Προς το περιεχόμενο

MATLAB γενετικοι αλγοριθμοι

chrys88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παίδια!

εχω μια γενικολογη απορια για τους γενετικους αλγοριθμους , επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε και ελπιζω να γινω κατανοητος...

Σε ένα MFILE εχω γραψει ενα αλγοριθμο που προσομοιωνει μια διαδικασια ελεγχου ποιοτητας.Έχω 2 διανυσματα ως μεταβλητες αποφασης(n,c).Αρχικα δίνω τιμες στα n,c έτσι ωστε ο αλγοριθμος να υπολογισει καποια μεγεθη και στη συνεχεια το συνολικο κοστος της ολης διαδικασιας(που εξαρταται απο τα αυτα μεγεθη).

θελω ομως να χρησιμοποιησω γενετικο αλγοριθμο που θα βελτιωνει αυτην την αρχικη λυση(n,c) και θα ελαχιστοποιει αυτο το κοστος,ικανοποιωντας καποιον αλλον περιορισμο συγχρονως.

Σε οσα παραδειγματα εχω δει με το optimization toolbox και solver genetic algorithm, εχουν ως fitness function καποιες απλες συναρτησεις f(x1,x2)με καποιους περιορισμους ανισοτητας.

στην περιπτωση μου ομως που εχω μια πολυπλοκη αντικειμενικη συναρτηση προς ελαχιστοποιηση και υπολογιζεται μεσω ενος αλγοριθμου, μπορω να κανω κατι με το optimization toolbox η αυτο δουλευει μονο για απλες περιπτωσεις???

Δημοσ.

elina_kal σου εχω στειλει pm με το email μου.επισης οποιαδηποτε αλλη πληροφορια απο καποιον αλλο για το θεμα ειναι καλοδεχουμενη!! :mrgreen:

Δημοσ.

Καλησπέρα.Η αλήθεια είναι οτι εξεπλάγην όταν είδα ότι υπάρχει thread για γενετικούς αλγορίθμους και μάλιστα με τη χρήση matlab.Είναι η πρώτη φορά που τους χρησιμοποιώ και αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα(απειρίας?) στην υλοποίηση των περιορισμών του προβλήματος.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των μεταβλητών είναι μεταβλητός(!) και έχει το χαρακτηριστικό ότι το διάνυσμα των περιορισμών(constraints) αποτελείται από κλιμακούμενες(αυξανόμενες) μεταβλητές.Με απλά λόγια α1<α2<α3...αν-1<αν. Όλα τα παραδείγματα που έχω δει στο documentation του ίντερνετ αποτελείται από περιορισμούς με εξισώσεις κάτι που είναι καταληπτό πώς αντιστοιχίζονται σε πίνακες.Στη δική μου περίπτωση όμως πως μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία?

Οποιαδήποτε άποψη και ιδέα καλοδεχούμενη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...