alexander437 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Λοιπόν, θα μπω κατευθείαν στο ψαχνό. 'Εχω 2 σκληρούς δισκους στον Η/Υ μου, και ήθελα να κανω φορματ τον εναν (αυτον με το OS και ολα τα δεδομένα μου). Ετσι λοιπόν πέρασα τα πάντα στον 2ο δίσκο. Όλα καλα ως εδώ. Κάνω το φορματ περναω windows 7 και μετα παω να ανοιξω εναν φακελο, που είχα ενεργοποιήσει το EFS, και δεν άνοιγε τίποτα !! ( ο φακελος άνοιγε τα αρχεία δεν) !! Λέει συνέχεια οτι δεν εχω τα κατάλληλα δικαιώματα και άλλα τετοια.... Παιδιά SOS αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα του είμουν ευγνώμων...... ps. Μετα από googling βρηκα καποια προγράμματα όπως το passware και το EFS key, τα οποία δεν βοήθησαν... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !
Dbzakias2 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Λοιπόν, θα μπω κατευθείαν στο ψαχνό. 'Εχω 2 σκληρούς δισκους στον Η/Υ μου, και ήθελα να κανω φορματ τον εναν (αυτον με το OS και ολα τα δεδομένα μου). Ετσι λοιπόν πέρασα τα πάντα στον 2ο δίσκο. Όλα καλα ως εδώ. Κάνω το φορματ περναω windows 7 και μετα παω να ανοιξω εναν φακελο, που είχα ενεργοποιήσει το EFS, και δεν άνοιγε τίποτα !! ( ο φακελος άνοιγε τα αρχεία δεν) !! Λέει συνέχεια οτι δεν εχω τα κατάλληλα δικαιώματα και άλλα τετοια.... Παιδιά SOS αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα του είμουν ευγνώμων...... ps. Μετα από googling βρηκα καποια προγράμματα όπως το passware και το EFS key, τα οποία δεν βοήθησαν... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ! αυτο με τα δικαιωματα ειναι περιεργο. εισαι administrator;
aserprince Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Τρεξε ενα live cd και δες αν βλεπει τους φακελους σου.
tsakonas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 αφου ειναι EFS encrypted και δεν εχεις το certificate, δυστυχως δε μπορεις να κανεις τπτ...αυτα τα προσεχουμε πριν το φορματ...
alexander437 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 αυτο με τα δικαιωματα ειναι περιεργο. εισαι administrator; Ναι είμαι admin.. Τρεξε ενα live cd και δες αν βλεπει τους φακελους σου. Δηλαδη...; αφου ειναι EFS encrypted και δεν εχεις το certificate, δυστυχως δε μπορεις να κανεις τπτ...αυτα τα προσεχουμε πριν το φορματ... Μην μου λες τετοια... εισαι σιγουρος...΄;
tsakonas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Recovery Files encrypted with EFS can only be decrypted by using the RSA private key(s) matching the previously-used public key(s). The stored copy of the user's private key is ultimately protected by the user's logon password. Accessing encrypted files from outside Windows with other operating systems (Linux, for example) is not possible — not least of which because there is currently no third party EFS component driver. Further, using special tools to reset the user's login password will render it impossible to decrypt the user's private key and thus useless for gaining access to the user's encrypted files. The significance of this is occasionally lost on users, resulting in data loss if a user forgets his or her password, or fails to back up the encryption key. This led to coining of the term "delayed recycle bin", to describe the seeming inevitability of data loss if an inexperienced user encrypts his or her files. If EFS is configured to use keys issued by a Public Key Infrastructure and the PKI is configured to enable Key Archival and Recovery, encrypted files can be recovered by recovering the private key first. http://en.wikipedia.org/wiki/Encrypting_File_System#Recovery με λιγα λογια, αν δεν παρεις το key πριν το φορματ, τα αρχεια χανονται.
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μην μου λες τετοια... εισαι σιγουρος...΄; Οπως τα λεει ο tsakonas. Αυτη -δυστυχως για την περιπτωση σου- ειναι και η λογικη του συγκεκριμενου encryption.
micos000 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δες το Advanced EFS Data Recovery Professional. Δεν ξέρω αν κάνει κάτι αλλά δεν χάνεις και τίποτα.
mezger Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Ετσι λοιπόν πέρασα τα πάντα στον 2ο δίσκο. Αν πέρασες τα πάντα στην κυριολεξία θα πέρασες και το αρχείο που έχει το key, αν όχι, σταμάτα να χρησιμοποιείς τον 1ο δίσκο και κάνε data recovery με κάποιο πρόγραμμα από άλλο λειτουργικό (live cd, hiren's boot cd κλπ κλπ). Σημείωση: δεν έχω ιδέα πως δουλεύει το efs, υποθέτω όμως ότι το key θα βρίσκεται κάπου στην αρχική εγκατάσταση - εκτός αν λέω βλακείες
alexander437 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δες το Advanced EFS Data Recovery Professional. Δεν ξέρω αν κάνει κάτι αλλά δεν χάνεις και τίποτα. Δεν δουλεύει... ζηταει certificate... Αν πέρασες τα πάντα στην κυριολεξία θα πέρασες και το αρχείο που έχει το key, αν όχι, σταμάτα να χρησιμοποιείς τον 1ο δίσκο και κάνε data recovery με κάποιο πρόγραμμα από άλλο λειτουργικό (live cd, hiren's boot cd κλπ κλπ). Σημείωση: δεν έχω ιδέα πως δουλεύει το efs, υποθέτω όμως ότι το key θα βρίσκεται κάπου στην αρχική εγκατάσταση - εκτός αν λέω βλακείες Οχι δυστυχως περασα μονο τα αρχεια που χρειαζομουνα... Δεν μπορει ρε γαμωτο καποιος τροπος θα υπαρχει ! γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
micos000 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Το Encryption είναι για να προστατεύει τα ευαίσθητα δεδομένα και για να κάνει την ζωή δύσκολη σε όποιον προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση χωρίς να έχει την κατάλληλη εξουσιοδότηση. Ταυτόχρονα βέβαια θα κάνει και την ζωή δύσκολη σε κάποιον που έχει χάσει τα πιστοποιητικά ή τους κωδικούς.
Highlander Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δες το Advanced EFS Data Recovery Professional. Δεν ξέρω αν κάνει κάτι αλλά δεν χάνεις και τίποτα. Ξεθάβω το θέμα για να αναφέρω πως με το συγκεκριμένο έκανα δουλειά. Δεν το περίμενα με τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα