pstathis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Είμαι σίγουρος οτι στις ΗΠΑ μπορούσε να το πατεντάρει σαν λογική Απο την άλλη δε μου κάνει εντύπωση η είδηση. Κατα πάσα πιθανότητα η apple δεν αντέγραψε το κώδικα του απλά "δανείστηκε" την ιδέα όπως πήρε στοιχεία απο το android απο το blackberry κτλ
gnsX Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 μόνο εγώ κατάλαβα άλλα; Για ποιον λόγο απορρίφθηκε απο την Apple και το App Store; Για αυτό γκρινιάζει,που είδατε πατέντες; Έστειλε στη Apple ένα app που κάνει 1+1=2 και η Apple το απέρριψε στην επόμενη αναβάθμιση βγαίνει η Apple και λέει,δείτε τι προσθέσαμε στο OS, ένα γαμάτο app που κάνει 1+1=2. Δεν είναι είπε ότι είναι ο πρώτος που το σκέφτηκε Ισχυρίζεται ότι το app του δεν είχε λόγο να απορριφθεί ωραία λογική η Apple στέλνεις αβέρτα apps,διαλέγει ποια θέλει για το OS της,τα απορρίπτει και τα βγάζει για δικά της. fail 9/10 σχόλια εδώ μέσα,όχι ο τύπος τι σου κάνει ένα μήλο,γαβ γαβ
elalekom Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 μόνο εγώ κατάλαβα άλλα; Για ποιον λόγο απορρίφθηκε απο την Apple και το App Store; Για αυτό γκρινιάζει,που είδατε πατέντες; Έστειλε στη Apple ένα app που κάνει 1+1=2 και η Apple το απέρριψε στην επόμενη αναβάθμιση βγαίνει η Apple και λέει,δείτε τι προσθέσαμε στο OS, ένα γαμάτο app που κάνει 1+1=2. Δεν είναι είπε ότι είναι ο πρώτος που το σκέφτηκε Ισχυρίζεται ότι το app του δεν είχε λόγο να απορριφθεί ωραία λογική η Apple στέλνεις αβέρτα apps,διαλέγει ποια θέλει για το OS της,τα απορρίπτει και τα βγάζει για δικά της. fail 9/10 σχόλια εδώ μέσα,όχι ο τύπος τι σου κάνει ένα μήλο,γαβ γαβ Kαι νομιζα οτι ειμαι τρελος... Πραγματικα ο ανθρωπος γιατι του αρνηθηκαν την παρουσια στο apple store στραβωσε και εφαγε το σοκ, οχι γιατι ανακαλυψε τον τροχο. Η ανακαλυψη του τροχου σαφως και εγινε απο την apple
atheatos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 μόνο εγώ κατάλαβα άλλα; Για ποιον λόγο απορρίφθηκε απο την Apple και το App Store; Για αυτό γκρινιάζει,που είδατε πατέντες; Έστειλε στη Apple ένα app που κάνει 1+1=2 και η Apple το απέρριψε στην επόμενη αναβάθμιση βγαίνει η Apple και λέει,δείτε τι προσθέσαμε στο OS, ένα γαμάτο app που κάνει 1+1=2. Δεν είναι είπε ότι είναι ο πρώτος που το σκέφτηκε Ισχυρίζεται ότι το app του δεν είχε λόγο να απορριφθεί ωραία λογική η Apple στέλνεις αβέρτα apps,διαλέγει ποια θέλει για το OS της,τα απορρίπτει και τα βγάζει για δικά της. fail 9/10 σχόλια εδώ μέσα,όχι ο τύπος τι σου κάνει ένα μήλο,γαβ γαβ Δηλαδή αν δεχόταν την εφαρμογή στο appstore η Apple, δεν θα φώναζε για αντιγραφή ο τύπος? Δεν ξέρω αν είμαι ηλίθιος όπως το 9/10 που πόσταραν αλλα έχω την εντύπωση οτι μετά η Αpple θα έπρεπε να τον αποζημιώσει αναγκαστικά αν δεχόταν την εφαρμογή του ....
gnsX Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δηλαδή αν δεχόταν την εφαρμογή στο appstore η Apple, δεν θα φώναζε για αντιγραφή ο τύπος? Δεν ξέρω αν είμαι ηλίθιος όπως το 9/10 που πόσταραν αλλα έχω την εντύπωση οτι μετά η Αpple θα έπρεπε να τον αποζημιώσει αναγκαστικά αν δεχόταν την εφαρμογή του .... μπα δεν νομίζω,δεν περιορίζεσαι στο να ενσωματώσεις μια λειτουργία στο os σου ακόμα και αν αυτή υπάρχει σε 3rd party software,δεν έχει κάποια πατέντα ο προγραμματιστής του θέματος. Αλλά ακόμα και αν έπρεπε αυτό θα ήταν το σωστό,όχι να απορρίπτεις εφαρμογές επειδή σου γυάλισαν και θες να της βάλεις για δικές σου,καλά κάνει και φωνάζει ο τυπάς
vendettalove Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 απο την στιγμη που δεν χρησιμοποιησανε κωδικα απο το app του δεν βλεπω για ποιον λογο ενοχληθηκε. Αυτο ελειπε να αρχισουμε να βαζουμε πατεντες και πνευματικα δικαιωματα στις Ιδεες..οh wait.. Μπαίνω στον τρομερό κόπο της απάντησης μόνο και μόνο για να κάνω πολλά LIKE στα λεγόμενα του Duke.... xaxaxaxaxaxaxaxax Απλά Θεός!
