Προς το περιεχόμενο

Πέθανε ο Δρ. Θάνατος

apd453

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαφωνώ κάθετα ! κανένας δεν ξέρει τι θέλει.. τι είναι ο άνθρωπος κανένας θεός.. ένας βλάκας που παρασύρεται από τις ορμές του είναι... εφόσον υπάρχει έστω και μια στο εκατομμύριο ελπίδα να ανανήψει τότε πρέπει να την παίξουμε

Αν το πάρουμε έτσι, οι υπόλοιποι που νομίζουν καλύτερα από αυτόν ΤΙ ΘΕΛΕΙ. Τι είναι ΘΕΟΙ? Και για ποιό λόγο να μην είμαστε οι υπόλοιποι βλάκες και να μην τον καταλαβαίνουμε; Να ανανήψει ασθενής με καρκίνο που τον έχει κρεβατώσει; Χλωμό η 1 στις 10. Να ανανήψει από σοβαρό ατύχημα κ να είναι παραπληγικός και να ταλαιπωρείται μέχρι να πεθάνει; Να ανανήψει με εντελώς παραμορφωμένη συνείδηση επειδή του λείπουν κομμάτια του εγκεφάλου του; Και τι καταφέραμε δηλαδή; Να εκπληρώσουμε τη ΔΙΚΗ μας εγωιστική ΑΝΑΓΚΗ να πούμε ότι "ΤΟΝ ΣΩΣΑΜΕ", κι ακόμη δουλεύει. Δεν έχει σημασία αν σχεδόν όλα τα υποσυστήματά του είναι άχρηστα και έχει χάσει την προσωπικότητα του, σημασία έχει πως αναπνέει οξυγόνο και εκπνέει διοξείδιο του άνθρακα. Τι να πω. Είναι λογική κι αυτή, της φιλανθρωπίας για την οποία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις διαφωνώ απόλυτα. ΑΠΟΛΥΤΑ όμως. Διαφωνώ πλήρως με την επιβολή οποιασδήποτε καλοθέλησης όταν αυτή δεν αφορά το άτομό μας. Γιατί περι επιβολής πρόκειται επειδή ο άλλος είναι αδύναμος.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν το πάρουμε έτσι, οι υπόλοιποι που νομίζουν καλύτερα από αυτόν ΤΙ ΘΕΛΕΙ. Τι είναι ΘΕΟΙ? Και για ποιό λόγο να μην είμαστε οι υπόλοιποι βλάκες και να μην τον καταλαβαίνουμε; Να ανανήψει ασθενής με καρκίνο που τον έχει κρεβατώσει; Χλωμό η 1 στις 10. Να ανανήψει από σοβαρό ατύχημα κ να είναι παραπληγικός και να ταλαιπωρείται μέχρι να πεθάνει; Να ανανήψει με εντελώς παραμορφωμένη συνείδηση επειδή του λείπουν κομμάτια του εγκεφάλου του; Και τι καταφέραμε δηλαδή; Να εκπληρώσουμε τη ΔΙΚΗ μας εγωιστική ΑΝΑΓΚΗ να πούμε ότι "ΤΟΝ ΣΩΣΑΜΕ", κι ακόμη δουλεύει. Δεν έχει σημασία αν σχεδόν όλα τα υποσυστήματά του είναι άχρηστα και έχει χάσει την προσωπικότητα του, σημασία έχει πως αναπνέει οξυγόνο και εκπνέει διοξείδιο του άνθρακα. Τι να πω. Είναι λογική κι αυτή, της φιλανθρωπίας για την οποία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις διαφωνώ απόλυτα. ΑΠΟΛΥΤΑ όμως. Διαφωνώ πλήρως με την επιβολή οποιασδήποτε καλοθέλησης όταν αυτή δεν αφορά το άτομό μας. Γιατί περι επιβολής πρόκειται επειδή ο άλλος είναι αδύναμος.

