Προς το περιεχόμενο

Αυτό που έχω ή κάτι καινούριο με ~400€ ;

alexzzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λόγο κάποιων συγκυρίων μπορώ να αλλάξω το desktop μου αναίμακτα αλλά με μία σύνθεση των ~400€ (άντε 450€ το πολύ). Αυτή τη στιγμή έχω έναν q6600 με μία GeForce 9600 GSO (512mb), 4gb ram και μία P5N-E SLI μητρική.

Το μηχάνημα το έχω 3.5 χρόνια τώρα και εκτός τους τροφοδοτικού που είναι λίγο φασαριόζικο είχα λίγα θεματάκια με το chip της nvida στην μητρική αλλά όλα καλά.

Δίσκοι, οθόνες, περιφερειακά και κουτί (cosmos pure black) δεν συζητιόνται για αλλαγή.

Το ερώτημα μου είναι, αξίζει να κάνω αυτήν την αναίμακτη αλλαγή με κάτι πιο καινούριο με ποσό μέχρι 400€ ;

η χρήση που κάνω είναι γραφιστικά, internet, webdesign και ελάχιστο gaming. Επίσης πρέπει να αγοραστούν όλα από ένα μαγαζί.

Δημοσ.

γιατι με 400-450 ευρω ποσο καλυτερο υπολογιστη πιστευεις θα μπορουσες να φτιαξεις με εξ' αρχης PC Configuration? εγω +συμφωνω πως αν ειναι να διαθεσεις μεχρι τοσα καλυτερα να γινει αναβαθμιση... αναλογως τι θες να βελτιωσεις. (δεν ανεφερες σε τι θες βελτιωση..., το gaming? την ταχυτητα? κτλ).rolleyes.gif

Δημοσ.

Φίλε alexzzz το αν αξίζει να αναβαθμιστείς καταλαβαίνεις ότι μόνο εσύ το ξέρεις αυτό.

Από κει και πέρα αν ντε και καλά θέλεις να δώσεις τα 400 ευρώ να το δούμε.

Δημοσ.

παιδιά το έχουμε πάρει λάθος το θέμα... ρωτάω αν υπάρχει λόγος να κάνω αλλαγή υπολογιστή ή όχι με αυτό το ποσό. Αν δεν υπάρχει λόγος απλά δεν τον αλλάζω. Επίσης έχω γράψει "η χρήση που κάνω είναι γραφιστικά, internet, webdesign και ελάχιστο gaming".

Φίλε alexzzz το αν αξίζει να αναβαθμιστείς καταλαβαίνεις ότι μόνο εσύ το ξέρεις αυτό.

Από κει και πέρα αν ντε και καλά θέλεις να δώσεις τα 400 ευρώ να το δούμε.

Μπορώ να κάνω υπολογιστή με αυτό το ποσό χωρίς αυτό να το δώσω εγώ... εκεί κρύβεται όλο το νόημα του νήματος.

Δημοσ.

αλλαξε καρτα γραφικων και ψυκτρα και το πολυ-πολυ επεξεργαστη αλλα δεν νομιζω

γιατι ομως δεν τον πουλας αυτον και με τα χρηματα που θα παρεις και τα 450 θα παρεις ενα πολυ καλυτερο μηχάνημα...

Δημοσ.

γιατι ομως δεν τον πουλας αυτον και με τα χρηματα που θα παρεις και τα 450 θα παρεις ενα πολυ καλυτερο μηχάνημα...

δεν γίνεται αυτό για κάποιους λόγους.

Δημοσ.
Μπορώ να κάνω υπολογιστή με αυτό το ποσό χωρίς αυτό να το δώσω εγώ... εκεί κρύβεται όλο το νόημα του νήματος.

Αφού είναι έτσι τότε εγώ θα σου πρότεινα αυτό(με την προυπόθεση ότι κρατάς την κάρτα γραφικών που έχεις)

post-178948-0-49920200-1307701437_thumb.png

http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=80885&category_id=893

Δημοσ.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις μια ψυχτρα γιαυτον τον επεξεργαστη και να του ανεβασεις τα ρολογια.

Το να δωσεις 400 euros για να τον αναβαθμισεις....θα δεις διαφορα στις επιδοσεις αλλα οχι τετοια ωστε να δικαιολογει τα λεφτα που ξοδεψες.

Δημοσ.

Το κακό είναι ότι είσαι σε παλιά πλατφόρμα LGA775 οπότε για αλλαγή μητρικής, ραμ, επεξεργαστή και ++κάρτας γραφικών πολύ δύσκολα με 450 ευρώ ξεπερνώντας τις επιδώσεις του παλιού. ΑΛΛΑ αφού τα 400 ευρώ είναι κατά κάποιον τρόπο δωρεάν, τοτε θα σου πρότεινα να αλλάξεις κάποια πράγματα δηλαδή τον βασικό κορμό.

Μητρική: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 ~110 ευρώ

Επεξεργαστής: Phenom II X4 955 3.2 GHz ~100 ευρώ ή τον 965 με +10 ευρώ

Ραμ: Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz με ~50 ευρώ

Καρτα Γραφικών: ATI Radeon HD6850 1GB ~150 ευρώ . Δεν ξέρω πια έκδοση είναι καλύτερη αλλά πάνω κάτω σε αυτά τα λεφτά είναι ολες.

Συνολο 410 ευρώ και με μία έρευνα αγοράς μπορείς και να γλυτώσεις κανα 30αρι. Βέβαια θα σου πρότεινα να πάρεις και τροφοδοτικό οπότε υπολόγισε άλλα 60 ευρώ.

Δημοσ.

Μπορει να παει και σε αυτα

CPU: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22651&cat=2

M/B: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23528&cat=3&sub=369&pmanuf=0&sort=3&step=undefined

RAM: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22046&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=2

Βαζεις αυτα τα πραγματα αντικαθιστωντας τα 3 αντιστοιχα δικα σου (cpu+m/b+ram) και αν θες ssd και μια καρτα γραφικων πουλας το σετακι σου και τα παιρνεις

Δημοσ.

Τα γραφιστικά προγράμματα που αναφέρεις , είναι κάτι το οποίο με την τωρινή απόδοση του Η/Υ σου δεν σε ικανοποιεί ;

Οπως και να έχει , το μόνο που θα άλλαζα εγώ σε 1η φάση είναι ίσως μνήμες και αυτό με το σκεπτικό ότι

1ον χρησιμοποιείς προγράμματα - φίλτρα τα οποία δεν σε καλύπτει η ήδη υπάρχουσα απόδοση , 2ον κάνοντας μια τέτοια αγορά θα είχα επίγνωση ότι σε μελλοντική αναβάθμιση θα τις κλαίω γιατί πλέον όλα τα καινούργια ΜΒ παίζουν με DDR3 .

εάν είσαι κατ επάγγελμα γραφίστας , και δουλεύεις και τρισδιάστατο σχέδιο , μια κάρτα γραφικών επίσης ίσως αποτελούσε μια λύση και σίγουρα θα μπορούσες να την λεχεις και σε μελλοντική αναβάθμιση .

να φύγεις από τετραπύρινο Q6600 για AMD 955 θα έχει κάποια διαφορά (συζητήσιμο ΙΜΟ) αλλά όχι ότι θα δικαιολογεί τα χρήματα που θα έχεις ήδη διαθέσει .

Δημοσ.

το φασαριοζικο τροφοδοτικο που λες ειναι μαρκας νιαου?

αν ναι αλλαξε αυτο,και τιποτα αλλο.

σε πολυ τραβηγμενο σεναριο θα μπορουσες να βαλεις ψυκτρα και εναν φτηνο ssd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...