atheatos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 μπα δεν νομίζω,δεν περιορίζεσαι στο να ενσωματώσεις μια λειτουργία στο os σου ακόμα και αν αυτή υπάρχει σε 3rd party software,δεν έχει κάποια πατέντα ο προγραμματιστής του θέματος. Αλλά ακόμα και αν έπρεπε αυτό θα ήταν το σωστό,όχι να απορρίπτεις εφαρμογές επειδή σου γυάλισαν και θες να της βάλεις για δικές σου,καλά κάνει και φωνάζει ο τυπάς Πάντως ο τύπος χάνει λεφτά τώρα και καλα κάνει και φωνάζει αλλα δεν νομίζω η Apple αν την είχε ενσωματώσει στο Appstore θα το άφηνε χωρίς αποζημίωση.... Γενικά τις ελλείψεις του iOS τις καλύπτουν εφαρμογές επίσημα ή ανεπισημα και πιστεύω θα υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις από developers καθώς βελτιώνεται το iOS... Οι ελλείψεις έκαναν αρκετούς πλούσιους και λογικό αν πάψουν να υπάρχουν, να γκρινίαζουν όσοι θυσαύριζαν εξαιτίας των ελλείψεων....
gnsX Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Πάντως ο τύπος χάνει λεφτά τώρα και καλα κάνει και φωνάζει αλλα δεν νομίζω η Apple αν την είχε ενσωματώσει στο Appstore θα το άφηνε χωρίς αποζημίωση.... Γενικά τις ελλείψεις του iOS τις καλύπτουν εφαρμογές επίσημα ή ανεπισημα και πιστεύω θα υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις από developers καθώς βελτιώνεται το iOS... Οι ελλείψεις έκαναν αρκετούς πλούσιους και λογικό αν πάψουν να υπάρχουν θα γκρινίαζουν όσοι θυσαύριζαν εξαιτίας των ελλείψεων.... Δεν είμαι νομικός αλλά πιστεύω ότι δεν θα δικαιούταν αποζημίωση,αν θα έδινε η Apple κάποιο ποσό σαν αναγνώριση δεν ξέρω. Καλά ελλείψεις υπάρχουν και θα υπάρχουν,πρώτα καλύπτονται με 3rd party λύσεις και μετά απο τα os,σε όλα τα os! Απλά το άσχημο του θέματος είναι ότι δεν έκανε δεκτό το app για να το ενσωματώσει η ίδια,αν γίνει de facto αυτή η τακτική καταλαβαίνεις ότι είναι ταφόπλακα για προγραμματιστές και μικρές εταιρίες. Στο συγκεκριμένο πήγε σε ανεπίσημο store,αλλά δεν είναι το ίδιο,αν είχε ανέβει στο επίσημο θα 'βγαζε πολλά παραπάνω. Θα φτιάχνουν apps,θα τα στέλνουν,οι μεγαλοπολυεθνικές θα τα απορρίπτουν και μετά θα ενσωματώνουν τις λειτουργίες,σαν τζάμπα brainstorming δλδ,στείλτε ιδέες,αν είναι καλές θα μπουν και θα πάρετε λεφτά,αν είναι πολύ καλές θα φάτε πόρτα και δεν θα πάρετε φράγκο γιατί θα τις πλασάρω για δικές μου.
kfyros Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Είναι κάπως περίεργη η φάση.. Από τη μία, αυτός ο τύπος παρείχε μια λειτουργικότητα που έπρεπε να είναι embedded από την αρχή στα συστήματα της apple (να χέσω τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της) , φυσικά με κέρδος. . Από την άλλη, η apple προφανώς το είχε βάλει στο roadmap για την εξέλιξη του λειτουργικού (και του i-tunes) προς υλοποίηση, και κάποια στιγμή το δίνει στις νέες εκδόσεις του λειτουργικού της (χωρίς επιπλέον κόστος). Προφανώς για αυτό δεν έβαλε και το συγκεκριμένο utility στο i-tunes γιατί θα το έφτιαχνε έτσι κι αλλιώς.. Πρακτικά ο τύπος ότι έβγαλε έβγαλε , από μια χονδροειδή έλλειψη της apple. Οι πελάτες της εταιρίας απλώς χρειάστηκε να πληρώσουν το κατιτίς (μέχρι τώρα), για μια αυτονόητη σε πολλούς λειτουργία.. Προβλέπω λοιπόν το μέλλον.. Λαμβάνοντας υπόψη τα δικαστικά προηγούμενα με τον Internet Explorer της Microsoft , τα πρόστιμα και το Browser Choice που επεβλήθη στην εταιρία, ο εν λόγω κύριος μάλλον θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της apple για διαφυγόντα κέρδη και αθέμιτο ανταγωνισμό , στην περίπτωση που εκείνη ενσωματώσει (προεγκαταστήσει) τη λειτουργικότητα αυτή στο νέο IOS.. Και θα γίνει κάτι αντίστοιχο με το browser choice (θα μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει όποια λειτουργικότητα συγχρονισμού επιθυμεί χωρίς να του προτείνεται κάποια default)..
