Προς το περιεχόμενο

μαζικό resize εικόνων με διαφάνεια

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω μερικές εικόνες bmp οι οποίες είναι 32bit. έχουν και διαφάνεια.

θέλω να τις κάνω resize και να διατηρηθεί η διαφάνεια. έχω δοκιμάσει κάποιους τρόπους αλλά δυστυχώς τίποτα.

το irfanview μάλιστα τις βλέπει σαν 24bit και αντί για διαφάνεια έχω άσπρο χρώμα.

τι να κάνω;

Δημοσ.

έχω μερικές εικόνες bmp οι οποίες είναι 32bit. έχουν και διαφάνεια.

θέλω να τις κάνω resize και να διατηρηθεί η διαφάνεια. έχω δοκιμάσει κάποιους τρόπους αλλά δυστυχώς τίποτα.

το irfanview μάλιστα τις βλέπει σαν 24bit και αντί για διαφάνεια έχω άσπρο χρώμα.

τι να κάνω;

Να ανεβάσεις κάπου μια από αυτές για να καταλάβουμε με τι έχουμε να κάνουμε.

Ελπίζω κατά την αποθήκευση με το irfanview να διάλεξες το σωστό χρώμα σαν transparent (ή alpha-channel πως το έχει)

(Αλλιώς το photosop τα κάνει όλα)

Δημοσ.

η εικόνα που ανέβασα έχει διαφάνεια.

με το paintnet, μπορείτε να το δείτε.

εγώ θέλω να μικρύνω τις διαστάσεις (έχω πολλές φωτογραφίες) χωρίς να χαθεί η διαφάνεια.

το μόνο που κατάφερα είναι να μετατρέψω το bmp σε png διατηρώντας τη διαφάνεια. το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα όμως δεν είχε επιλογή για resize.

με το photoshop έκανα resize το png αλλά η διαφάνεια χάθηκε.

δε πιστεύω να είναι δύσκολο αυτό που ζητάω. κάποια επιλογή θα είναι αλλά δεν τη βλέπω.

επίσης όταν ανοίγω το bmp με photoshop Η διαφάνεια δεν υπάρχει ενώ αν ανοίξω το png υπάρχει

Harley_Davidson.bmp

Δημοσ.

η εικόνα που ανέβασα έχει διαφάνεια.

με το photoshop Η το paintnet, μπορείτε να το δείτε.

Με την τελευταία έκδοση 3.5.8 του Paint.NET, η εικόνα που ανέβασες δεν φαίνεται να έχει διαφάνεια.

Επιπλέον, θα έπαιρνα όρκο ότι το BMP format συγκεκριμένα δεν υποστηρίζει καν transparency. :-/

Δημοσ.

Με την τελευταία έκδοση 3.5.8 του Paint.NET, η εικόνα που ανέβασες δεν φαίνεται να έχει διαφάνεια.

Επιπλέον, θα έπαιρνα όρκο ότι το BMP format συγκεκριμένα δεν υποστηρίζει καν transparency. :-/

συγνώμη τα έμπλεξα λίγο με τα αρχεία που ήθελα να ανεβάσω.

λοιπόν το bmp έχει διαφάνεια. alpha channel δεν είναι διαφάνεια;

το θέμα είναι ποια προγράμματα μπορούν να την εμφανίσουν.

με αυτό

το πρόγραμμα το μετάτρεψα σε png και φαίνεται η διαφάνεια.

(πληροφορίες αρχείου: colors:32bit, Alpha:yes, type aRGB Bitmap)

το συγκεκριμένο αρχείο χρησιμοποιείται για εικονίδιο σε πρόγραμμα πλοήγησης σε gps και φαίνεται η διαφάνεια.

εγώ θέλω να αλλάξω το μέγεθος από τα εικονίδια βασικά.

κι εγώ θεωρούσα ότι το bmp δεν έχει διαφάνεια αλλά βλέπω άλλα.

post-159612-0-01879500-1307726796_thumb.png

Δημοσ.

