Προς το περιεχόμενο

Ρομποτίστικος ήχος μετά από αφαίρεση θορύβου

egio13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει στο εξής : έκανα αφαίρεση θορύβου σε μία ομιλία με το Adobe Audition 3 ,αλλά ακούγεται τώρα η φωνή κάπως "ρομποτίστικη" . Μπορεί αυτό να διορθωθεί ;

Υ.Γ. Οι ενέργειες που έκανα ήταν οι εξής : επέλεξα ένα κενό σημείο της ομιλίας (είχε βεβαίως κάποιο θόρυβο),μετά στα effects > restoration > noise redaction > capture profile και τέλος select entire file και OK)

Δημοσ.

Μήπως το sample που καθόρισες ως «θόρυβο» δεν ήταν σωστό (πολύ μεγάλο σε διάρκεια ή περιείχε background ομιλίες από άλλους ανθρώπους);

Δημοσ.

Νομίζω πως το πρόβλημα στο συγκεκριμένο δείγμα δεν είναι αποθορυβοποίησης, αλλά το γεγονός ότι το μικρόφωνο βρισκόταν πολύ μακριά από τον ομιλητή, με αποτέλεσμα οι περισσότερες συχνότητες που καταγράφηκαν από τη φωνή του να προέρχονται από αντήχηση (υποπτεύομαι τοίχοι αμφιθεάτρου ή κάτι τέτοιο; ).

Δεν έχω άμεση απάντηση για το τί φιλτράρισμα μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση. Αν σκεφτώ κάτι, θα επανέλθω...

Δημοσ.

Και εγώ θα συμφωνήσω ότι δεν είναι θέμα noise. Θέλει κατ' αρχάς boost η ένταση. Ένα 15% Aplify θα βοηθούσε να γίνει ποιο δυνατή η φωνή.

Μετά έχει αντίλαλο που δύσκολα καθαρίζει.

Μπορείς να πειραματιστείς με το Graphic EQ. Κόψε τις συχνότητες κάτω από 250Hz και πάνω από 4KHz και πειραματίσου με τις μεσαίες συχνότητες. Επέλεξε ένα σημείο που να μιλάει αρκετά και κάνε δοκιμές.

Δημοσ.

micos000,συγγνώμη για την καθυστέρηση και σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια .

1. Επιλέγω τίποτε στο effect preset επάνω;

2. Αλλάζω τίποτε στο Master Gain και στίς άλλες δύο επιλογές δίπλα ;

Δημοσ.

1. Αφού θα πειραματιστείς με τα sliders δεν υπάρχει λόγος να επιλέξεις κάτι έτοιμο.

2. Το master gain είναι η συνολική ένταση. Αν σου βγαίνει χαμηλά ο ήχος ανέβασε το ώσπου να σου ακούγεται σωστά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...