Δεν έχει σχέση αυτό που λες είναι απλά ρομαντισμός.. το σίγουρο είναι ότι αν δεν αρρώσταινε θα συνέχιζε να ζούσε δεν θα αυτοκτονούσε.. τώρα θέλει να πεθάνει είτε επειδή πονάει είτε επειδή δεν γουστάρει αυτή την κατάσταση

Ναι όμως αν γίνει καλά (όπως ο φίλος πιο πριν) θα το απολαύσει... και θα το γουστάρει! οποτε δεν μπορούμε να αφήσουμε να κανει την βλακεία επειδή απλά δεν αντέχει τον πόνο η την "κατάντια"!

και για να το ενόσω με ένα άλλο post εάν αφότου ανανήψει και με καθαρο μυαλο θεωρήσει ότι δεν γουστάρει την ζωή και όλα είναι μάταια κτλ ας αυτοκτονήσει... βεβαια και πάλι πρέπει να ελέγξουμε ότι όντως έχει την ψυχική του υγεία και γενικά είναι ψύχραιμος.

Τέλος δεν είναι μονο δικη του η ζωή.. δικη του η ζωή είναι μονο αν είναι ορφανός.. αν έχει παιδιά γυναικα οικογένεια που τον αγαπάει δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει...

και να συμπληρώσω (επειδή δεν διάβασα τις τελευταίες γραμμές συγγνώμη :P ) ότι και κομμάτια του εγκεφαλου του να χάσει θα αλλάξει αλλα θα είναι πάλι αυτός.. απλά με αλλα γούστα ίσως λίγο πιο αργός.. θα ζει όμως και θα αλληλεπιδρά με τους υπολοιπους.

και ναι είναι δικτακτορική επιβολή! στην ζωή δεν έχει δημοκρατίες αυτά είναι για τους ανθρώπους!

Δημοσ.

Οκ τα δικά μου είναι ρομαντισμοί, ενώ τα δικά σου είναι ορθολογισμός. Προτιμάω να είμαι ρομαντικός. Που υποστηρίζει την ευθανασία :rolleyes: I rest my case._

Σχετικό με τη συζήτηση είναι και αν δέχεσαι το δικαίωμα στην αυτοκτονία ή το δικαίωμα κάποιου να γίνει πρεζάκιας

Άσχέτως της δικής μας αποδοχής, έαν κάποιος αποφασίσει να κάνει οποιοδήποτε από τα δύο, και ειδικά το πρώτο, πολύ που τον νοιάζει "Τι θα πει ο κόσμος", ή αν θα έχει τύψεις μετά. :mrgreen:

Δημοσ.

De@th L0rd νομίζω πάει με το αν έχεις την δυνατότητα-ικανότητα να πάρεις τέτοια αμετάκλητη απόφαση,επηρεάζουν άλλοι παράγοντες όπως ο πόνος την ικανότητα αυτή.

αν σε πιάσω και σε ψοφήσω στο βασανιστήριο και πεις ΟΚ δεν αντέχω,σκοτωσέ με,θα κατηγορηθώ για φόνο;

η αν είσαι χάλια ψυχολογικά,έχεις αφόρητο πόνο (ψυχικο-ψυχολογικό) και πεις σκότωσε με;

Ή θα κρίνεις με βάση της αρρώστιες;

Δεν γίνεται πισετύω.

Ασχέτως τον πόνο που τραβάει και το τι ζητάει,κανένας άνθρωπος θεωρώ δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει ζωή,ακόμη και αν δίνει την άδεια το "θύμα"

Δημοσ.

Σχετικό με τη συζήτηση είναι και αν δέχεσαι το δικαίωμα στην αυτοκτονία ή το δικαίωμα κάποιου να γίνει πρεζάκιας

δε γινεται κανενας πρεζακιας για να πεθανει. για πολλους αλλους λογους αλλα σιγουρα οχι για να αυτοκτωνησει, ασχετα αν η σχετικη κατασταση που υπαρχει σημερα γυρω απο αυτο το θεμα οδηγει παρα πολυ συχνα εκει.

Δημοσ.

