Προς το περιεχόμενο

Δεν δουλεύει το Crossfire!

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ας μπω κατευθειαν στο ψητο:

Στο PC1 της υπογραφης, δοκιμασα τι διαφορές εχω στην αποδοση με μια καρτα γραφικων και με 2.

Βαζω 3dmark03 (σε 1920x1200 maxed out), με 1 καρτα: 20014, με 2 καρτες: 38086. Τελεια.

Βαζω το Split Second, 1 καρτα: 28 avg, 2 καρτες: 25 avg! Ψαχνω λιγο, λεει ειναι console port και δεν υποστηριζει. Δεν πειραζει, παμε γι' αλλα.

Βαζω Dirt2 σε dx11, με 2 καρτες 43 avg, με 1 καρτα: 52! Το γυρναω σε dx9 και με software rendered ηχο: 59 με 2 καρτες, 60 με μια. Κλεινω και το vsync: 61 με 2 καρτες, 62 με μια! Τι γινεται?

Βαζω και NFS Hot Pursuit 2010 (παντα 1920x1200 max), με 2 καρτες 56, με 1 καρτα 60.

Παιδια τι παιζει? Οκ, ο Ε7400 στα 3,5 κραταει τις καρτες πισω, αλλα σε 1920x1200 τον πρωτο λογο τον εχουν αυτες και επρεπε να υπαρχει βελτιωση, εστω και σχετικα μικρη!

Προβλημα τροφοδοσιας δεν παιζει, 850W Silverstone ειναι το τροφοδοτικο.

Drivers εχω τους 11.5 με το τελευταιο Application Profiles περασμενο...

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Διαβάζοντας λίγο αυτό το thread, υπάρχει μια διαφωνία για το θέμα, αλλά οι πιο έμπειροι λένε πως μια αργή CPU η οποία δημιουργεί bottleneck, καθυστερεί και το CF σε σχέση με μια μονή. Ο topic-starter έχει έναν X4-965 και τον προτρέπουν να πάει +3.6 μέχρι και τα 4 για να δει gain.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/310553-15-help-please-crossfire-5870s-worse-performance-single-mode

Επίσης λένε πως δεν φτάνει μόνο η ανάλυση για να δεις ουσιαστική διαφορά με CF. Θέλει να ανοίξεις και τα AA/AF κλπ για να αρχίσει να έχει σημασία...

Τι να πω. Με προβλημάτισες και εμένα (κι εγώ CF5850) με Ε8400. Θα κάνω κι εγώ κάποια τεστς. Πως μετράς τα FPS να χρησιμοποιήσω κι εγώ το ίδιο τρόπο? FRAPS?

• Moderators
Δημοσ.

Στα παιχνιδια που εχουν δυνατοτητα benchmark, το χρησιμοποιω (π.χ. Dirt2).

Στα υπολοιπα, παταω το κουμπι benchmark του FRAPS την ιδια στιγμη οταν βαζω την ιδια πιστα. Οκ, αυτα δεν ειναι και απολυτως αντικειμενικα, αλλα το μεσο όρο στον δινουν.

Εννοειται ο,τι φιλτρα δινονται απο το εκαστοτε παιχνιδι, κι αυτα ενεργοποιημενα. Max settings.

Δημοσ.

Το βράδι θα δοκιμάσω σε DIRT3 και Witcher2 και θα ποστάρω. Τώρα η CPU δουλεύει στο 100% οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω

Δημοσ.

GeorgeMan δυστυχώς το πρόβλημα σου φωνάζει από πολύ μακρυά bottleneck.

Το 3dmark03 δεν χρειάζεται καθόλου επεξεργαστική δυναμη και μπορεί να αποδόσει την ωμή δύναμη των καρτών.

Τα SS και NFS HP είναι console ports και ρουφάνε τον επεξεργαστή ασε που και υπ κανονικές συνθήκες και στα δύο το scalling ειναι τραγικό έτσι και αλλιώς.

Από την άλλη το DIRT 2 υποστηρίζει multicore μέχρι τρείς πυρήνες και ευνοείται πολύ από του πυρήνες ... δες εδώ ειδικά από τους δύο στους τρεις κερδίζει ένα 30% απο εκεί και πανω η διαφορές είναι μηδαμινες.