Ναι όντως είναι 32bit bitmap, αλλά ακόμα και το Photoshop που υποστηρίζει τέτοια και καταλαβαίνει το format, δε δείχνει κανένα διαφανές pixel στον editor. Με ποιό στο καλό πρόγραμμα τα δημιούργησες και ΓΙΑΤΙ επέλεξες ένα format που δεν είναι ιδιαίτερα στάνταρ, εγώ αυτό δε κατάλαβα...

Δημοσ.

Το IrfanView γενικά έχει ένα θεματάκι με την υποστήριξή του σε transparency.

Δοκίμασε FastStone, έχει κι αυτό batch mode νομίζω.

Δημοσ.

Ναι όντως είναι 32bit bitmap, αλλά ακόμα και το Photoshop που υποστηρίζει τέτοια και καταλαβαίνει το format, δε δείχνει κανένα διαφανές pixel στον editor. Με ποιό στο καλό πρόγραμμα τα δημιούργησες και ΓΙΑΤΙ επέλεξες ένα format που δεν είναι ιδιαίτερα στάνταρ, εγώ αυτό δε κατάλαβα...

έδωσα το λινκ για το πρόγραμμα εδώ

όντως είναι περίεργη φάση αυτό το φορμάτ.

δεν το έκανα εγώ. έτοιμα τα βρήκα.

βασικά ας βρω τρόπο να κάνω resize τα png χωρίς απώλειες και μετά με το πρόγραμμα που έγραψα τα κάνω πάλι bmp.

Το IrfanView γενικά έχει ένα θεματάκι με την υποστήριξή του σε transparency.

Δοκίμασε FastStone, έχει κι αυτό batch mode νομίζω.

σωστός.

τα bmp τα μετατρέπει χωρίς να κρατάει τη διαφάνεια αλλά τα png τα κάνει σωστά.

με βολεύει κι αυτό.

ευχαριστώ. είχα φάει τόση ώρα δοκιμάζοντας προγράμματα.

Δημοσ.

Αρχηγέ, σου βρήκα πρόγραμμα που τα δείχνει και τα κάνει σωστά απευθείας από 32bit bitmap σε png/tga με διαφάνεια κι έχει και δυνατότητα batch job με resize και ότι θες. Το αστέρι ονομάζεται PhotoFiltre. Είναι εμπορικό (δούλεψέ το ως trial και μετά βγάλε το, δε σε νοιάζει) αλλά εξαιρετικά αξιόλογο πρόγραμμα, ας το έχετε υπόψη σας γενικώς. ^_^

Δημοσ.

Αρχηγέ, σου βρήκα πρόγραμμα που τα δείχνει και τα κάνει σωστά από 32bit bitmap σε png/tga με διαφάνεια κι έχει και δυνατότητα batch job. Το αστέρι ονομάζεται PhotoFiltre. Είναι εμπορικό (δούλεψέ το ως trial και μετά βγάλε το, δε σε νοιάζει) αλλά εξαιρετικά αξιόλογο πρόγραμμα, ας το έχετε υπόψη σας γενικώς. ^_^

άμα τα κάνει κιόλας από bmp 32bit ->resize-> bmp 32bit θα είναι κορυφή.

έχω και κάτι αρχεία *.ico με δαφάνεια τα οποία προβλέπω να μου δημιουργούν πρόβλημα καθώς θέλω να τα αλλάξω (όχι resize) και να τα αποθηκεύσω πάλι σε Ico.

αυτό στη συνέχεια όμως... ίσως είναι και εύκολο. αλλιώς ξανάρχομαι απο εδώ :-D

Δημοσ.

Τα κάνει resize αλλά δυστυχώς δε κρατάει τη διαφάνεια ούτε σε bmp, ούτε σε png όταν γίνεται και resize ταυτόχρονα στο batch. Οπότε εσύ κάνε τα όλα png με αυτό το πρόγραμμα (χωρίς resize τη κρατάει τη διαφάνεια) και μετά διαχειρίσου τα png όπως θες (resize κτλ). ΜΙΑ ΧΑΡΑ είναι τα png, μη τα ξανακάνεις 32bit bmp αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Δημοσ.

οκ τελείωσα. :mrgreen:

φαίνονται μια χαρά.

δυστυχώς αυτό το φορμάτ χρησιμοποιείται στο λογισμικό που έχω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...