Προς το περιεχόμενο

Bελτιωση του Air Flow

guido

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσθεσα τις προάλλες έναν side-fan και ενώ τρέχει στα 2.000 rpm δεν είδα καμία μεταβολή της θερμοκρασίας πουθενά .

Οπότε έχω μπει λίγο στο τρυπάκι της βελτιστοποίησης του όλου air-flow του PC και επειδή δεν εχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το σπορ μάλλον τα εχω κάνει μπάχαλο, οπότε αν έχει κανείς όρεξη να προτείνει/διορθώσει κάτι θα ήμουν ευγνώμων .

Αυτή την στιγμή η διάταξη κτλ είναι η παρακάτω στην φώτο:

CFM

===

1. 134

2. 39

-----------

3. 39

4. 39

5. 70

Οι Tricool έχουν 3-switch : L M H , ενω ο Coolermaster μπορεί να δουλέψει με ένα zalman fan mate σε πιο χαμηλές .

Οι θερμοκρασίες σε idle και κάπως ανεβασμένες λόγω ζέστης είναι:

unledbp.jpg

Καμιά ιδέα;

Υπάρχει btw η δυνατότητα να προσθέσω έναν επιπλέον 120mm εσωτερικά (διαθέτω εναν 120mm , στα 1500rpm ) .

015-internalhddcages.jpg

Δημοσ.

ναι δεν ειχα προβλημα γενικά , και εκτός καλοκαιριού είναι αρκετά πιο χαμηλές , απλά πρόσθεσα την HD6850 πρόσφατα και προσπαθώ να της ρίξω λίγο θερμοκρασία , αλλα ο sidefan δεν κάνει απολύτως τπτ, σε σημείο που στην παρούσα φάση καίει τσάμπα ρεύμα.

Δημοσ.

ειναι αδύνατον με το συγκεκριμένο case και με μη modular PSU , αλλά και παλι δεν ξέρω πόσο επηρεάζει αν επηρεάζει το κακό cable managment το θέμα με την GPU και τον sidefan.

το θέμα ειναι δεν ξέρω τι να κάνω τώρα. να τον βγάλω τελείως αφού δεν κάνει τπτ ο side; να δοκιμάσω άλλους συνδυασμούς rpm σε όλους; να δοκιμάσω με positive pressure;

Δημοσ.

Εχουμε ακριβως την ιδια διαταξη με τους ανεμιστηρες σου περα απο το γεγονος οτι ο δικος μου επανω ανεμιστηρας ειναι 170mm και εχω προσθεση στο κατω μερος εναν 92αρι να ρουφαει αερα απο το πατωμα απεξω και να τον στελνει απευθειας επανω στην καρτα γραφικων.

τον πλαινο μην τον βγαλεις.ολο και κατι θα κανει ειτε στην καρτα γραφικων ειτε στις μνημες ειτε στην μητρικη.

Δημοσ.

η διάταξη αν εξαιρέσεις ότι έχω βάλει διαφορετικά rpm από τα default και προτεινόμενα , και την προσθήκη πλαϊνού , είναι η κανονική του "κουτιού" . Οπότε σε γενικά πλαίσια είναι οκ .

απλά δεν ξέρω και πως επηρεάζει η ψύκτρα το όλο θέμα , γιατι εχω διαβάσει και για διαφορετικές τοποθετήσεις της (κάθετα) στο A900 .

Δημοσ.

Συμαζεψε τα καλώδια σου που είναι σαν μακαροναδα... και θα δεις στάνταρ 3 με 5 βαθμούς κατω σε όλα τα υποσύστηματα.. ξεσκονίσει τον και λίγο

Δημοσ.

τα καλώδια είναι ένα θέμα που μάλλον δεν μπορώ να κάνω κάτι . και net όσο το έχω ψάξει όσοι το έχουν , άνοιξαν τρύπες για να την παλέψουν .

σκόνη το έχω καθαρίσει πολύ πρόσφατα ( <μήνα ) αλλά μαζεύει πράγμα .

anyway 8α "παίξω" λίγο αύριο , θα δω μπας και χωρέσει και ο extra μέσα και βλέπουμε.

Δημοσ.

Όσο αφορά τα καλώδια αμα έχεις όρεξη όλα γίνονται.. δεν σου λέω να τα περάσεις από πίσω αν δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλά τουλάχιστον να τα δέσεις μεταξύ τους με tireups και να τα χώσει σε κενούς χώρους του κουτιού είναι εφικτό.... αυτή η κατάσταση που επικρατεί τώρα χωρίς παρεξήγηση είναι απαραδεκτη!

android.png

Δημοσ.

γιατι δεν μπορεις να συμαζεψεις τα καλωδια?

παιζει μεγαλο ρολο να εχει χωρους ωστε να υπαρχει κυκλοφορια του αερα

Δημοσ.

εγω εχω το εξης προβλημα .... πηρα αυτο το κουτι ... Thermaltake V9 το οποιο εχει 4 ανεμιστηρες + του επεξεργαστη + του τροφοδοτικου + καρτα γραφικων με αποτελεσμα να κανει πολυ φασαρια ....

τωρα θελω την γνωμη σας σε κατι που σκεπτομαι ..... υπαρχει κατι που χαμηλωνει την ταχυτητα των ανεμιστηρων ..... ετσι κι'αλλιως δεν παιζω παιγνιδια για να ζοριζεται απο θεμα θερμοκρασιας .....

Δημοσ.

@manios62 κοίτα καταρχήν μην δουλεύει ο CPU fan στα 100% , που θα είναι και η κύρια πηγή θορύβου , και τσέκαρε στο BIOS για κάποιο smart fan control setting

anyway τελικά προσθεσα έναν εσωτερικό επιπλέον να χτυπάει την κάρτα και άλλαξα και θέση στις μπροστινές θήκες και οι θερμοκρασίες πέσαν αρκετά .

post-48616-0-01090700-1307974126_thumb.jpg

post-48616-0-29500100-1307974149_thumb.jpg

Δημοσ.

βάζεις πολύ αέρα και βγάζεις λίγο... γνώμη μου είναι να απενεργοποιήσεις τον side fan θα κάνει και θόρυβο κιόλας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...