Προς το περιεχόμενο

ενεργοποίηση - απενεργοποίηση σκληρών με software?

Silent_Spaces

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

Φτιάχνω ένα media-server pc, το οποίο θα στηριχτεί στη νεα σπουδαία μητρική της asus την E35MI-I Deluxe και θα ήθελα να κάνω ένα αθόρυβο σύστημα, σκοπεύω να συνδέσω επάνω γύρω στους 4 σκληρούς ένα τέρα περίπου ο καθενας η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποιο σχετικό πρόγραμμα ή καποιος τρόπος που να ...κοιμίζει τους σκληρούς όταν δεν είναι σε χρήση-λειτουργία αυτοί για να υπάρχει και εξοικονόμηση ενέργειας αλλα και να εξασφαλίσω μεγαλύτερη ζωή σε αυτούς.. γιατί όπως καταλαβαίνεται ο υπολογιστής θα παίζει μέρα-νύχτα.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Γιατί πρόγραμμα και δεν το παίζεις από το power options του λειτουργικού που θα βάλεις;

πώς γίνεται αυτό; γίνεται να μην "στροφάρει.." .καθόλου ο σκληρός μέσα απο αυτό ή μόνο όταν του δώσω εγώ την επιλογή?

πώς γίνεται αυτό; γίνεται να μην "στροφάρει.." .καθόλου ο σκληρός μέσα απο αυτό ή μόνο όταν του δώσω εγώ την επιλογή?

έψαξα στο νετ και βρήκα αυτό Windows 7 - Hard Drive - Turn Off Hard Disk After Idle or Never απο οτι βλέπω γενικά κάνει όλους τους δίσκους του συστήματος off εγώ θα ήθελα όλους κτός απο αυτόν που είναι επάνω το λειτουργικό όμως..

Δημοσ.

Κοιμίζει όσους σκληρούς δεν δούλεψαν για ένα διάστημα που όρισες.. Ο δίσκος με το λειτουργικό δεν θα σβήνει γιατί πάντα κάποια διεργασία θα τρέχει.. Δοκίμασε το..

Δημοσ.

Όπως είπα από τα power options του λειτουργικού που θα βάλεις. Και όχι όταν του το πεις εσύ αλλά όταν του το πει το λειτουργικό (έχει διαφορά).

Βέβαια το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις, για μένα (και το έχω κάνει και εγώ), είναι ένας δίσκος (μικρός αλλά γρήγορος) για το OS, ένας ή δύο μεγάλοι για την αποθήκη και οι υπόλοιποι εξωτερικοί για καθάρισμα και backup της αποθήκης σου ;)

Ο δίσκος που έχει πάνω το OS δεν κοιμάται ποτέ (...μόνο όταν κλείσεις το pc :P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...