Προς το περιεχόμενο

Lan Σε Wifi

APsD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να συνδέσω μια συσκευή που δεν εχει wifi αλλα μονο ενσυρματο lan με ενα router ασυρματα?

Πχ ας πουμε εχω στο μυαλο μου να συνδεσω τη συσκευη αυτη ενσυρματα με ενα ρουτερ που εχω κ μετα να συνδεσω ασυρματα αυτο το ρουτερ με ενα αλλο σε αλλο δωματιο. Γινεται?

Η τεσπα υπάρχει τρόπος να μετατρεψω την lan εξωδο μιας συσκευης σε wifi?

Ελπίζω να εγινα κατανοητός.

thx

Δημοσ.

Πχ ας πουμε εχω στο μυαλο μου να συνδεσω τη συσκευη αυτη ενσυρματα με ενα ρουτερ που εχω κ μετα να συνδεσω ασυρματα αυτο το ρουτερ με ενα αλλο σε αλλο δωματιο. Γινεται?

Η τεσπα υπάρχει τρόπος να μετατρεψω την lan εξωδο μιας συσκευης σε wifi?

Ελπίζω να εγινα κατανοητός.

thx

Repeater σε client mode και από εκεί στη συσκευή σου.

Δημοσ.

Μπορεις να το πεις λιγο πιο αναλυτικα?

Εχεις να προτείνεις καποιο repeater? Είναι ακριβά? το repeater δλδ συνδεεται ασυρματα με το ρούτερ μου και ενσύρματα με τη συσκευή που εχει μονο wired-lan?

Δημοσ.

Παίρνει ασύρματα από το ρουτερ σου και δίνει ενσύρματα όπου θες.

Δεν είναι ακριβά μηχανήματα. Παίζουν από 30€ έως 50€ συνήθως (δεν θες κάτι πιο ακριβό έτσι και αλλιώς).

Απλά ελέγχεις αν με το ρουτερ σου πιάνεις ασύρματα στο σημείο που θες να το στήσεις. Μην το πάρεις άδικα ;)

Κάτι σαν το TP-Link TL-WA701ND είναι μια χαρά πιστεύω εκτός και αν θες να παίξεις σε full n mode (300 mbps).

Δημοσ.

Οκ. Σε ευχαριστώ για τις απαντησεις παρα πολυ. Το μονο που θελω ακομα να σιγουρευτώ για κατι. Επειδή εχω ήδη δευτερο ρουτερ, σίγουρα δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί καποιο ρούτερ σαν repeater ετσι? Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Το 2ο ρουτερ σου πρέπει να είναι το ίδιο με το 1ο σου και να υποστηρίζουν wds. Αν είναι με thomson κάτι γίνεται (δεν το έχω κάνει ποτέ, μπορεί να σου πει ο poulinos). Για άλλα δεν ξέρω.

Δημοσ.

Υποστηρίζουν wds τα ρουτερια αυτά και μάλιστα χωρίς πολύ φασαρία. Διάβασε το manual σου και κάνε τις δοκιμές σου :)

Δημοσ.

λιγα ρουτερ εχουν επιλογη για Repeater.για το wds πρεπει να εχουν και τα 2 wds .στο Thomson που εχω κανει πρεπει στο δευτερο ρουτερ να δωσεις διαφορετικη Ip και να κλεισεις dhcp.εγω στο wireless εδωσα αλλο ssid αλλα το ιδιο καναλι υποχρεωτικα για να κανει Link.αμα θες δινεις και το ιδιο ssid.επισης στα thomson επαιζε μονο με wep κλειδι και οχι με wpa.

Δημοσ.

Ολα καλα μεχρι εδω εκτος απο το wep... Υπάρχει τρόπος να μαθουμε αν στα δικά μου δουλευει το wpa2? Γτ με wep.. με 100 θα κατεβαζω:P

Δημοσ.

καμια σχεση.το wep δεν θα σου κοψει ταχυτητα.απλα το wep σπαει ευκολα.δες στο manual.για αρχη στηστο χωρις κωδικο μεχρι να δεις οτι παιζει οκ ,και μετα κλειδωσε το με wpa να δεις αν θα παιξει.

Δημοσ.

Ναι το ξερω. Λεω οτι θα κατεβαζω με 100 με τα κλεφτρόνια που θα μου κλεβουν internet αμα βαλω wep

Δημοσ.

α οκ δεν το καταλαβα οτι το λεγες ετσι.απλα εκει μπορεις να κανεις Hidden ssid,και διαφορες αλλες πατεντες ωστε και να το σπασουν να μην μπορουν να κανουν πολλα εκτος αν καποιος ξερει αρκετα.που οι μισοι το πανε τιφλοσουρτι και αν βρουν κατι εκτος βηματος πχ και κλειδωμα με mac address τα παρατανε. και εξαρτατε.μπορει να το εχεις και με wep και ναμην το σπασει κανεις.δεν ειναι οτι εχεις κανα hot spot και το πιανουν 100 ατομα.μπορει να μην υπαρχει κανεις σε αποσταση που να πιανει το ρουτερ σου η σε καποια ρουτερ μειωνεται το Output power αρα και η εμβελεια.κλειστος dhcp επισης η να δινει λαθος Ip.και διαφορα τετοια.

δεν ειναι και ολοι οι Hackerades διπλα στο σπιτι σου.το δοκιμαζεις και βλεπεις.εγω ειχα wds με thomson με wep για αρκετο καιρο.τσεκαρα που και που στο wireless να δω αν εχει μπει (θα φαινοταν στο wireless κομματι και ποια Ip θα ειχε ειτε απο dhcp ειτε καρφωτα).δεν ειχε μπει κανεις.

και βεβαια ειχα αλλαξει κωδικο web interface για να μην μπορει να πειραξει σβησει κατι η να σβησει οτι μπηκε κτλ.

Δημοσ.

Καλησπέρα, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τελικα πηρα μεταχειρισμένο το TL-WA701ND και εκανα δουλεια μια χαρα.

Το εβαλα σε client mode γιατι σε repeater δεν μπορουσε να δωσει internet μεσω καλωδίου παρα μονο wireless. Οποτε σε client mode του έβαλα και primary dns την ip του ρουτερ μου και δουλεύει αψοχα. Και με wpa2 κανονικα. Σαν κεραία/στικάκι wifi. Μονο που συνδέεται στην lan θυρα της συσκευής μου. Αυτο που ήθελα δλδ!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...