coffeman Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Έχω ένα θέμα με τις θερμοκρασίες και θέλω την βοήθεια σας. Ο υπολογιστής μου είναι ένα Pentium D 3.2Ghz σκύλος με 4g Ram Ψύχτρα CPU έχει εδώ και 2 χρόνια την Noctua NH-U12p Από μικρά fan έχω βάλει 2 8αρια μπροστά να φυσάνε μέσα και 1 8άρι πίσω να φυσάει έξω. Καθώς χάζευα σήμερα στα youtube άρχισε να κολλάει για 2-3 δευτερόλεπτα κάθε 4-5 λεπτά (ήχος, ποντίκι,εικόνα) Έβαλα το speedfan και δείχνει... Internal Temp: 46 Remote Temp: 43 HD0: 33 CPU: 50 και σε λίγο φόρτωμα 55 και... Έβγαλα την CPU fan επειδή τα πιαστράκια της δεν κουμπώνανε ποτέ καλά την καθάρισα και έβαλα καινούργια πάστα θερμο-αγωγιμότητας και την έφτιαξα να κουμπώνει καλύτερα αλλά πάλι τα ίδια... Έχετε καμία ιδέα γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... Ευχαριστώ
stathis80 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δεν ειναι τοσο τραγικες οι θερμοκρασιες! Ισως με λιγη "τακτοποιηση" στα καλωδιακια μεσα στο κουτι να τις πιξεις κι αλλο.
vdanasto Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Φυσιολογικές είναι οι θερμοκρασίες σου. Σε καμία περίπτωση "τρελές". Κάτι άλλο φταίει για τα κολλήματα.
JS v.i.p. Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Η σωστή διάταξη είναι αυτή εδώ. Βεβαιώσου ότι η ψήκτρα φυσάει προς τα πίσω ομοίως και οι ανεμιστήρες στο κουτί. Επίσης έλεγξε το τροφοδοτικό σου αν όντος τραβάει τον αέρα προς τα έξω και δεν τον φέρνει μέσα ώστε να επιβαρύνει την κατάσταση. Αν στον φέρνει μέσα στο κουτί αντί να τον ρουφάει, άνοιξε το τροφοδοτικό και γύρισε τον.
coffeman Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Τα καλώδια τα έχω τακτοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται από τότε που του είχα προσθέσει την CPU FAN και τα 3 μικρά ανεμιστηράκια. Η ροή του αέρα είναι σωστή (όλα φυσάνε προς τα πίσω) Το μόνο που δε σκέφτηκα είναι για το τροφοδοτικό. Ο ανεμιστήρας του είναι κάτω οριζόντια και όχι πίσω κάθετος. Θα το ανοίξω πάλι και θα δω... Αν δεν φταίνε οι θερμοκρασίες για τα κολλήματα τι άλλο λέτε να φταίει?
telcomfreak Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Μπορει να ζεσταίνεται η καρτα γραφικων η το chipset.
rafail1994 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Εκτός από τα σταδιακά κολλήματα έχεις καθόλου μπλε οθόνες ;
SPANK Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Οι θερμοκρασίες ειναι αρκετά καλές και για καλοκαίρι ωστόσω τα κολλήματα και οι επαννέκινησεις πιθανόν να οφείλονται αλλου. Ρίξε ενα memtest να δοκιμάσουμε λίγο τις μνήμες
carpenter1900 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Οι θερμοκρασιες ειναι καλες για αυτον τον επεξεργαστη.Στους φαν της ψυκτρας,τον δευτερο(οχι τον cpu fan δηλαδη)αυτον που βγαζει τον αερα αν τον εχεις σαν sys fan,δωστου ρευμα απευθειας απο το τροφοδοτικο,για καλυτερη επαγωγη(να δουλευει full),και τσεκαρε αν ειναι καλα κουμπωμενη η ψυκτρα.Το προβλημα σου πιστευω οτι προερχεται απο τον browser,και απο καποιο addon που δεν ειναι συμβατο.
coffeman Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Ψύκτρα CPU noctua έχω το μοντέλο με το μονό fan. http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2199 Η κάρτα γραφικών είναι οκ. Μπλε οθόνες δεν έχω. Από λειτουργικό έχω τα Win 7 32bit αλλά τα φορτώνει γρήγορα, δεν ζορίζεται δλδ. Τώρα θα κάνω memtest αλλά αν προέρχεται από browser ή add on πως το βλέπω?
rafail1994 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Τρέξε τώρα το memtest καμιά 5 + ώρες και βλέπουμε μετά αν δεν βγάλουν error . Θέλω να πιστεύω ότι το memtest το τρέχεις bootable έτσι ;
trelomhxmhx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Τρέξε τώρα το memtest καμιά 5 + ώρες και βλέπουμε μετά αν δεν βγάλουν error . Θέλω να πιστεύω ότι το memtest το τρέχεις bootable έτσι ; ναι μόνο bootable θα σαι σίγουρος ότι αν σου βγάλει πρόβλημα είναι όντως πρόβλημα της ram μόνο το χω δει και στην πράξη
coffeman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Έκανα boot με το memtest έκανε κανα 5ωρο και τίποτα... κανένα error. Θερμοκρασίες στα ζόρια βαράνε και 60.
rafail1994 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Ποιος είναι ο σκληρός σου δίσκος ;, επίσης δες στο taskmanager την ώρα που σου κολαει τη χρησιμοποίει επεξεργαστή, μνήμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα