xctaek21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Γειά σας. Κατάφερα να πείσω τον πατέρα μου για την αγορά ενος iMac με 2100 ευρώ. όμως, ειναι αναγκαίο να βάλω μια SSD, προφανώς τώρα του είπα 2100 και αμα του πώ μετα 2600+ θα παθει τιποτα. Είναι δυνατόν αφου αγοράσω το μηχάνημα, απο το isquare, στην συνεχεια, καποια στιγμη, αφου συγκεντρωσω 550 ευρω, να τους το παω να μου βαλλουν και μια ssd; επίσης, έστω οτι το παραπάνω ισχύει. Είναι δυνατόν να το αγοράσω απο το πλαίσιο, και να το παω στο iSquare και να μου βαλλουν επίσημα SSD; επίσης, έστω οτι δεν ισχύουν τα δυο παραπάνω. υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βάλλει SSD χωρίς να ανησυχήσω και ακομη καλύτερα χωρίς να χάσω και την εγγύηση; Ευχαριστώ.
CyberCr33p Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Το αγοράζεις απ' όπου θέλεις, αλλά service δεν παρέχεται από iSquare αλλά από τις εταιρίες που θα βρεις στο http://www.isquare.gr/service Θα σου πρότεινα να καλέσεις τις πιο πάνω εταιρίες και να τους ρωτήσεις ώστε να πάρεις μια αξιόπιστη απάντηση στην ερώτησή σου.
BlackScorpionX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Να βγω λίγο offtopic; Γιατί βάζεις τον πατέρα σου να σου αγοράσει τόσο ακριβό σύστημα και αφού λογικά είσαι ανήλικος, τι στο καλό το θες το SSD? Αν πάλι είσαι ενήλικος και απλά δεν παίζουν φράγκα, γιατί δεν παίρνεις ένα πιο φτηνό που θα καλύπτει τις ανάγκες σου (για να μην πάθει και τπτ ο πατέρας); Τώρα τι να πω... αν είσαι ενήλικος και χρειάζεσαι οπωσδήποτε iMac για λόγους (μελλοντικής) εργασίας τότε απλά μη βάλεις SSD προς το παρόν. Θα την παλέψεις πιστεύω. Αν είσαι φοιτητής, πάρε mbp αντί για imac, πιο χρήσιμο θα σου είναι. Τέλος θα σου πρότεινα να σκεφτείς να αγοράσεις από το εξωτερικό. (Το ξέρω είναι πολύ άσχημο αυτό που λέω για την ελληνική αγορά, αλλά προσωπικά δε γνωρίζω κατάστημα που να προσφέρει αντίστοιχο service με αυτό που *λέγεται* ότι προσφέρουν τα apple-store στο εξωτερικό). On topic, ό,τι είπε και ο από πάνω! Φιλικά πάντα! ΥΓ Μην ξεχάσεις το apple care.
tr3quart1sta Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 (Το ξέρω είναι πολύ άσχημο αυτό που λέω για την ελληνική αγορά, αλλά προσωπικά δε γνωρίζω κατάστημα που να προσφέρει αντίστοιχο service με αυτό που *λέγεται* ότι προσφέρουν τα apple-store στο εξωτερικό). γιατι αμα το αγορασει απο το εξωτερικο θα εχει καλυτερο service? αφου ετσι κιαλλιως σε ελληνικο καταστημα-service θα το παει...
BlackScorpionX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 γιατι αμα το αγορασει απο το εξωτερικο θα εχει καλυτερο service? αφου ετσι κιαλλιως σε ελληνικο καταστημα-service θα το παει... ΕΕΕ! Με την προοπτική να επικοινωνεί / στέλνει στο κατάστημα αγοράς.... Ας το παίξει business / travel / CEO της Χ εταιρείας που έτυχε να βρίσκεται τώρα στην Ελλάδα :Ρ Λες να μην το δεχτούν;
Palp Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μόνο το κόστος της μεταφοράς που θα πληρώσεις για να το στείλει στο κατάστημα αγοράς είναι απαγορευτικό, ειδικά με courier. Αν πεις ότι είσαι σε άλλη χώρα θα σου πουν "πηγαίνετε στο τοπικό service".
