Προς το περιεχόμενο

κλείδωμα αρχείων/σκληρού δίσκου

JohnXarxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

έχω έναν δίσκο (εξωτερικό) που βρίσκεται σε κοινόχρηστο υπολογιστή

θέλω να βρω έναν τρόπο να τον κλειδώσω ώστε να μην είναι δυνατή η προβολή των αρχείων μου χωρίς κωδικό

γίνεται?

Δημοσ.

γνωμη μου ειναι

βαλε ολα τα αρχεια σου σε ενα rar με κωδικο και καθαρισες!

το εχω κανει κ εγω και καθαρισα!και προσβασιμος ειναι απο τον πατερα μου πχ αν θελει να αποθηκευσει κατι και τα αρχεια μου δεν φαινονται αν παει καποιος να τα τσεκαρει!

Δημοσ.

εχουμε εναν "κοινοχρηστο σκληρο δισκο" σαν backup ενα πραγμα σκεψου

εχω σ αυτον κοντα 500γιγα κλειδωμενα σε rar με password(και μιλαμε για φωτογραφιες δικες μου με φιλους απο εκδομες κλπ καθως και βιντεο προσωπικα αρχεια δλδ που δεν θελω σε καμια περιπτωση κανενας να εχει προσβαση σε αυτα!)

αυτο που θελω να σου πω σχετικα με τον πατερα μου κλπ ειναι οτι εχουμε εναν κοινο δισκο για backup τα δικα μου αρχεια τα εχω σε ραρ μεσα εκει και δεν υπαρχει κανενα προβλημα

βεβαια αυτο δεν μου διασφαλιζει την ακεραιοτητα των αρχειων με την εννοια οτι μπορει ο οποιοσδηποτε να μου σβησει τα backup μου

αυτο που θες εσυ περι κλειδωμα δισκου ειναι πιο ασφαλες αλλα δεν εχω ιδεα πως γινεται

εγω απλα προτεινα μια λυση:-)

Δημοσ.

οκ, σε έπιασα, απλ μου φαίνεται πιο χρονοβόρα όλη αυτή η διαδικασία, και όχι τόσο ασφαλής όπως λες και εσύ...

θα περιμένω και άλλες γνώμες

Δημοσ.

πως το χρησημοποιώ αυτό?

κλειδώνει ολόκλρηρο τον δίσκο ή κάθε φορά που πάω να ανοίξω ένα αρχείο μου ζητάει κωδικό?

και αν μετά ξεχάσω τον κωδικό τι γίνεται?

Δημοσ.

πως το χρησημοποιώ αυτό?

κλειδώνει ολόκλρηρο τον δίσκο ή κάθε φορά που πάω να ανοίξω ένα αρχείο μου ζητάει κωδικό?

και αν μετά ξεχάσω τον κωδικό τι γίνεται?

+1 για το truecrypt. Και είναι και απλό στη χρήση του και έχει και καλογραμμένους οδηγούς ;)

Read 'em here

Δημοσ.

Μπορείς να κλειδώσεις δίσκους ή φακέλους με κωδικό και με τα permissions των windows. Ειδικά στα 7αρια PRO/Ultimate είναι αρκετά εύκολο. Απλά τα 3rd-Party software το κάνουν ακόμα περισσότερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...