doomer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Kαλησπερα σε ολους θελω την βοηθεια σας παρακατω σας παραθετω το κωδικα οπου εκανα για να εμφανισω καποια δεδομενα απο μια βαση δεδομενων και μου εμφανιζει τα εξης warning οταν το τρεχω Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\Project03\results.php on line 46 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\Project03\results.php on line 51 Τι φταει και τα εμφανιζει αυτα τα warning αφου το $result ειναι για να βαζει σε σιερα τα αποτελεσματα και while για να δημιουργησω πινακα ειμαι αρχαριος θα ελεγα σε ολο αυτο βασικα ειναι ασκηση για την σχολη μου οποιος μπορει να απαντησει θα το εκτιμουσα! Σας ευχαριστω! $searchI=$_POST["ITEM"]; $searchU=$_POST["UNIT"]; $searchQ=$_POST["QTY"]; $con = mysql_connect('localhost', 'ONE', '12', 'VAR'); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } $query = " SELECT * FROM `inventory` WHERE `ITEM` LIKE ".$searchI." AND `UNIT` LIKE ".$searchU." AND `QTY` =".$searchQ.""; $sql = mysql_query($query); if (!$sql) { error_log("Query $query failed: " . mysql_error()); } $result = mysql_query("SELECT * FROM {$query} ORDER BY QTY"); 46->$number=mysql_num_rows($result); echo "<table>"; echo "<table border=1 width=100% align=center>"; echo "<tr> <th>Ειδος</th> <th>Αποθεμα</th> <th>ΜΜ</th> </tr>"; 51->while($newarray=mysql_fetch_array($result)) { $ITEM=$newarray['ITEM']; $UNIT=$newarray['UNIT']; $QTY=$newarray['QTY']; echo "<tr> <td> $ITEM</td> <td> $UNIT </td> <td> $QTY</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; ?>
thanocaster Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Αυτό: > $query = " SELECT * FROM `inventory` WHERE `ITEM` LIKE ".$searchI." AND `UNIT` LIKE ".$searchU." AND `QTY` =".$searchQ.""; Κάν'το έτσι: > $query = "SELECT * FROM `inventory` WHERE `ITEM` LIKE '".$searchI."' AND `UNIT` LIKE '".$searchU."' AND `QTY` =".$searchQ; Έχω βάλει σε μονά αυτάκια ( ' ) τα LIKE και στο τέλος δεν χρειάζονται τα διπλά. Επίσης, βάζε τον κώδικά σου σε code tags: > [code] ... [ /code] <- χωρίς το κενό πριν το /
Dbzakias2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 φιλε μου μην μπλεκεις (γενικα ασχετα αν τωρα ηταν η εργασια σου) με apache διοτι θα σου ριχνει errors οποτε του καπνισει... (συνηθως αυτα τα ερρορς του ειναι προς το SQL)
thanocaster Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 φιλε μου μην μπλεκεις (γενικα ασχετα αν τωρα ηταν η εργασια σου) με apache διοτι θα σου ριχνει errors οποτε του καπνισει... (συνηθως αυτα τα ερρορς του ειναι προς το SQL) wut?
doomer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Kαλησπερα παιδια το αλλαξα των σημειο που μου παραθεσες φιλε Thanocaster ομως δεν αλλαξε κατι τα ιδια warning βγαζει παλι δεν ξερω τι φταιει... Τhanks για τις συμβουλη Dbzakias2 στη συνεχεια σιγουρα θα βρω τι 'βολευει' ας πουμε! Παντως αυτα τα Warning πολυ σπασιμο νευρων αλλα αν δεν παθεις δεν θα μαθεις λενε και ισχυει δυστυχως!!
thanocaster Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Ώπα! Τώρα που ξαναβλέπω τον κώδικά σου, μπορείς να μου εξηγήσεις τί κάνεις εδώ ακριβώς; > $result = mysql_query("SELECT * FROM {$query} ORDER BY QTY"); Επίσης, κάνε ενα quote όλο τον κώδικά σου μέσα σε code tags για να μπορέσω να εντοπίσω το λάθος...
doomer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Προσπαθω να κανω διαταξη των αποτελεσματων του $query με βαση του QTY οπου ειναι ποσοτητα αποθεματως στην βαση. Για βοηθυσε με σε αυτο που μου ζητας να κανω γιατι δεν το πολυ εχω το ολο θεμα
thanocaster Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Κάνε paste τον κώδικά σου σε ένα καινούργιο μήνυμα, επίλεξέ τον όλον και πάτα αυτό το κουμπί:
doomer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 ><?php $searchI=$_POST["ITEM"]; $searchU=$_POST["UNIT"]; $searchQ=$_POST["QTY"]; $con = mysql_connect('localhost', 'MAN', '12', 'wa'); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } $query = $query = "SELECT * FROM `inventory` WHERE `ITEM` LIKE '".$searchI."' AND `UNIT` LIKE '".$searchU."' AND `QTY` =".$searchQ; $sql = mysql_query($query); if (!$sql) { error_log("Query $query failed: " . mysql_error()); // Handle error gracefully in UI } $result = mysql_query("SELECT * FROM {$query} ORDER BY QTY"); echo "<table>"; echo "<table border=1 width=100% align=center>"; echo "<tr> <th>Ειδος</th> <th>Αποθεμα</th> <th>ΜΜ</th> </tr>"; $number=mysql_num_rows($result); while($newarray=mysql_fetch_array($result)) { $ITEM=$newarray['ITEM']; $UNIT=$newarray['UNIT']; $QTY=$newarray['QTY']; echo "<tr> <td> $ITEM</td> <td> $UNIT </td> <td> $QTY</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; ?>
thanocaster Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Έτοιμος. > <?php $searchI=$_POST["ITEM"]; $searchU=$_POST["UNIT"]; $searchQ=$_POST["QTY"]; $con = mysql_connect('localhost', 'MAN', '12', 'wa'); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } $query = $query = "SELECT * FROM `inventory` WHERE `ITEM` LIKE '".$searchI."' AND `UNIT` LIKE '".$searchU."' AND `QTY` =".$searchQ." ORDER BY QTY"; $sql = mysql_query($query); if (!$sql) { error_log("Query $query failed: " . mysql_error()); // Handle error gracefully in UI } $result = mysql_query($query); echo "<table>"; echo "<table border=1 width=100% align=center>"; echo "<tr> <th>Ειδος</th> <th>Αποθεμα</th> <th>ΜΜ</th> </tr>"; $number=mysql_num_rows($result); while($newarray=mysql_fetch_array($result)) { $ITEM=$newarray['ITEM']; $UNIT=$newarray['UNIT']; $QTY=$newarray['QTY']; echo "<tr> <td> $ITEM</td> <td> $UNIT </td> <td> $QTY</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; ?>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.