BlackScorpionX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μόνο το κόστος της μεταφοράς που θα πληρώσεις για να το στείλει στο κατάστημα αγοράς είναι απαγορευτικό, ειδικά με courier. Αν πεις ότι είσαι σε άλλη χώρα θα σου πουν "πηγαίνετε στο τοπικό service". Δεν έχεις και άδικο. Ευκαιρία για ταξιδάκι λοιπόν!!!
xctaek21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Να βγω λίγο offtopic; Γιατί βάζεις τον πατέρα σου να σου αγοράσει τόσο ακριβό σύστημα και αφού λογικά είσαι ανήλικος, τι στο καλό το θες το SSD? Αν πάλι είσαι ενήλικος και απλά δεν παίζουν φράγκα, γιατί δεν παίρνεις ένα πιο φτηνό που θα καλύπτει τις ανάγκες σου (για να μην πάθει και τπτ ο πατέρας); Τώρα τι να πω... αν είσαι ενήλικος και χρειάζεσαι οπωσδήποτε iMac για λόγους (μελλοντικής) εργασίας τότε απλά μη βάλεις SSD προς το παρόν. Θα την παλέψεις πιστεύω. Αν είσαι φοιτητής, πάρε mbp αντί για imac, πιο χρήσιμο θα σου είναι. Τέλος θα σου πρότεινα να σκεφτείς να αγοράσεις από το εξωτερικό. (Το ξέρω είναι πολύ άσχημο αυτό που λέω για την ελληνική αγορά, αλλά προσωπικά δε γνωρίζω κατάστημα που να προσφέρει αντίστοιχο service με αυτό που *λέγεται* ότι προσφέρουν τα apple-store στο εξωτερικό). On topic, ό,τι είπε και ο από πάνω! Φιλικά πάντα! ΥΓ Μην ξεχάσεις το apple care. Το παραγγειλα τελικά, 8gb ram, intel 3,4 ghz... Δεν έβαλα apple care αλλα δεν νομίζω να μου πάθει και τίποτα. Δεν παίζουν λεφτά, φέτος τελείωσα με το σχολείο, αλλα δουλεύω και βγάζω και θα του τα επιστρέψω, το θέμα είναι ότι η δουλειά μου είναι στον υπολογιστή. Οπότε και για αυτο πήρα δυνατό σύστημα. 5 χρόνια θα το κράτησω σίγουρα. ΥΓ απο το madstore στην θεσσαλονίκη το πήρα, εξαιτίας της προσφοράς με την 8Gb τσάμπα
orck Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 ΕΕΕ! Με την προοπτική να επικοινωνεί / στέλνει στο κατάστημα αγοράς.... Ας το παίξει business / travel / CEO της Χ εταιρείας που έτυχε να βρίσκεται τώρα στην Ελλάδα :Ρ Λες να μην το δεχτούν; Οι μεγαλες και σοβαρες εταιριες εχουν παγκοσμια εγγυηση. Δηλαδη αγοραζεις το προιον απο οπου θελεις εσυ. Μπορεις να το πας για επισκευη οπου θελεις εσυ, σε οποιο σημειο του πλανητη βρισκεσαι. Εργαζομουν παλιοτερα σε τμημα επισκευης της IBM και ισχυε κανονικα η παγκοσμια εγγυηση χωρις να πρεπει ο πελατης να παρακαλεσει η να κλαφτει. Θα μου φαινοταν παραξενο η Apple σε ακριβα μηχανηματα να μην εχει μια τετοια υπηρεσια.
