Oscar_Mike Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 έχοντας στο μυαλό μου μονο το πρώτο ρόμπο, ναι! αν έβγαζε κάτι αντίστοιχο σκοτεινό-ψυχεδελικό (ακόμα φοβάμαι τον ed-209) θα ήταν γαμάτο! εντάξει δεν θα ήταν mindfuck σαν το pi και το fountain, αλλα πραγματικά θα ήθελα να το δω! από περιέργεια? από πιστη στον Aronofsky?? δεν ξέρω, αλλά είχα ψηθεί πολύ άσχημα γενικά πιστεύω ότι θα έδινε άλλη βαρύτητα/οπτική στην ταινία που καμια σχέση δεν θα είχε μονο με τον "υπερήρωα"!
marantonis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μετα τις ψιλομαπιτσες , τον παλαιστη και τον κυκνο , δεν θα ηταν ασχημα να ασχοληθει και με κανενα υπερηρωα
V for Vagelis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Νομίζω κάποιοι κρίνετε τη δουλειά του Αρονόφσκι με λάθος κριτήρια. Δηλαδή, συγκρίνετε τις ταινίες του σα συνολικά έργα, κάτι που συμπεριλαμβάνει και τη θεματολογία, το σενάριο κλπ, παρόλο που το δικό του καθήκον στο Wrestler και στο Black Swan ήταν η σκηνοθεσία, που προσωπικά πιστεύω τα πήγε εξαιρετικά. Ειδικά για το BS απορώ πως μπορεί κάποιος να έχει παράπονο, πραγματικά, πείτε μου πόσες φορές έχετε δει τόσο καλή σκηνοθεσία τα τελευταία χρόνια και από ποιους σκηνοθέτες. Σα ταινίες μου άρεσαν κι εμένα περισσότερο το "π" και το "the Fountain", στις οποίες ήταν και σεναριογράφος btw, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την εξίσου εξαιρετική δουλειά στις 2 τελευταίες ταινίες του.
bluesattack Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Νομίζω κάποιοι κρίνετε τη δουλειά του Αρονόφσκι με λάθος κριτήρια. Δηλαδή, συγκρίνετε τις ταινίες του σα συνολικά έργα, κάτι που συμπεριλαμβάνει και τη θεματολογία, το σενάριο κλπ, παρόλο που το δικό του καθήκον στο Wrestler και στο Black Swan ήταν η σκηνοθεσία, που προσωπικά πιστεύω τα πήγε εξαιρετικά. Ειδικά για το BS απορώ πως μπορεί κάποιος να έχει παράπονο, πραγματικά, πείτε μου πόσες φορές έχετε δει τόσο καλή σκηνοθεσία τα τελευταία χρόνια και από ποιους σκηνοθέτες. Σα ταινίες μου άρεσαν κι εμένα περισσότερο το "π" και το "the Fountain", στις οποίες ήταν και σεναριογράφος btw, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την εξίσου εξαιρετική δουλειά στις 2 τελευταίες ταινίες του. Εγω θα συμφωνησω γενικα με αυτο που λες αλλα ειδικα εχω μικρες ενστασεις. Μηπως το ιδιο λαθος (να κρινουν το εργο συνολικα) το κανουν και καποιοι που εκθειαζουν τη δουλεια ενος σκηνοθετη ? Μηπως εντυπωσιαζονται απο τον φωτισμο , την ενδυματολογια , την μουσικη της ταινιας κλπ ? Και αν ολα αυτα ειναι στην εποπτεια του μαεστρου (σκηνοθετη), αρα αυτος πρεπει να παρει τα ενσημα , γιατι να μην πρεπει να δεχθει τα ''πυρα'' και για το σεναριο (που σε πολλες περιπτωσεις εχουν ενεργη συμμετοχη ) η την αποφαση τους να δουλεψουν σε αυτο ? Ποσο μαλλον αφου ειναι η ταινια του Αρονοφσκι και οχι του ταδε σεναριογραφου η της Ναταλι . Tου καταλογιζω λοιπον , οτι ο κυκνος ηταν μια ψιλοβαρετη ταινια, ψιλοπροβλεψιμη,και πονταρε στο προιεδασμενο (απο την 'τρελα' του Π ) κοινο για να βαλει μεσα στην συνταγη μια τρελιαρικη ψυχολογικη θριλεριστικη πινελια , ιδιαιτερα στο τελος της ταινιας .