atheatos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δεν είμαι νομικός αλλά πιστεύω ότι δεν θα δικαιούταν αποζημίωση,αν θα έδινε η Apple κάποιο ποσό σαν αναγνώριση δεν ξέρω. Καλά ελλείψεις υπάρχουν και θα υπάρχουν,πρώτα καλύπτονται με 3rd party λύσεις και μετά απο τα os,σε όλα τα os! Απλά το άσχημο του θέματος είναι ότι δεν έκανε δεκτό το app για να το ενσωματώσει η ίδια,αν γίνει de facto αυτή η τακτική καταλαβαίνεις ότι είναι ταφόπλακα για προγραμματιστές και μικρές εταιρίες. Στο συγκεκριμένο πήγε σε ανεπίσημο store,αλλά δεν είναι το ίδιο,αν είχε ανέβει στο επίσημο θα 'βγαζε πολλά παραπάνω. Θα φτιάχνουν apps,θα τα στέλνουν,οι μεγαλοπολυεθνικές θα τα απορρίπτουν και μετά θα ενσωματώνουν τις λειτουργίες,σαν τζάμπα brainstorming δλδ,στείλτε ιδέες,αν είναι καλές θα μπουν και θα πάρετε λεφτά,αν είναι πολύ καλές θα φάτε πόρτα και δεν θα πάρετε φράγκο γιατί θα τις πλασάρω για δικές μου. πάντως αν κάποιος ήξερε οτι θα βάλει μια εφαρμογη την οποία μετά θα αντιγράψει το os, δεν θα την έβαζε χωρίς ασφαλιστικές δεικλίδες αν ήθελε να βγάλει λεφτά....εκτος και το κάνει για την ψυχή της μάνας του.... Δεν ξέρω η λογική μου σταματά εδω ....συγνώμη
apos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Η apple δεν είναι χαζή. Προφανώς η απόρριψη του app θα πατούσε τυπικά σε κάποια (μικρο)παραβίαση των violations που έχει θεσπίσει. Πιθανώς για κάποια πράγματα που έχει προγραμματίσει να ενσωματώσει μελλοντικά στο OS να δημιουργεί τους κατάλληλους περιορισμούς στους όρους της, ώστε μία εφαρμογή που θα αποτελέσει ανταγωνιστή, να "τρώει πόρτα". Δεν λέω ότι είναι ηθικό κάτι τέτοιο, αλλά είναι ένας τρόπος να είναι νόμιμη. Δεν ξέρω αν στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόρριψη είχε "νομική" υπόσταση, αλλά είναι πολύ πιθανό. Αν όχι, ο τύπος έχει δίκιο να διαμαρτύρεται.
gnsX Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 atheatos Απο την στιγμή που δεν κατέχει την πατέντα για την λειτουργικότητα,η μόνη ασφαλιστική δικλείδα που μπορεί να βάλει είναι στον κώδικα και να πατεντάρει την συγκεκριμένη υλοποίηση της λειτουργίας και όχι την λειτουργία,και αυτό η Apple δεν έχει ανάγκη να το αντιγράψει...
theomalegan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Νομίζω και εγώ ότι είναι υπερβολική η απαίτηση αφού πολύ σωστά δεν είναι καθόλου δύσκολο να αναπαραχτεί η συγκεκριμένη λειτουργικότητα.
atheatos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Κάποια από το "κλειδώματα" του iOS εξαφανιστήκανε μόλις η Αpple εξαγόρασε τις δισκογραφικές εταιρείες γαι χρήση του iCloud και δεν νομίζω το iOS 5 να είναι άσχετο με την εμφάνιση του iCloud και των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων γενικότερα....
alexzzz Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δεν θα την μάθουμε σήμερα την apple... και ένα παραπάνω που τα περισσότερα χαρακτηριστικά του ios 5 είναι clopy paste από το cydia. Δεν νομίζω άλλωστε να περιμένει τίποτα ο κύριος που βγαίνει και φωνάζει, απλά ντόρος να γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα