Προς το περιεχόμενο

Ubuntu-grub-Windows loader προβλημα


gemino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια, εχω ενα προβλημα και ζητω την βοηθεια σας.. Σημερα αποφασισα να βαλω τα ububtu 11.04 γιατι απ οταν πηρα το καινουργιο μηχανημα δεν ειχα βαλει linux και ειπα να δοκιμασω.. Θα εμπαιναν και ειναι δηλαδη σε ενα partition 15 gb..

 

Στις επιλογες της εγκαταστασης καποια στιγμη πατησα καταλαθως απ τη βιασυνη μου revert στο partition του bootloader των windows.. "ωχ...βλακεια..." ΜΕτα πιστεψα οτι οταν θα ολοκληρωνοταν η εγκατασταση του ubuntu και αναλαμβανε ο grub δεν θα υπηρχε προβλημα, αλλα εκανα λαθος.. Μετα την ολοκληρωση της εγκαταστασης δεν μπορω να μπω στα windows αν και ολα τα αρχεια ειναι ορατα απο ubuntu βεβαια, το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να μπω απο windows και το χρειαζομαι οποσδηποτε. Προσπαθησα να κανω recovery με το cd των windows αλλα τιποτα.. Το μονο που καταφερα ειναι η εκκινηση να σταματαει με ενα μηνυμα "Missing operating system".. Δοκιμασα να βρω μηπως γινεται καπως να κανω τον grub να δει τα windows αλλα τιποτα δεν βρηκα που να βοηθησε.. Το Gparted βλεπει την κατατμηση των windows αλλα βλεπει επισης οτι δεν ειναι mounted. Εχω φαει ολη τη μερα ψαχνοντας.. Φτανω σε σημειο απελπισιας!

 

Μπορει καποιος να βοηθησει? Ειναι αναγκη!

 

ξεχασα να αναφερω οτι δοκιμασα παλι απ το cd των windows σε command τις εντολες Bootrec.exe/FixMbr και Bootrec.exe/Fixboot αλλα κανενα αποτελεσμα.. Στην δευτερη εντολη το συστημα απαντουσε "κανενα γνωστο συστημα αρχειων, σιγουρευτειτε οτι υπαρχουν ολοι οι αδηγοι" ή καπως ετσι δεν το θυμαμε ακριβως το μηνυμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...