Προς το περιεχόμενο

Chrome και απορίες

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα χρειαστώ τη βοήθεια όσων χρησιμοποιούν Chrome σε Mac.

Μιας και έχω απογοητευτεί πλέον από τον Firefox (φορτώνει το σύστημά μου άπειρα) είπα να κάνω την μετάβαση σε Chrome. Κι ενώ ο browser της Google είναι πολύ πιο ελαφρύς, του λείπουν κάποια χαρακτηριστικά που τα έχω μάθει από την αλεπού και τα χρειάζομαι οπωσδήποτε.

Ξέρει λοιπόν κανείς πως ενεργοποιώ:

α) να κλείνουν οι καρτέλες με μεσαίο κλικ;

β) να ανοίγουν νέες με διπλό κλικ δίπλα από το +. Προς το παρόν μου κατεβάζει το πρόγραμμα στο dock.

γ) με το μεσαίο κλικ μέσα στη σελίδα να βγάζει τη ροδέλα που κάνεις scroll up και down το site απλά κουνώντας πάνω κάτω το ποντίκι;

δ) κάνω τη μπάρα διευθύνσεων να έχει βελάκι που την κάνει extend και δείχνει site που πρόσφατα επισκέφθηκα.

ε) βάζω διορθωτή για τα ελληνικά - αγγλικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

a)http://arnab.org/blog/getting-middle-click-work-tab-browsing-mac-os-x

b)https://chrome.google.com/webstore/detail/fjccknnhdnkbanjilpjddjhmkghmachn?hl=el

c)??

d)??

e)Preferences -> Under The hood ->Language and spell checker settings

με κάθε επιφύάξη,δεν έχω δοκιμάσει κανένα

ούτε κρομ χρησιμοποιώ αλλά είπα να βοηθήσω στο ψάξιμο :P

Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα τα δοκιμάσω και θα σου πω αν δουλεύουν.

Στο γ) μιλάω για αυτό post-68379-0-82578900-1307749826_thumb.png

και στο δ) για αυτό post-68379-0-96678300-1307749855_thumb.png (το βελάκι δίπλα από το αστεράκι που σου δείχνει τα previous sites που έχεις επισκεφθεί).

Λοιπόν μερικές απαντήσεις που βρήκα για φίλους που τυχόν έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα.

α) Οι καρτέλες που δεν έκλειναν με μεσαίο κλικ έφταιγε το ποντίκι που είχε ασυμβατότητα. Η λειτουργία είναι από default ενεργοποιημένη.

γ) Η λύση για το AutoScroll λέγεται SmoothScroll και μπορεί να την κατεβάσει κανείς από εδώ: https://chrome.google.com/webstore/detail/cccpiddacjljmfbbgeimpelpndgpoknn#

ε) Η ορθογραφία στην Ελληνική έκδοση ενεργοποιείται ως εξής: Επεξεργασία -> Ορθογραφικός και Γραμματικός Ελεγχος -> κλικ στο Ορθογραφικός Ελεγχος κατά την πληκτρολόγηση και ενεργοποιούνται τα ελληνικά. Για να προσθέσουμε κι άλλες γλώσσες πάμε Chrome -> Προτιμήσεις -> Σύνθετες Επιλογές -> Περιεχόμενο Ιστού -> Γλώσσες και Ρυθμίσεις ορθογραφικού ελέγχου και βάζουμε όποια άλλη γλώσσα θέλουμε.

Για τα άλλα δύο μου ερωτήματα δεν έχω βρει ακόμα απαντήσεις. Μόλις τις βρω θα τις ποστάρω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...

Mε παιδια, sorry για το offtopic, αλλα υπαρχει τροπος να γυρισω τον google chrome στα αγγλικα, στο mac?

Mε το που τον ανοιγω, απο την πρωτη φορα που τον εβαλα, ειναι στα ελληνικα, και εχω φαει τις επιλογες και δεν βρισκω πως αλλαζει η γλωσσα στα αγγλικα.

θέλω να χρησιμοποιώ και εγώ chrome αλλα με κρατάει μακρία το οτι δεν μπορώ να ανοίγω site με το CMD + 1,2,3 κλπ ανάλογα με το bookmark που εχω.

πχ στον σαφαρι εχω για bookmark στο δευτερο slot πχ το insomnia πατάω CMD + 2 και με πετάει εκεί ενω στον Chrome σε πάει στη δευτερη ανοιχτη σελίδα που εχεις.

καμία λυση;

Mε παιδια, sorry για το offtopic, αλλα υπαρχει τροπος να γυρισω τον google chrome στα αγγλικα, στο mac?

Mε το που τον ανοιγω, απο την πρωτη φορα που τον εβαλα, ειναι στα ελληνικα, και εχω φαει τις επιλογες και δεν βρισκω πως αλλαζει η γλωσσα στα αγγλικα.

Πήγαινε στο φάκελο Applications, κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Chrome και επέλεξε το Show Package Contents και κάπου μέσα στο φάκελο Resources θα βρεις ένα φάκελο που το όνομα του θα περιέχει τη λέξη Greek. Διέγραψε τον.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα βγει νέα έκδοση του Crome και θα κάνει autoupdate, θα βλέπεις τα μενού στα αγγλικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...