lagoudakis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Το παραγγειλα τελικά, 8gb ram, intel 3,4 ghz... Δεν έβαλα apple care αλλα δεν νομίζω να μου πάθει και τίποτα. Δεν παίζουν λεφτά, φέτος τελείωσα με το σχολείο, αλλα δουλεύω και βγάζω και θα του τα επιστρέψω, το θέμα είναι ότι η δουλειά μου είναι στον υπολογιστή. Οπότε και για αυτο πήρα δυνατό σύστημα. 5 χρόνια θα το κράτησω σίγουρα. ΥΓ απο το madstore στην θεσσαλονίκη το πήρα, εξαιτίας της προσφοράς με την 8Gb τσάμπα αφου εχεις σκοπο να το κρατησεις πανω απο 3 χρονια καλα εκανες και αγορασες το συγκεκριμενο μηχανημα,γνωμη μου ειναι να παρεις και το apple care καποια στιγμη,μπορεις μεσα σε ενα χρονο απο την αγορα,δεν ειναι απαραιτητο να το παρεις τωρα
BlackScorpionX Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 αφου εχεις σκοπο να το κρατησεις πανω απο 3 χρονια καλα εκανες και αγορασες το συγκεκριμενο μηχανημα,γνωμη μου ειναι να παρεις και το apple care καποια στιγμη,μπορεις μεσα σε ενα χρονο απο την αγορα,δεν ειναι απαραιτητο να το παρεις τωρα Θα συμφωνήσω. Πάρε το apple care, είναι επένδυση που ενδεχομένως να φανεί (πολύ) χρήσιμη. Εγώ πάντως θα έπαιρνα το mbp και όχι imac. Πιστεύω πως δε θα ξαναπάρω desktop Σε κάθε περίπτωση με το καλό να σου έρθει και καλοχρησιμοποίητο!
xctaek21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ok, θα το έχω υπόψιν μόλις βγούνε κάποια χρήματα.
haHa Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Συγγνωμη , εδωσες 2300+€ για ενα μηχανημα και δεν εδωσες αλλα 189€ για να προστατευσεις την επενδυση σου για 3 χρονια?? Χμμ...
lagoudakis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Εχει καιρο,και 1 μερα πριν ληξει η εγγυηση του ενος χρονου να την παρει το ιδιο ειναι
elpadrino Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Και για να απαντήσω και στην αρχική σου ερώτηση: Όχι... Αν δεν αγοράσεις το iMac με SSD από την αρχή δεν γίνεται να βάλεις μετά aftermarket SSD (χωρίς να χάσεις την εγγύηση τουλάχιστον) γιατί είναι διαφορετικά τα brackets μέσα στο μηχάνημα από τη μια έκδοση στην άλλη. Όπως επίσης δεν μπορείς να να αγοράσεις iMac με SSD και μετά να του προσθέσεις και ένα δεύτερο μηχανικό δίσκο (όπως μπορείς να παραγγείλεις ένα iMac από το Apple Store) γιατί πολύ απλά το δεύτερο bracket δεν θα υπάρχει! Από την άλλη τώρα αν θες κάποια στιγμή να βάλεις SSD στο iMac σου μαζί με το μηχανικό σκληρό σου σου παραθέτω παρακάτω ένα βίντεο που δείχνει (χιουμοριστικά θα έλεγα) τη πολυπλοκότητα της διαδικασίας: Επίσης πρεπει να λάβεις υπόψιν ότι αν ο SSD που τοποθετήσεις δεν είναι της Apple τότε το λειτουργικό δεν θα ενεργοποιήσει τη λειτουγία TRIM, με αποτέλεσμα να παρατηρήσεις με το πέρασμα του χρόνου κατακόρυφη πτώση στις επιδόσεις του SSD (κυρίως στην εγγραφή). Αν και αυτό μπορείς να το λύσεις με πρόγραμμα τρίτου. Μπορείς να το βρεις και να πληροφορηθείς εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.