runner69 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Στο hp laptop που πηρα, ο σκληρος του (500GB) ειναι χωρισμενος σε 4 primary partitions, 2 ορατους και 2 κρυφους. Οι ορατοι ειναι ο κλασικος C και ο D (data recovery). Οι 2 κρυφοι εχουν τα ονοματα "system" και "hp tools". Θελω να φτιαξω απο τον c, επειδη ειναι πολυ μεγαλος, ενα νεο partition για να εχω τα αρχεια μου. Τον χωρισα με το προγραμμα easeus αλλα δεν μπορω να δημιουργησω το νεο partition απο unallocated επειδη εχω ηδη 4 primary. Η λυση φανταζομαι θα ειναι ο ενας απο τους 4 primary να γινει logical και ετσι να μπορεσω να κανω και τον unallocated σε logical partition. Το θεμα ειναι ποιο primary partition να μετατρεψω σε logical; 1)Τον ntfs D που εχει τα data recovery (14 GB) ή 2)Τον κρυφο fat32 "hp tools" (used 14ΜΒ από τα 104MB) που εχει φακελους για "bios update" και "system diagnostics" Ο κρυφος ntfs "system" (used 34ΜΒ απο τα 200ΜΒ) εχει φακελους "boot" και "system volume information" και δεν μπορει να γινει logical. Ποια αλλη λυση προτεινετε ωστε να φτιαξω ενα μεγαλο partition που θα βαζω τα αρχεια μου και δεν θα εχει σχεση με τον c των windows; Τους φακελους των 2 κρυφων partitions τα ειδα με το parted magic. Ο "system" βλεπω στο Gparted οτι εχει ενα flag "boot" ενω ο "hp tools" ενα flag lba. ΥΓ. Δεν μπορουσε η hp να φτιαξει μονο 2-3 primary;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.