Προς το περιεχόμενο

Ati RADEON 5770 X2 σε crosfire ή μια single hd 6870?

ducatisto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά είμαι νεος στο forum σας και ξεκηναω το πρώτο post μου με αυτον τον προβληματισμό!

Έχω ενα συστημα με εναν AMD phenom 2 x4 sta 3.2ghz

6 giga ram ddr3

1 ssd ocz 60 gb

και μία κάρτα γραφικών ATI radeon HD 5770 με 1gb gDDR5 και συστημα ψύξης Vapor-X της Saphire!

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής! Τι ειναι καλήτερο? να παρω αλη μία ίδια καρτα γραφικών και ενα τροφοδοτικό 850 watt με συνολικό κόστος και των δυο στα 240 ευρώ το μέγιστο

ή να παρω κατευθείαν μια saphire hd 6870 me 1gb gddr5 με το ίδιο κόστος? ξέρει κανένας πότε θα έχω καλήτερες επιδώσεις?

σημειωτέο οτι η motherboard μου υποστιρίζει crosfire με 8x την κάθε μία καρτα γραφικών και 16x μία single!!!

HELP ευχαριστώ εκ των προτέρων :-D

Δημοσ.

Σχεδόν ισοδύναμες απο θέμα επιδόσεων οι δύο περιπτώσεις που αναφέρεις πράγμα που σημαίνει ότι η αγορά μιας single HD6870 είναι σαφώς καλύτερη απο την αγορά μιας δεύτερης HD5770.

Η CF λύση αξίζει όταν δίνεις λιγότερα χρήματα ούτως ώστε να έχεις ισάξιες ή ακόμα και καλύτερες επιδόσεις απο μια ακριβότερη single κάρτα. ;)

Επίσης σε κάποια παιχνίδια, έστω και ελάχιστα τον αριθμό, είναι πιθανό να μην δουλεύει κάποιες φορές σωστά το crossfire με τα profiles ώστε να αποδώσει τα μέγιστα, οπότε η HD6870 θα υπερτερεί καθαρά έναντι τoυ HD5770 CF.

Επομένως όταν η dual gpu λύση είναι ισοδύναμη ή έστω κοντά στην single gpu λύση, με τα ίδια χρήματα, δεν συμφέρει / αξίζει να πάς στην dual.

HD6870 δαγκωτό που εκτός τον άλλων είναι και πιο καινούργια σειρά, έχει λιγότερη κατανάλωση απο 2 HD5770, κλπ. :)

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά είμαι νεος στο forum σας και ξεκηναω το πρώτο post μου με αυτον τον προβληματισμό!

Έχω ενα συστημα με εναν AMD phenom 2 x4 sta 3.2ghz

6 giga ram ddr3

1 ssd ocz 60 gb

και μία κάρτα γραφικών ATI radeon HD 5770 με 1gb gDDR5 και συστημα ψύξης Vapor-X της Saphire!

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής! Τι ειναι καλήτερο? να παρω αλη μία ίδια καρτα γραφικών και ενα τροφοδοτικό 850 watt με συνολικό κόστος και των δυο στα 240 ευρώ το μέγιστο

ή να παρω κατευθείαν μια saphire hd 6870 me 1gb gddr5 με το ίδιο κόστος? ξέρει κανένας πότε θα έχω καλήτερες επιδώσεις?

σημειωτέο οτι η motherboard μου υποστιρίζει crosfire με 8x την κάθε μία καρτα γραφικών και 16x μία single!!!

HELP ευχαριστώ εκ των προτέρων :-D

Και αν ειναι να δωσεις max 240 ευρω μπορεις να πας και σε 6950 2gb και να την κανεις 6970

Δημοσ.

Όπως είπε και το βαγγελης αυτήν την στιγμή βρίσκεις την asus 6950 στα 230Ε οπότε την 6870 την ξεχνάς αφού με τα ίδια χρήματα παίρνεις μια αρκετά δυνατότερη κάρτα γραφικών .

Ποιο τροφοδοτικό είναι ;

Δημοσ.

Σωστά τα λένε τα παιδιά και λαλακία μου που δεν το πήρα χαμπάρι. :P

Με τα χρήματα αυτά που διαθέτεις (240€) πάς ντουγρού (αν έχεις και το κατάλληλο psu) για HD6950 και ξεχνάς 6870 και 5770 CF. :)

Δημοσ.

Καλημέρα, ναι εχω δει και την 6950! ευχαριστω για την βοηθεια! τωρα μένει να πουλισω κάπου την 5770! ευχαριστω και παλυ παιδια!

Δημοσ.

Η ΤΤ βγάζει από τα κορυφαία τροφοδοτικά, απλά είναι στην λίγο μεγαλύτερη κατηγορία που ξεκινάει από τα 650W (πλέον), σειρά Toughpower.

Εσύ λογικά έχεις σειρά TR2 και συγκεκριμένα αυτό: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1172&ID=1536

Για CF ή 6950->6970 θα σου συνιστούσα να δεις κάτι άλλο. Βγάζει μόνο 33Α στην +12V, 70% Efficiency και Passive PFC. Ντεν είναι καλά...

Εκτός αν έχεις αυτό: http://www.thermaltakeusa.com/product/power/toughpower/w009697/w009697.asp

όπου είσαι μια χαρά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...