ata1983 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Παιδιά έχω ένα περίεργο πρόβλημα και το βάζω σε αυτό το section γιατί δεν έχει πρόβλημα ο σκληρός δίσκος αλλά κάτι άλλο! Έχω ένα pc (AMD Athlon II X2, Asrock m3a785, hdd1 500GB, hdd2 80GB, ...) με windows 7 και οποιοδήποτε εξωτερικό σκληρό να συνδέσω (2.5" έχω δοκιμάσει τρεις) δεν τον αναγνωρίζει. Στη εργαλεία διαχειριστή όταν πάω διαχείριση δίσκων τον εμφανίζει κανονικά και του δίνει και γράμμα. Όταν επέλεξα στον explorer την επιλογή να εμφανίζονται οι κενοί δίσκοι μου εμφανίστηκε και στον υπολογιστή μου αλλά σαν να ήταν unformatted. Έκανα format τα ίδια, μετά σε ένα live cd με linux ούτε που καταλάβαινε, έκανα update bios τίποτα. Έβγαλα έναν εσωτερικό σκληρό μήπως και είναι οριακά κανένα τροφοδοτικό ή τίποτα άλλο και τίποτα πάλι. Δοκίμασα απεγκατάσταση και τον ξανασυνέδεσα και βγαίνει κανονικά ότι το υλικό εγκαταστάθηκε με επιτυχία αλλά μετά τα ίδια. Μέχρι και ένα inf αρχείο δοκίμασα που βρήκα αλλα δεν έκανε δουλειά. Επομένως είναι λογικό να υποθέσω ότι είναι πλέον θέμα hardware? Λογικά μητρική? Το πρόβλημα είναι ότι ένα φλασάκι 4GB το διαβάζει μια χαρά και εκτυπωτές. Επίσης έχω και pci κάρτα usb και εκεί μου κάνει τα ίδια ακριβώς. Καμιά ιδέα? (Στο bios για σιγουριά δοκίμασα και load defaults και έψαξα για καμιά περίεργη επιλογή αλλά δεν βρήκα κάτι) Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι καναδυο φορές που έβγαλα και έβαλα το σκληρό (από τις 50 ) ο υπολογιστής έσβησε τελείως.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Τους σύνδεσες στις πίσω ή στις μπροστά θύρες;
ata1983 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Σε ότι θύρα υπήρχε και στις πίσω της μητρικής αρχικά και στις πίσω της pci usb κάρτας που έχω και στις μπροστά. Ακόμα δοκίμασα και το διπλό καλώδιο που έχουν οι 2,5" σκληροί μήπως και δεν έπαιρνε ρεύμα
STORM1978 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 τοτε μαλλον μιλαμε για τροφοδοτικο και μαλλον μπορει και μητρικη. κανε update την μητρικη μηπως εφαγε καμια σκαλωσια και ξαναδες. οι σκληροι παιζουν σε αλλο πισι? ποια Asrock m3a785 εχεις? στο site δειχνει 4.
ata1983 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 τοτε μαλλον μιλαμε για τροφοδοτικο και μαλλον μπορει και μητρικη. κανε update την μητρικη μηπως εφαγε καμια σκαλωσια και ξαναδες. οι σκληροι παιζουν σε αλλο πισι? Παίζουν μια χαρά.. update bios εννοείς γιατί το έκανα και αυτό χωρίς αποτέλεσμα. Μητρική σκέφτηκα και ε΄γω αλλά τότε δεν θα έπρεπε να παίζουν οι θύρες usb από την pci κάρτα?
STORM1978 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Παίζουν μια χαρά.. update bios εννοείς γιατί το έκανα και αυτό χωρίς αποτέλεσμα. Μητρική σκέφτηκα και ε΄γω αλλά τότε δεν θα έπρεπε να παίζουν οι θύρες usb από την pci κάρτα? και ποιο τροφοδοτικο εχεις?
ata1983 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δεν είναι Branded απλό είναι 400άρι νομίζω
STORM1978 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δεν είναι Branded απλό είναι 400άρι νομίζω μαλλον θα ειναι αυτο.. ποσες συσκευες και τι εχεις συνδεμενο πανω του? απαντα και ποια συγκεκρυμενη μητρικη εχεις απο τις 4 του site της asrock?
ata1983 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 δυο εσωτερικούς σκληρούς, onboard κάρτα γραφικών ήχου δικτύου, 1dvdrw, και μια pci usb κάρτα η μητρική είναι αυτή http://www.asrock.com/mb/overview.gr.asp?Model=M3A785GM-LE/128M
STORM1978 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 δυο εσωτερικούς σκληρούς, onboard κάρτα γραφικών ήχου δικτύου, 1dvdrw, και μια pci usb κάρτα για βγαλε την pci και ξαναπροσπαθησε και πεσμας?
ata1983 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Θα δοκιμάσω αυτό, θα αλλάξω και τροφοδοτικό που πρέπει να έχω και θα επανέλθω.. Ευχαριστώ!
STORM1978 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Θα δοκιμάσω αυτό, θα αλλάξω και τροφοδοτικό που πρέπει να έχω και θα επανέλθω.. Ευχαριστώ! η μητρικη σου εχει 3 θυρες usb που σου δινουν συνολο 6 συσκευες usb, αν η καρτα pci εχει 4 usb αυτοματως καταργει τα μπροστα και καποια απο τα πισω usb για αυτο και καποιες φορες τον εβλεπε τον σκληρο και καποιες οχι. αλλα επαναλαμβανω πως πρεπει να ειναι το τροφοδοτικο γιατι ειπες πως 2 φορες εκλεισε το πισι οταν τους συνδεσες τους σκληρους.
panos_chem Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Πριν ξαποστειλεις την μητρική κανε ένα φορματ μήπως φάγανε σκάλωμα το windows, γιατί και εμένα το είχε πάθει αυτό το σύστημα μου με ένα συγκεκριμένο φλασακι, στα 7 όταν ήμουν δεν το βλέπαμε, αλλά όταν έμπαινα σε xp στον ίδιο υπολογιστή και στην ίδια usb θύρα το έβλεπαν κανονικά!!!! Άρα κατέληξα στο ότι έφταιγαν τα 7!!!!! Κανε φορματ και βάλε μη σου πω και xp άμα έχεις να δοκιμάσεις, ωστε να βεβαιωθείς 100% οτι φταίει η μητρική!
ata1983 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Και format έκανα πάλι σε 7 βέβαια αλλά δοκίμασα και σε linux και δεν λύθηκε
STORM1978 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Και format έκανα πάλι σε 7 βέβαια αλλά δοκίμασα και σε linux και δεν λύθηκε εγινε τιποτα με την pci καρτα? την εβγαλες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.