Και φυσικα δεν το απογοητευσε.Η πιεστικη μανα που μεσα απο αυτα ζει το δικο της ονειρο, ο κλασσικος δασκαλος , και η κλασσικη ευθραστη ψυχολογια της πρωταγωνιστριας .Boring... Aσε τον παλαιστη.Σκετος υπνος .Χιλιες φορες προτιμοτερος ο Ροκυ @ marantonis http://www.hiwtc.com/photo/products/31/02/02/20284.jpg
Sellers Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μετα τις ψιλομαπιτσες , τον παλαιστη και τον κυκνο , δεν θα ηταν ασχημα να ασχοληθει και με κανενα υπερηρωα Συμφωνώ και διαφωνώ μαζί σου. Συμφωνώ γιατί ούτε εμένα μου άρεσαν τα προηγούμενα, αλλά διαφωνώ διότι συμερίζομαι την άποψη του Χατζιδάκι για την τέχνη: ''Κλέψε όσο περισσότερο μπορείς, και κρύψτο όσο πιο καλά γίνεται''. Αυτό είναι ο κύκνος. Έχει δανειστεί χίλια πράγματα απο χίλιες διαφορετικές ταινίες και τα έχει βάλει σε μία και τσουπ... αριστούργημα. Και τα έχει κρύψει τόσο καλά, που ενώ όλα μου θυμίζουν κάτι δεν μπορώ να βρω απο που ειναι αυτό το κάτι.
marantonis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Συμφωνώ και διαφωνώ μαζί σου. Συμφωνώ γιατί ούτε εμένα μου άρεσαν τα προηγούμενα, αλλά διαφωνώ διότι συμερίζομαι την άποψη του Χατζιδάκι για την τέχνη: ''Κλέψε όσο περισσότερο μπορείς, και κρύψτο όσο πιο καλά γίνεται''. Αυτό είναι ο κύκνος. Έχει δανειστεί χίλια πράγματα απο χίλιες διαφορετικές ταινίες και τα έχει βάλει σε μία και τσουπ... αριστούργημα. Και τα έχει κρύψει τόσο καλά, που ενώ όλα μου θυμίζουν κάτι δεν μπορώ να βρω απο που ειναι αυτό το κάτι. Ε, πρωτα λες για κλεψιμο και μετα για δανεισμο, ειναι διαφορετικα πραγματα Παντως εχω δει αρκετες απο τις ταινιες που εχει δανειστει πραγματα, και το Black Swan, συνηθως, μου αρεσε πιο πολυ απο αυτες τις... αρχικες, αν θελεις. Δηλαδη αν ειναι να κλεψεις και να κανεις κατι καλυτερο απ' αυτο που εκλεψες, καν' το ελευθερα.
Sellers Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Ε, πρωτα λες για κλεψιμο και μετα για δανεισμο, ειναι διαφορετικα πραγματα Εντάξει μωρέ, στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο όροι ταυτίζονται. Δηλαδή αν ενας σκηνοθέτης δανειστεί μια τεχνική απο έναν άλλον σκηνοθέτη, τι περιμένεις, να του την γυρίσει πίσω κάποτε;
marantonis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Εντάξει μωρέ, στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο όροι ταυτίζονται. Δηλαδή αν ενας σκηνοθέτης δανειστεί μια τεχνική απο έναν άλλον σκηνοθέτη, τι περιμένεις, να του την γυρίσει πίσω κάποτε; Αλλο να παιρνεις κατι και να το χρησιμοποιεις αυτουσιο και να λες πως ειναι και δικο σου, κι αλλο να παιρνεις κατι και να το εξελισσεις, και να το προσαρμοζεις στις δικες σου ιδεες, και τα λοιπα. Αυτη πρεπει να ειναι η διαφορα που χωριζει το καθαρο κλεψιμο.
V for Vagelis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Εγω θα συμφωνησω γενικα με αυτο που λες αλλα ειδικα εχω μικρες ενστασεις. Μηπως το ιδιο λαθος (να κρινουν το εργο συνολικα) το κανουν και καποιοι που εκθειαζουν τη δουλεια ενος σκηνοθετη ? Μηπως εντυπωσιαζονται απο τον φωτισμο , την ενδυματολογια , την μουσικη της ταινιας κλπ ? Και αν ολα αυτα ειναι στην εποπτεια του μαεστρου (σκηνοθετη), αρα αυτος πρεπει να παρει τα ενσημα , γιατι να μην πρεπει να δεχθει τα ''πυρα'' και για το σεναριο (που σε πολλες περιπτωσεις εχουν ενεργη συμμετοχη ) η την αποφαση τους να δουλεψουν σε αυτο ? Ποσο μαλλον αφου ειναι η ταινια του Αρονοφσκι και οχι του ταδε σεναριογραφου η της Ναταλι . Tου καταλογιζω λοιπον , οτι ο κυκνος ηταν μια ψιλοβαρετη ταινια, ψιλοπροβλεψιμη,και πονταρε στο προιεδασμενο (απο την 'τρελα' του Π ) κοινο για να βαλει μεσα στην συνταγη μια τρελιαρικη ψυχολογικη θριλεριστικη πινελια , ιδιαιτερα στο τελος της ταινιας .Και φυσικα δεν το απογοητευσε.Η πιεστικη μανα που μεσα απο αυτα ζει το δικο της ονειρο, ο κλασσικος δασκαλος , και η κλασσικη ευθραστη ψυχολογια της πρωταγωνιστριας .Boring... Aσε τον παλαιστη.Σκετος υπνος .Χιλιες φορες προτιμοτερος ο Ροκυ Η δουλειά του σκηνοθέτη είναι να πάρει το σενάριο που του έχει δοθεί, που το χει επιλέξει ή γράψει ο ίδιος και να το μεταφέρει στο πανί. Συμφωνώ ότι έχει και την αρμοδιότητα του να εποπτεύει και να διευθύνει (γι αυτό άλλωστε λέγεται "director"). Οσον αφορά όμως τη θεματολογία και το σενάριο, δε μπορείς να του καταλογίσεις κάτι στη συγκεκριμένη περίπτωση, απ τη στιγμή που πήρε κάτι (φαινομενικά) απλό και δημιούργησε ένα αριστούργημα. Εάν δε σε αγγίζει η θεματολογία και τη βρίσκεις βαρετή είναι άλλο θέμα, αλλά πιστεύω δεν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο για να κρίνεις ένα έργο. Κατά τ άλλα προσπαθώ να θυμηθώ και άλλα πρόσφατα ψυχολογικά θρίλερ, αλλά τόσο δυνατά όσο το BS δε μου έρχονται και πολλά στο μυαλό.
yannis27gr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 ... συμερίζομαι την άποψη του Χατζιδάκι για την τέχνη: ''Κλέψε όσο περισσότερο μπορείς, και κρύψτο όσο πιο καλά γίνεται''. Εγώ πάλι ήξερα ότι ο Χατζιδάκις είπε μια σχετική ρήση που πάει ως εξής: Οι μέτριοι αντιγράφουν, οι μεγαλοφυίες κλέβουν. Για καμία από τις 2 φράσεις ωστόσο δεν έχω βρει κάποια απόδειξη ότι πραγματικά τις είπε. Α, και για το θέμα: Ας το κάνει μωρέ, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Πολύ στα σοβαρά τον πήρατε τον τύπο.
marantonis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Εγώ πάλι ήξερα ότι ο Χατζιδάκις είπε μια σχετική ρήση που πάει ως εξής: Οι μέτριοι αντιγράφουν, οι μεγαλοφυίες κλέβουν. Για καμία από τις 2 φράσεις ωστόσο δεν έχω βρει κάποια απόδειξη ότι πραγματικά τις είπε. Α, και για το θέμα: Ας το κάνει μωρέ, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Πολύ στα σοβαρά τον πήρατε τον τύπο. Αυτο λενε οτι το 'χει πει ολος ο κοσμος. Μεχρι κι ο Χριστος μη σου πω.
Kasrith Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Αυτό είναι ο κύκνος. Έχει δανειστεί χίλια πράγματα απο χίλιες διαφορετικές ταινίες και τα έχει βάλει σε μία και τσουπ... αριστούργημα. Και τα έχει κρύψει τόσο καλά, που ενώ όλα μου θυμίζουν κάτι δεν μπορώ να βρω απο που ειναι αυτό το κάτι. Σκηνοθετικά όμως το απογείωσε ο Νταρεν... ;P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.