Το καημένο το διπυρηνάκι σου σε κρατάει πολύ πίσω!!

• Moderators
Δημοσ.

Θα αλλαχτει μετα τις απαραιτητες καλοκαιρινες βουτιες σε 2500Κ/2600Κ ή AMD FX αν ειναι ανταγωνιστικοι. :)

Απλα υπο τις τωρινες συνθηκες, κρατιουνται τοσο πολυ οι καρτες, σε σημειο που σε max αναλυση/φιλτρα κτλ να αποδιδουν χειροτερα οι 2 απο τη μια?

Δημοσ.

Καλά το χειρότερα είναι μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους! Στα ίδια είναι... πράγμα που φαίνεται και λογικό από την στιγμή που τις φρενάρει ο επεξεργαστής

android.png

Δημοσ.

Βαζω 3dmark03 (σε 1920x1200 maxed out), με 1 καρτα: 20014, με 2 καρτες: 38086. Τελεια.

Βαζω Dirt2 σε dx11, με 2 καρτες 43 avg, με 1 καρτα: 52! Το γυρναω σε dx9 και με software rendered ηχο: 59 με 2 καρτες, 60 με μια. Κλεινω και το vsync: 61 με 2 καρτες, 62 με μια! Τι γινεται?

Βαζω και NFS Hot Pursuit 2010 (παντα 1920x1200 max), με 2 καρτες 56, με 1 καρτα 60.

Παιδια τι παιζει? Οκ, ο Ε7400 στα 3,5 κραταει τις καρτες πισω, αλλα σε 1920x1200 τον πρωτο λογο τον εχουν αυτες και επρεπε να υπαρχει βελτιωση, εστω και σχετικα μικρη!

Χίλια τα εκατό το πρόβλημα είναι ο επεξεργαστής, ο οποίος και σου δημιουργεί bottleneck. Οι κάρτες μπορούν να τραβήξουν πολύ περισσότερο, αλλα όχι ο επεξεργαστής.

Πρέπει να αναβαθμίσεις το σύστημά σου, αλλιώς το Crossfire πάει χαμένο.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τα παιδιά παραπάνω. Τις ίδιες κάρτες είχα και εγώ Γιώργο αλλά με τον 2500K και δούλευε το Cf μια χαρά.

Κάνε υπομονή μέχρι την αναβάθμιση. :)

Δημοσ.

Α ρε Γιώργο, φωτιά που μας άναψες :( Καλά ζούσαμε στην άγνοιά μας...

Witcher2: 44 average με CF, 42 με μονή (αυτό με Fraps τώρα και αν πάτησα το κουμπί την ίδια στιγμή).

Dirt3: 45 average με CF, 56 με μονή (από ingame benchmark το οποίο το έκανα 3 φορές το καθένα CF/single)

Κι εγώ να δω τι πουλιά πιάνουν οι μπουλντόζες περιμένω για να δω αν θα πάω εκεί ή στον 2500k, αλλά να πω την αλήθεια έφαγα μια κρυάδα. Δεν το περίμενα...

• Moderators
Δημοσ.

Με τι CPU εισαι συ φιλε ninos30?

Στο fraps βαζε 1-2 λεπτα, δε μας πειραζει αν δεν ειναι ακριβως την ιδια στιγμη, δεν κανουμε εργαστηριακες μετρησεις, average μετρησουλα παιρνουμε. :)

Δημοσ.

E8400 όπως είπα και παραπάνω. Τον είχα στα 3.6 αλλά το ξαναέριξα stock γιατί με τις καινούριες+παλιές μνήμες είχα ένα θέμα σταθερότητας. Στο καινούριο rig οι παλιές θα πάρουν πόδι. Οπότε stock 3.0GHz έγιναν οι μετρήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ah ναι το παρεβλεψα.

Αρα ειμαστε στην ιδια ακριβως κατασταση :P

Καλη μας υπομονη. Μεχρι τοτε βγαλε τη μια καρτα, δεν εχει νοημα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...