Προς το περιεχόμενο

AMD Bulldozer: Τα πρώτα benchmarks από 8πύρηνο B0 FX-8130P είναι απογοητευτικά!

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε καλώς τον.

Μάλλον δεν έχεις πάρει είδηση η δεν θέλεις να καταλάβεις ότι όλα τα samples είναι επίτηδες σακατεμένα εσωτερικά μέσω microcode σε πάρα πολλά ουσιώδη τμήματα (caches, latencies,fmacs,turbocore 2.0...) με σκοπό να μην αφήσει το τμήμα analysis της Intel να βγάλει συμπεράσματα έτσι; Ετοιμάσου να απογοητευτείς, στο Launch, fanboy.

Συνεχίζεις να παπαγαλίζεις και εδώ και εκεί που γράφεις τα περί steppings με πλήρη σακατεμένα chips κτλπ υπονοώντας κουτοπόνηρα στον αδαή χρήστη αποτυχία της AMD, αποτυχία της αρχιτεκτονικής, αποτυχία Launch και ανταγωνιστικών προϊόντων, λυπάμαι είσαι ο ορισμός του Intel Fanboy και εδώ και στο μαγαζάκι που γράφεις και δουλεύεις. Επαναλαμβάνω οτι όλα τα non release chips και steppings είναι επίτηδες σακατεμένα από την ίδια την εταιρεία για ανταγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους, εάν θες το πιστεύεις εάν θες όχι, από ότι βλέπω μάλλον δεν τα πας καλά με την κοινή λογική και προσπαθείς να πείσεις τους πάντες βασιζόμενος σε ασιατικά sites, σακατεμένα chips και κουτσομπολιά από άσχετους. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, άλλα ετοιμάσου να απογοητευτείς όταν έρθει η ώρα.

Αφου εσύ τα είπες αυτά.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και κάτι τελευταίο. Αν ήμουν Intel Fanboy δεν θα είχα κάτσει ώρες να ψαχτώ με AMD setup, να ασχοληθώ μέχρι να μάθω πως παίζουν σωστά οι μνήμες στο 890FX και να βγάλω πρώτες θέσεις στο SuperPi 32M Low Clock Challenge.

4614dacd6ce2782d.jpg

4614dad5e53d351b.jpg

4614dade55e255f9.jpg

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 10 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από parsifal, 10 Ιουνίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Κανονικά δεν θα σου απαντούσα, αλλά μου αρέσει να ασχολούμαι με trolls γιατί έχει πλάκα να βλέπω την μαγκιά ορισμένων πίσω από το πληκτρολόγιο. Γίναμε όλοι επιστήμονες ή μου φαίνεται; Δώσε μου ένα επίσημο link, ΕΝΑ μόνο, που να αποδεικνύει ότι είναι επίτηδες σακατεμένοι για ανταγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους. Ανέφερα ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που το πιστεύουν αυτό, αλλά τίποτα δεν έχει αποδειχτεί επισήμως. Συγκεκριμένα έχω ακούσει από την ASUS ότι όντως είναι σακατεμένα τα B0 & B1 chips αλλά δεν το ανέφερα πουθενά γιατί το ότι είναι σακατεμένα, δεν αποδεικνύει αυτομάτως ότι το έκαναν για να μην δει η Intel τις πραγματικές επιδόσεις των Bulldozer. Εμένα μου είπαν (καιρό πριν) ότι απλά τα έχουν για να δοκιμάζουν σταθερότητα στις μητρικές, να δουλέψουν τα BIOSes και να είναι έτοιμοι όταν με το καλό έρθουν οι B2.

Αν ανατρέξεις σε αυτά που έχω γράψει πριν, θα δεις ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν κατηγορώ την AMD, αντιθέτως αναφέρω ότι μακάρι να παίζουν καλά οι Bulldozer γιατί πρώτον θα επωφεληθούμε εμείς ως καταναλωτές και δεύτερον θα benchάρω κάνα από τα μικρά της σειράς έτσι για διασκέδαση. Στο πρώτο post δεν πήρα την θέση κανενός, μίλησα απολύτως αντικειμενικά και πρωτίστως, δεν υπονόμευσα κανένα. Τώρα, αν εσύ προτιμάς να χρησιμοποιείς προσωπικές επιθέσεις για να περάσεις την άποψή σου ("μαγαζάκι που γράφεις και δουλεύεις"), να λες τους άλλους fanboys και να νομίζεις ότι καταστρώνουν ολόκληρα conspiracy theories για να αποτρέψουν τα 1000 άτομα που θα διαβάσουν την είδηση από την αγορά ενός Bulldozer επεξεργαστή, τι να πω. Ο κόσμος έχει χαλάσει.

Απο που και ως που άχρηστοι overclockers/benchers που όλη η ζωή τους γυρνάει από το SuperPi και τα συνθετικά είναι και επιστήμονες της πληροφορικής, από πού και ως πού έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα για τον αυτό σου;

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 10 Ιουνίου 2011 - Απάντηση σε σβησμένο μήνυμα
Κρυμμένο από parsifal, 10 Ιουνίου 2011 - Απάντηση σε σβησμένο μήνυμα

Χαχαχα πραγματικά είσαι απίστευτος. Το γίναμε όλοι επιστήμονες είναι γενικό και φυσικά δεν αναφέρεται σε μένα, ούτε συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου στο σύνολο. Ίσως στο γραπτό λόγο δεν βγάζει ακριβώς το νόημα που θα ήθελα, αλλά εννοείται ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου επιστήμονα. Θα με κατηγορήσεις κι άλλο; :P

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 10 Ιουνίου 2011 - Απάντηση σε σβησμένο μήνυμα
Κρυμμένο από parsifal, 10 Ιουνίου 2011 - Απάντηση σε σβησμένο μήνυμα

Χαχαχα πραγματικά είσαι απίστευτος. Το γίναμε όλοι επιστήμονες είναι γενικό και φυσικά δεν αναφέρεται σε μένα, ούτε συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου στο σύνολο. Ίσως στο γραπτό λόγο δεν βγάζει ακριβώς το νόημα που θα ήθελα, αλλά εννοείται ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου επιστήμονα. Θα με κατηγορήσεις κι άλλο; :P

dont_feed_the_troll_RE_Ask_a_Dawn-s288x288-104455-535.jpg

Δημοσ.

φιλε george_o/c, στο τελευταιο βιντεο που παραθετεις, με παραξενεψε ενα πραγμα. ο AMD BD στα 4GHZ βγαζει στο cinebench σκορ πολυ χαμηλοτερο απο του 1090Τ παλι στα 4ghz. σε τεστ που εγινε σε αλλο φορουμ (αν θελετε βαζω και το λινκ) με τον 1090 4ghz vs 2500K 4.5ghz, βγαζουν 7.10 - 7,11 σκορ.

Δημοσ.

Ναι όντως το παρατήρησα αυτό. Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το video, ίσως είναι edited με κάποιο τρόπο, ίσως το κομμάτι του δεν έχει καθόλου L2 και L3 cache οπότε το score είναι πολύ χαμηλότερο από ότι θα έπρεπε. Εννοείται ότι θα έπρεπε να βγάζει ΠΟΛΥ περισσότερο ο FX για αυτό σκέφτομαι μην τυχόν και είναι μούφα το video. Άσε που η συχνότητα επεξεργαστή στο Cinebench είναι 3.5GHz που όντως πάει να πει ότι μιλάμε για πετσοκομμένο chip. Και από ASUS είχαν πει ότι τα δικά τους B0 & B1 chips αν έδειχναν 3.6GHz στο CPU-Z έπαιζαν στα 1.8GHz στην πραγματικότητα.

Θα είναι πολύ καλύτεροι οι Bulldozer στην πραγματικότητα ρει. Και μακάρι να ισχύει η τιμή που κάπου πήρε το μάτι μου στο XS, $320 για τον οχταπύρηνο FX-3180P. Απίστευτη τιμή! :o

Δημοσ.

Θα είναι πολύ καλύτεροι οι Bulldozer στην πραγματικότητα ρει. Και μακάρι να ισχύει η τιμή που κάπου πήρε το μάτι μου στο XS, $320 για τον οχταπύρηνο FX-3180P. Απίστευτη τιμή! :o

εαν ολα αυτα ισχυσουν και ειναι οντως ανταγωνιστικα θα κρατησει μονο 6 μηνες o ανταγωνισμος...

Δημοσ.

Ναι μέχρι το X79 και το LGA2011 :P

οχι ρε αυτα θα βγουν νωριτερα. σε 6 μηνες απο το σεπτεμβριο θα ερθει ivybridge. μιλαω για την mainstream κατηγορια που υποστηριζει ο grimpr οτι εκει παιζονται ολα τα λεφτα B)

Δημοσ.

Εγω προσωπικά οταν χρειαστω να κανω αναβάθμιση (χλωμο το κόβω στο άμεσο μέλλον) αν η AMD εχει λιγο μικροτερες επιδώσεις οπως τωρα με την INTEL πάλη σε AMD θα παω.δεν βρίσκω λογο να ξοδέψω τοσα λεφτα σε INTEL αφου μπορώ να κανω την δουλεια μου με λιγοτερα και ας εχει λιγο μικτροτερες επιδωσεις.

Δημοσ.

οχι ρε αυτα θα βγουν νωριτερα. σε 6 μηνες απο το σεπτεμβριο θα ερθει ivybridge. μιλαω για την mainstream κατηγορια που υποστηριζει ο grimpr οτι εκει παιζονται ολα τα λεφτα B)

Καλά μου φαίνεται το έχουμε χάσει τελείως . ρε σεις εδώ ψηφίζονται τα μεσοπρόθεσμα και θα μας μαμήσουν ανάποδα , και εσείς μου θέλετε φρου φρου και αρώματα ; :P .

Δημοσ.

Καλά μου φαίνεται το έχουμε χάσει τελείως . ρε σεις εδώ ψηφίζονται τα μεσοπρόθεσμα και θα μας μαμήσουν ανάποδα , και εσείς μου θέλετε φρου φρου και αρώματα ; :P .

Εσένα μόνο αυτό σε πείραξε σε αυτές τις 3 σελίδες;

Δημοσ.

Δεν με πειράζει απολύτως τίποτα doc ,εκτός από ένα πράγμα και αυτά ειναι τα κρύα (και μόνο) φασόλια .

Πάντως εάν η στρατηγική της AMD είναι να βγάλει ένα οκταπύρινο και να χτυπήσει ένα τετραπύρινο , κάτι δεν μου πάει καλά .

Δλδ εάν κατάλαβα καλά ο 8130 είναι απλά ένας mainstream ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...