δε γινεται κανενας πρεζακιας για να πεθανει. για πολλους αλλους λογους αλλα σιγουρα οχι για να αυτοκτωνησει, ασχετα αν η σχετικη κατασταση που υπαρχει σημερα γυρω απο αυτο το θεμα οδηγει παρα πολυ συχνα εκει.

Δεν ειπα οτι γινεται για να πεθανει. Ως ξεχωριστες φασεις τα 2 που εχω γραψει παραπανω στο ποστ μου.

Δημοσ.

Ποιο το νοημα να ζεις για να υποφερεις??

τουλαχιστον νιωθεις... εστω και αν αυτο ειναι πονος. προτιμας να μη τον νιωθεις αλλα απο το να μη νιωθεις τιποτε, που καποια στιγμη θα γινει αναποφευκτα προτιμοτερο να νιωθεις εστω και αυτο

Δεν ειπα οτι γινεται για να πεθανει. Ως ξεχωριστες φασεις τα 2 που εχω γραψει παραπανω στο ποστ μου.

οι αυτοκτονιες δε νομιζω οτι γινονται μετα απο οριμη σκεψη, περισσοτερο ειναι εν βρασμο ψυχης και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αν ειχαν τη δυνατοτητα θα το αλλαζανε μετα απο 1 2 5 10 μερες, φυσικα δεν γινεται

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση αυτό που λες είναι απλά ρομαντισμός.. το σίγουρο είναι ότι αν δεν αρρώσταινε θα συνέχιζε να ζούσε δεν θα αυτοκτονούσε.. τώρα θέλει να πεθάνει είτε επειδή πονάει είτε επειδή δεν γουστάρει αυτή την κατάσταση

Ναι όμως αν γίνει καλά (όπως ο φίλος πιο πριν) θα το απολαύσει... και θα το γουστάρει! οποτε δεν μπορούμε να αφήσουμε να κανει την βλακεία επειδή απλά δεν αντέχει τον πόνο η την "κατάντια"!

και για να το ενόσω με ένα άλλο post εάν αφότου ανανήψει και με καθαρο μυαλο θεωρήσει ότι δεν γουστάρει την ζωή και όλα είναι μάταια κτλ ας αυτοκτονήσει... βεβαια και πάλι πρέπει να ελέγξουμε ότι όντως έχει την ψυχική του υγεία και γενικά είναι ψύχραιμος.

Τέλος δεν είναι μονο δικη του η ζωή.. δικη του η ζωή είναι μονο αν είναι ορφανός.. αν έχει παιδιά γυναικα οικογένεια που τον αγαπάει δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει...

και να συμπληρώσω (επειδή δεν διάβασα τις τελευταίες γραμμές συγγνώμη :P ) ότι και κομμάτια του εγκεφαλου του να χάσει θα αλλάξει αλλα θα είναι πάλι αυτός.. απλά με αλλα γούστα ίσως λίγο πιο αργός.. θα ζει όμως και θα αλληλεπιδρά με τους υπολοιπους.

και ναι είναι δικτακτορική επιβολή! στην ζωή δεν έχει δημοκρατίες αυτά είναι για τους ανθρώπους!

να υποθεσω οτι πιστευεις οτι η αυτοκτονια ειναι και η μεγιστη αμαρτια και πας κατευθειαν στην κολαση ε;

Δημοσ.

Νομίζω η μαρτυρία του Τσιλ για την προσωπική του περιπέτεια αποπροσανατόλισε το θρεντ και συζητάτε μια για την ευθανασία μια για την αυτοκτονία. Η ευθανασία δεν είναι για αυτούς που πονούν, αλλά για αυτούς που πάσχουν από θανατηφόρα ασθένεια.

Παράδειγμα: http://en.wikipedia.org/wiki/Oregon_Death_with_Dignity_Act

Όταν το μόνο που σου απομένει είναι έξι μήνες πόνου και θάνατος, πρέπει να έχεις την επιλογή να φύγεις με αξιοπρέπεια. Έχω δύο οικογενειακά παραδείγματα από τέτοιες περιπτώσεις, ο ένας κρεμάστηκε στη σοφίτα μόλις βρήκε την ευκαιρία κι η άλλη πριν πέσει σε ηπατικό κώμα και καταλήξει ζητούσε για μερόνυχτα από τον θεό της να την πάρει.

