τσιμπημένα σε σχέση με έξω;
tr3quart1sta Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Τελος, παρε το laptop οταν το εχεις πραγματικη αναγκη, γτ η Apple εχει το κακο συνηθειο να κανει αλλαγες καθε λιγους μηνες, οποτε εσυ κρινεις ποτε σε συμφερει.. για macbook pro που θελει ο φιλος ειναι η καλυτερη περιοδος τωρα καθως εχει περασει το "beta testing" και η ανανεωση απεχει πολυ ακομα... Για πχ τα μοντέλα που σας έδειξα είναι τσιμπημένα σε σχέση με έξω; μονο απο αμερικη θα δεις σημαντικες διαφορες
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Αρχικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Πρώτα απ' όλα σε γενικές γραμμές τον χρειάζομαι γρήγορα διότι βδομάδες τώρα είμαι χωρίς pc. Δεν γνωρίζω αν φεύγω Σεπτέμβριο η από Γενάρη οπότε δεν ξέρω και πότε ακριβώς θα είμαι έξω. Είναι τόσο μεγάλες οι χρηματικές διαφορές έξω και εδώ? Για πχ τα μοντέλα που σας έδειξα είναι τσιμπημένα σε σχέση με έξω; Α! Επίσης, θα πρότεινα να πάρεις επί τόπου και ποντίκι (magic mouse) αλλά και τον adaptor για VGA και DVI. Στο συνολικό ποσό δεν θα σου φανούν... ενώ εάν τα πάρεις ξεχωριστά θα σου φανούν. Χτύπα και μία τσαντούλα και είσαι κομπλέ! Εάν θες παραπάνω info για το πώς να βρεις μια καλή τσάντα, στείλε μου pm να σου πω τι έκανα εγώ.
tr3quart1sta Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 με το καταπληκτικο trackpad να παρει mouse??
Dbzakias2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Καλησπέρα σε όλους και καλως σας βρήκα! Διάβασα πολλά μηνύματα σας σχετικά με τα Macbook προκειμένου να μη σας ζαλίσω με πράγματα που ήδη έχετε πει αλλά έχω κάποιες απορίες. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω laptop (μέχρι τώρα είχα μόνο desktop) και έχω αρχίσει μία υποτυπώδη έρευνα αγοράς. Το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία όσων στον κύκλο μου έχουν ήδη apple ή όσων είναι γνώστες γενικότερα των υπολογιστών με παροτρύνουν να αγοράσω macbook. Η χρήση του laptop θα είναι τελείως βασική σε γενικα πλαίσια (browsing, movies, music, games χωρίς τρελές απαιτήσεις και κάποια βασικά οικονομικοτεχνικά προγραμματάκια) Σαφώς αποζητώ κάτι γενικά αξιόπιστο δεδομένου ότι σε λίγο καιρο μπορεί να φύγω από τη χώρα για συνέχιση σπουδών οπότε ψάχνω κάτι το οποίο θα αυξάνει τις πιθανότητες να μην ψάχνω για νεο laptop σε λίγα χρόνια. Φυσικά όπως αντιλήφθηκα αμέσως οι τιμές ξεφεύγουν αρκετά ειδικά στις 17αρες που θέλω αλλά θα ήθελα γενικά τη γνώμη σας ως προς το αν είναι μία καλή επιλογή ή υπερβολική. Ps: Δεν είχα ποτέ Mac ξανά Κάποια ενδεικτικά που έχω δει είναι http://www.public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/apple-macbook-pro-mc372gra-laptop-core-i5-253-ghz-154%22-led-aluminum/prod290748pp/ http://www.public.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/apple-macbook-pro-mc024gra-laptop-core-i5-253-ghz-17%22-led-aluminum/prod290744pp/ Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! για τη χρηση που το θες σε ευνοούν περισσοτερο τα windows με παραπανω απο 50% χαμηλωτερη τιμη... τα mac ειναι υπερβολη και δεν θα σου καλυψουν ολες τις αναγκες!
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 με το καταπληκτικο trackpad να παρει mouse?? Αργότερα... εάν θελήσει για κάποιο λόγο να πάρει mouse, θα του φανούν τα 70Ε και, πολύ πιθανόν, να μην πάρει το magic... και να χάσει. Εάν όμως το πάρει τώρα, δεν θα του φανούν τα λεφτά για αυτή την αγορά. Π.χ., εάν συνδέσεις 2η οθόνη τότε το mouse βολεύει στο γραφείο. Ή εάν θες να παίξεις καν'να παιχνίδι... ή ή ή..
