Arctic Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Έχω ένα HP Compaq Mini(βαριέμαι να κοιτάξω ποιο) CPU:atom(κάποιο μοντέλο) 1.6Ghz και 1GB μνήμη. Ποια είναι η καλύτερη διανομή Linux για αυτό; Η χρήση είναι ίντερνετ,ταινίες και κανα excel-word(τι άλλο...) και πρόκειται για αρχάριο. Ξέρω πως υπάρχουν αρκετά παρόμοια θέματα, όμως είναι λίγο παλαιότερα και άνοιξα καινούργιο μπάς και υπάρχει καμιά καινούργια διανομή. Ευχαριστώ Edit: Ελληνικό μενού
nikos1982 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Έχω ένα HP Compaq Mini(βαριέμαι να κοιτάξω ποιο) CPU:atom(κάποιο μοντέλο) 1.6Ghz και 1GB μνήμη. Ποια είναι η καλύτερη διανομή Linux για αυτό; Η χρήση είναι ίντερνετ,ταινίες και κανα excel-word(τι άλλο...) και πρόκειται για αρχάριο. Ξέρω πως υπάρχουν αρκετά παρόμοια θέματα, όμως είναι λίγο παλαιότερα και άνοιξα καινούργιο μπάς και υπάρχει καμιά καινούργια διανομή. Ευχαριστώ Edit: Ελληνικό μενού ειχα βαλει τα lubuntu 11.04 σε εναν πεντιουμ 3 866μηζ με 1 γιγα ραμ και ηταν αρκετά καλα δεν ειδα να κολάι τοσο το πισι οσο κόλλαγε με αλλες εκδοσης λινουξ.
twiner Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Fedora λόγω gnome 3. σχεδόν σε όλες τις διανομές υπάρχει επιλογή εξελληνισμένου περιβάλλοντος.
nikos1982 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Έχει Ελληνικά; οταν κανεις εγκατασταση διαλεγεις τι θελεις να εχει για βασικη γλωσσα
Arctic Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Το gnome είναι κάτι σαν τα aero των windows; Ή λέω παπαριές; Ποιά έκδοση Fedora είναι καλύτερη για το netbook;
macabre_sunsets Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 [...] Ή λέω παπαριές;[...] Το αυτό. Φιλικά πάντα. GNOME είναι όλο το γραφικό περιβάλλον. Εναλλακτικά υπάρχει το KDE και μετά στα (κάπως) πιο ελαφριά: LXDE, XFCE, Enlightenment, open/flux/blackbox και πάει λέγοντας. Δεν θα ήταν άσχημο να βάλεις ένα minimal γραφικό περιβάλλον (*box). Βέβαια μάλλον θα χρειαστείς κάποιες ώρες να το παραμετροποιήσεις και στο τέλος μπορεί να μου σου αρέσει κι όλας. Οπότε μπορείς να μείνεις με το GNOME που τα έχει όλα έτοιμα.
Arctic Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 οταν κανεις εγκατασταση διαλεγεις τι θελεις να εχει για βασικη γλωσσα Το κατέβασα και θα το δοκιμάσω Το αυτό. Φιλικά πάντα. GNOME είναι όλο το γραφικό περιβάλλον. Εναλλακτικά υπάρχει το KDE και μετά στα (κάπως) πιο ελαφριά: LXDE, XFCE, Enlightenment, open/flux/blackbox και πάει λέγοντας. Δεν θα ήταν άσχημο να βάλεις ένα minimal γραφικό περιβάλλον (*box). Βέβαια μάλλον θα χρειαστείς κάποιες ώρες να το παραμετροποιήσεις και στο τέλος μπορεί να μου σου αρέσει κι όλας. Οπότε μπορείς να μείνεις με το GNOME που τα έχει όλα έτοιμα. Το περίμενα. Δηλαδή να διαλέξω τη έκδοση με gnome. Edit: με gnome είναι οι desktop edition, θα έχει πρόβλημα το netbook; Το fedora 15 είναι stable ή beta;
macabre_sunsets Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Για αρχή ναι. Εαν σου αρέσει να ψάχνεσαι και έχεις όρεξη για πειραματισμούς, μπορείς να έχεις δυο, τρια, [χ] γραφικά περιβόλλοντα εγκατεστημένα και να επιλέγεις κάθε φορά σε ποιο θέλεις να μπεις.
Arctic Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Πόση ram χρησιμοποιεί; Εδώ(δεξιά) λέει ελάχιστο 768 και συνιστώμενο 1GB (μέσα είναι). Θα έχει πρόβλημα;
tolis_01 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Το 1GB που έχεις φτάνει και περισσεύει για το gnome
Arctic Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 οκ τότε. Το δοκιμάζω σε λίγο Πώς είναι καλύτερα να το περάσω; Μέσω των windows ή από το flashακι κανονικά; Ο bootloader θα είναι εντάξει και στις δύο περιπτώσεις;
twiner Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Πώς είναι καλύτερα να το περάτσω; Μέσω των windows ή από το flashακι κανονικά; Ο bootloader θα είναι εντάξει και στις δύο περιπτώσεις; καλύτερα είναι απ'το φλασάκι κανονικά, και θα μπει ο bootloader του linux: grub. διάβασε με την ευκαιρία το link στην υπογραφή μου.
Arctic Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Ενώ επιλέγω να κάνει boot από το flashακι δεν κάνει τίποτα. Χρησιμοποίησα πρώτα UltraISO και μετά το UNetbootin... Λέτε να έχει πρόβλημα το φλασάκι;
tritonas00 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Fedora λόγω gnome 3. εχουν και αλλες διανομες gnome 3 στα repo τους, twiner. Του εριξα μια δοκιμη στο netbook. Το ξηλωσα μετα απο περιπου ενα μισαωρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.