Για τους ρομαντικούς της ζωής, το do not go gentle into that good night/rage against the dying of the light είναι ωραίο να το κάνεις πράξη στην καθημερινότητα - και διφορούμενο όταν πλησιάζει το τέλος.

Επιχειρήματα τύπου παραίτηση,δειλία,λιποψυχία εύκολα μετατρέπονται σε γενναιότητα, θυσία, αποφασιστικότητα υπό το κατάλληλο πρίσμα.

Δημοσ.

Είναι τραγικό να λέμε ανοησίες με ποιητική χροιά (το θαύμα της ζωής, η ζωή είναι ωραία κλπ)

αλλά όταν γίνεσαι μια ανθρώπινη κουραδομηχανή ξαπλωμένη σε κρεβάτι, και σε λυπούνται ακόμα και οι κατεστραμμένοι (γιατί τους κάνει να αισθάνονται ανακουφισμένοι αφού υπάρχει και κάποιος σε χειρότερη μοίρα) ε, συγνώμη, αλλά μπαίνουμε σε άλλη διάσταση.

Δηλαδή είναι <<ανθρώπινο>> να είναι κάποιος κατάκοιτος επί χρόνια και να είναι βάρος στην οικογενειά του;Να μην μιλάει/επικοινωνεί;

Είναι ωραίο θέαμα να βλέπεις δικούς σου ανθρώπους να μαρτυρούν; (ευτυχώς δεν το έχω βιώσει)

Υπάρχει αξιοπρέπεια σε τέτοιες καταστάσεις;

Δημοσ.

Αν επιτραπει η ευθανασια;Γιατι να μην επιτραπει και η αυτοκτονια η τα ναρκωτικα η ο αλκοολισμος;Αν μπορεις να αποφασισεις οτι δεν αντεχω τον πονο αρα πεθαινω τωρα για τον σωματικο πονο ,το ιδιο δεν ειναι και για τον ψυχικο;

Δημοσ.

Δεν εχεις καταλαβει κατι. Ενας ψυχικος πονος με το καιρο θα περασει και μαλιστα μετα ειναι το πιο πιθανο οτι θα υπαρχουν και καλυτερες μερες. Οταν μιλαμε για ευθανασια μιλαμε για ανθρωπους που ξερουν οτι συντομα θα πεθανουν και θα πεθανουν υποφεροντας χωρις να υπαρχει περιπτωση να γινει κατι αλλο.

Ενας ανεφερε πιο πανω οτι καλυτερα να ζεις ( λειτουργεις το λεω εγω) για ετσι νοιωθεις εστω και πονο. Αυτο δεκτο και δικαιωμα του. Εγω ομως που δε θελω να υποφερω μεχρι την τελευταια μου πνοη και επιπλεον να ειμαι βαρος στους δικους μου μεχρι τοτε γιατι να μην εχω το δικαιωμα αυτης της επιλογης?

Και μαλιστα της πιο λογικης επιλογης γιατι ο καθενας μπορει να την κρινει σαν σωστη η λαθος αλλα δε νομιζω οτι καποιος μπορει να αμφισβητισει οτι ειναι η πιο λογικη?

Δημοσ.

Αν επιτραπει η ευθανασια;Γιατι να μην επιτραπει και η αυτοκτονια η τα ναρκωτικα η ο αλκοολισμος;Αν μπορεις να αποφασισεις οτι δεν αντεχω τον πονο αρα πεθαινω τωρα για τον σωματικο πονο ,το ιδιο δεν ειναι και για τον ψυχικο;

Από πότε απαγορεύεται να αυτοκτονήσεις ή να γίνεις μπεκρής και δε το ξέρω;

Μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα :rolleyes:

Δημοσ.

Αν επιτραπει η ευθανασια;Γιατι να μην επιτραπει και η αυτοκτονια η τα ναρκωτικα η ο αλκοολισμος;

Έλα ντε. Γιατί όχι ??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...