Dbzakias2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Αργότερα... εάν θελήσει για κάποιο λόγο να πάρει mouse, θα του φανούν τα 70Ε και, πολύ πιθανόν, να μην πάρει το magic... και να χάσει. Εάν όμως το πάρει τώρα, δεν θα του φανούν τα λεφτά για αυτή την αγορά. Π.χ., εάν συνδέσεις 2η οθόνη τότε το mouse βολεύει στο γραφείο. Ή εάν θες να παίξεις καν'να παιχνίδι... ή ή ή.. τι παιχνιδι μωρε στα mac; μονο το 5% των παιχνιδιων υποστηρίζουν mac... και τωρα που τα λεμε αν θελεις να παιζεις κανα παιχνιδακι πας απευθείας σε windows... υ.γ. τωρα ομως θα μου πειτε γιατι πολλοι gamers εχουν linux... στα λινουξ υπαρχει εφαρμογη που τρεχει οτιδηποτε τρεχει και στα πατζουρια, το γνωστο wine κατι που στα μακ δεν υπαρχει!
darklordvader77 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος τι παιχνιδι μωρε στα mac; μονο το 5% των παιχνιδιων υποστηρίζουν mac... και τωρα που τα λεμε αν θελεις να παιζεις κανα παιχνιδακι πας απευθείας σε windows... υ.γ. τωρα ομως θα μου πειτε γιατι πολλοι gamers εχουν linux... στα λινουξ υπαρχει εφαρμογη που τρεχει οτιδηποτε τρεχει και στα πατζουρια, το γνωστο wine κατι που στα μακ δεν υπαρχει! Ποιος σου πε πως δεν υπάρχει??? Wine OS X offtopic: δεν ειναι 5% ειναι παραπάνω.. γενικά όσο περνάει ο καιρός όλο και πληθαίνουν!! Για Hardcore gaming ασυζητητί PC, όμως για Casual μια χαρα είναι και τα Mac. Η Blizzard (εδώ και χρόνια) και η Valve (πλέον) βγάζουν τους τίτλους τους εκεί..και πέρα απ' αυτό υπάρχει και το Steam αλλά και το App Store για αλλα τόσα.. Πάντως αφού έχουν και οι φίλοι σου σημαίνει πως θα σε βοηθήσουν τον πρώτο καιρό για τυχόν απορίες αλλά και θα επικοινωνείτε απ τα ίδια προγράμματα (facetime,ichat). Οπότε go for it!!
Dbzakias2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Ποιος σου πε πως δεν υπάρχει??? Wine OS X offtopic: δεν ειναι 5% ειναι παραπάνω.. γενικά όσο περνάει ο καιρός όλο και πληθαίνουν!! Για Hardcore gaming ασυζητητί PC, όμως για Casual μια χαρα είναι και τα Mac. Η Blizzard (εδώ και χρόνια) και η Valve (πλέον) βγάζουν τους τίτλους τους εκεί..και πέρα απ' αυτό υπάρχει και το Steam αλλά και το App Store για αλλα τόσα.. Πάντως αφού έχουν και οι φίλοι σου σημαίνει πως θα σε βοηθήσουν τον πρώτο καιρό για τυχόν απορίες αλλά και θα επικοινωνείτε απ τα ίδια προγράμματα (facetime,ichat). Οπότε go for it!! sorry δικιο εχεις... με mac να σου πω την αληθεια δεν εχω ασχοληθει σχεδον καθολου...
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος τι παιχνιδι μωρε στα mac; μονο το 5% των παιχνιδιων υποστηρίζουν mac... και τωρα που τα λεμε αν θελεις να παιζεις κανα παιχνιδακι πας απευθείας σε windows... υ.γ. τωρα ομως θα μου πειτε γιατι πολλοι gamers εχουν linux... στα λινουξ υπαρχει εφαρμογη που τρεχει οτιδηποτε τρεχει και στα πατζουρια, το γνωστο wine κατι που στα μακ δεν υπαρχει! sorry δικιο εχεις... με mac να σου πω την αληθεια δεν εχω ασχοληθει σχεδον καθολου... Δεν έχεις ασχοληθεί σχεδόν καθόλου, αλλά το "τι παιχνίδι μωρέ στα mac; " ήξερες να το πεις. Και δεν ξέρεις και προσπαθείς να πεις. Και να ήσουν μόνο εσύ... καλά θα ήταν.
ektor7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 14 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Δεν έχεις ασχοληθεί σχεδόν καθόλου, αλλά το "τι παιχνίδι μωρέ στα mac; " ήξερες να το πεις. Και δεν ξέρεις και προσπαθείς να πεις. Και να ήσουν μόνο εσύ... καλά θα ήταν. Kαι γιατι να ξερει.Αφου δε του χρειαζοντε! Απλα δε επρεπε να το αναφερει,χωρις να το ψαξει! Το να χρειαζεσαι το περιβαλλον ενως αλλου λογισμικου για να παιξεις ενα παιχνιδι,αυτο δε συμαινει οτι το λογισμικο που εχεις το υποστηριζει! Να μη μπερδευομαστε! Και για τις απετησεις που εχει ο φιλος.Γιαμενα ητε mac ητε windows laptop,θα ειναι μια χαρα!Να παρει αυτο που του αρεσει περισσοτερο,αν εχει και τα λεφτα,δεν εχει κανενα περιορισμο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.