Προς το περιεχόμενο

Cloud Hosting?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφτασε ο καιρος που θα ηθελα να αναρωτηθω αν αξιζουν υπηρεσιες που ανεβαζεις τα αρχεια σου στο ιντερνετ για να μπορεις να εχεις προσβαση απο πολλους υπολογιστες. Δεν αναφερομαι σε Rapidshare/Hotfile, και συναφη που μοιραζεσαι αρχεια με τον υπολοιπο κοσμο, αλλα σε υπηρεσιες στυλ DropBox, οπου ανεβαζεις δικο σου περιεχομενο για ιδιωτικη χρηση.

Φανταζομαι θα ειναι πολυ χρησιμο για αρχεια που χρησιμοποιεις συχνα, τυπου manual, drivers, bookmarks κτλ για να μην καθεσαι να ψαχνεις για CD ή σε ποιο απο τα PC σου τα εχεις χαμενα.

Ο προβληματισμος μου ειναι κατα κυριο λογο ποσο ασφαλη ειναι τα δεδομενα αυτα, καθοτι διαβασα προσφατα σε μια απο τις ειδησεις του insomnia πως η υπηρεσια DropBox δεν κρυπτογραφουσε τα αρχεια και για παραδειγμα θα μπορουσε οποιος υπαλληλος τους με προσβαση στους server να βλεπει τι ανεβαζεις και ξερω γω τι. Οποτε αυτο με ανυσηχησε αναμφισβητητα. Απο την αλλη, αναρωτιεμαι για ποσο θα κρατησουν αυτες οι υπηρεσιες? Μερα με την μερα κλεινουν κατι τετοια, οποτε εσυ μπορεις να καθυσηχαστεις οτι εχεις οργανωμενο το περιεχομενο σου on-line και τσουπ μια μερα βλεπεις ενα 404-server not found και μαθιαινεις πως η εταιρια αποφασισε να διακοψει την εν λογο υπηρεσια.

Προς το παρον αυτα σκεφτομαι και φοβαμαι να προχωρησω σε κινησεις...

Εμπειριες, αποψεις, προβληματισμοι και λυσεις απο ατομα που ασχολουνται με cloud services, θα μπορουσαμε να εχουμε?

Δημοσ.

To dropbox έχω την αίσθηση ότι είναι το καλύτερο.. Κυριώς λόγω του όγκου των χρηστών που αποφέρει μεγάλα κέρδη και δεν είναι ζημιογόνο όπως πχ το skyshare της microsoft που νομίζω το έκλεισε κιόλας.. Όσο για ασφάλεια θα τα ανεβάζεις με truecrypt με καλό κωδικό.. Το truecrypt τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες και υπάρχει και σε portable οπότε μπορείς πραγματικά να το χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε pc είσαι..

Χωρίς truecrypt όλες οι εταιρείες είναι το ίδιο χάλι.. Είναι σαν να μου δίνεις ένα flashάκι και να λες: Κώστα έχετο πάντα μαζί σου κι αν χρειαστώ κάτι θα σε πάρω τηλ.. Μόνος σου όμως μην το ανοίξεις :) Αναγκαστικά με εμπιστεύεσαι χωρίς να με ξέρεις και να σε ξέρω που είναι μεγάλο λάθος :) :)

Δημοσ.

Ok οποτε προτεινεις να μην επμιστευομαι κανεναν και να κρυπογεαφο το περιεχομενο μου. Λογικο και αυτο. Το TrueCrypt πως προτεινεις να το δουλεψω? Να κρυπτογραφω καθε αρχει οχωριστα που ανεβαζω? Αν θελω να το ψρησιμοποιησω σε αλλο PC θα πρεπει να παιζει και εκει Truecrypt για την αποκρυπτογραφηση ή ενσωματωνει μηχανισμο για να το κανεις χωρις την εφαρμογη?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν εχεις 100 φωτογραφιες και τις κρυπτογραφησεις σε 100 διαφορετικα αρχεια με τον ιδιο κωδικο δεν εχει νοημα γιατι μονο χρονο θα χασεις.. Προσπαθησε να οργανωσεις σε 4-5 αρχεια truecrypt οτι θες να ανεβασεις..

Το truecrypt δεν ενσωματωνει προγραμμα αποκρυπτογραφησης αλλα μπορεις να ανεβασεις το portable στο dropbox και να το κατεβαζεις οποτε χρειαζεται..

Βαλε 20+ χαρακτηρες κωδικο με μικρα, κεφαλαια, νουμερα και συμβολα αλλιως παλι εισαι εκτεθειμενος..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...