elli xlni Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Έχω σύνδεση cosmote Internet on the go με στικάκι USB που συνδέω στον υπολογιστή.Αναρωτιέμαι πόσο ασφαλής είναι αυτή η μέθοδος σύνδεσης στο Ίντερνετ από malware/spyware ή υποκλοπή δεδομένων και αν μπορώ εγώ να κάνω κάτι επιπλέον γι αυτό.Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;; Ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Ειναι το ίδιο με το να συνδέεσαι με κανονική σύνδεση και οχι usb stick,δηλαδή δεν έχει να κάνει με το τύπο της σύνδεσης που μπαίνεις στο internet αλλα που μπαίνεις τι σελίδες ανοίγεις μην πατάς τα διάφορα διαφημιστικά κτλπ. Αυτό που μπορείς να κάνεις πρώτον ειναι να προσέχεις που μπαίνεις τι πατάς κτλπ. Απο εκει και πέρα καλό θα ειναι να έχεις ενα antivirus οπως avira, avast κτλπ υπάρχουν αρκετά καλα free. Επίσης καλό θα ηταν να κατεβάσεις το superantispyware και malwarebytes που ειναι ακριβώς για αυτην την δουλεία και με ενα scan μια με 2 φορές τον μήνα για τυχόν trojan spyware κτλπ θα εισαι εν μέρη ασφαλής. Φυσικά χρησός κανόνας δεν δίνουμε τα στοιχεία μας όπου να ναι διευθύνσεις κάρτες κτλπ Ελπίζω να σε κάλυψα
elli xlni Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Με καλύψες πλήρως,αυτά που λες τα εφαρμόζω ήδη,έχω το avast και θα δώ και τα άλλα δύο που προτείνεις ... ) Ευχαριστώ πολύ!!
el02154 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Το πως μπαίνεις λίγη σημασία έχει, το τι κάνεις όταν μπαίνεις είναι το θέμα.
poulinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 απλα το παν ειναι να προσεχεις εσυ γιατι και τα antivirus κτλ απο μονα τους δεν σε γλυτωνουν απο τα παντα.το βασικο ειναι να προσεχεις εσυ τι κανεις.και μην το παρακανεις με προγραμματα πρστασιας γιατι πολυ απλα θα σουρνεται το pc σου μετα. γιατι τα μισα ατομα που την πατανε ειναι ατομα που εχουν συνεχεια ορεξη να κανουν κλικ παντου να ανοιγουν ολα τα email οτι και αν ειναι αθτα και παει λεγοντας.
elli xlni Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 απλα το παν ειναι να προσεχεις εσυ γιατι και τα antivirus κτλ απο μονα τους δεν σε γλυτωνουν απο τα παντα.το βασικο ειναι να προσεχεις εσυ τι κανεις.και μην το παρακανεις με προγραμματα πρστασιας γιατι πολυ απλα θα σουρνεται το pc σου μετα. γιατι τα μισα ατομα που την πατανε ειναι ατομα που εχουν συνεχεια ορεξη να κανουν κλικ παντου να ανοιγουν ολα τα email οτι και αν ειναι αθτα και παει λεγοντας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας,με καθυσηχάσατε γιατί έχω φίλους με μεγάλο πρόβλημα στα Pc τους λόγω ιών και με λογαριασμούς email και Facebook που έχουν υποκλαπεί,οπότε σκέφτηκα μήπως αυτό έχει επιπτώσεις και σε μένα! Βέβαια το avast μου βγάζει ότι είναι ασφαλές το λαπτοπάκι μου αλλά...ποτέ δεν ξέρεις!!
Eversor Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας,με καθυσηχάσατε γιατί έχω φίλους με μεγάλο πρόβλημα στα Pc τους λόγω ιών και με λογαριασμούς email και Facebook που έχουν υποκλαπεί,οπότε σκέφτηκα μήπως αυτό έχει επιπτώσεις και σε μένα! Βέβαια το avast μου βγάζει ότι είναι ασφαλές το λαπτοπάκι μου αλλά...ποτέ δεν ξέρεις!! Για αυτό καλό θα ήταν να κάνεις και ένα update στο avast και scan για ιούς μια φορά την εβδομάδα αν μπορείς.
Ntinaras Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 το πιο σημαντικο με τα στικακια ειναι μη κολλησεις τιποτα και αρχιζει να ανεβοκατεβαζει δεδομενα και χρεωνεσαι ανα kb
poulinos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας,με καθυσηχάσατε γιατί έχω φίλους με μεγάλο πρόβλημα στα Pc τους λόγω ιών και με λογαριασμούς email και Facebook που έχουν υποκλαπεί,οπότε σκέφτηκα μήπως αυτό έχει επιπτώσεις και σε μένα! Βέβαια το avast μου βγάζει ότι είναι ασφαλές το λαπτοπάκι μου αλλά...ποτέ δεν ξέρεις!! e nai Οταν ολοι αυτοι οι φιλοι με το που δουν κανα ψευτικο email να γραφει οτι πχ η ταδε ειδε το προφιλ τους και φτιαχτηκε και θελει να τους γνωρισει τρεχουν να ανοιξουν το email πιστευωντας οτι ειναι οι τυχεροι που τους την επεσε καποια.οι βλεπουν email εδω ειναι οι γυμνες μου φωτο και τα ανοιγουν 5-5 .ε μετα δεν φταιει το pc αλλα ο silly user behind the keyboard.αν προσεχεις τα βασικα καιδεν ανοιγεις οτι ερχεται ειναι οκ.ξερω και εγω κανα δυο ατομα που ανοιγαν οτι εβλεπαν σε Link δηθεν απο facebook και κολλαγαν και ιο και spyware και ας ειχαν antivirus. Για αυτό καλό θα ήταν να κάνεις και ένα update στο avast και scan για ιούς μια φορά την εβδομάδα αν μπορείς. το να κανει scan μια φορα την εβδομαδα το βρισκω λιγο περιττο.αν φροντιζει να ειναι Update τοτε ολα οκ.αν τωρα κολλησε το Pc σημαινει οτι κατι δεν παει καλα με το antivirus η δεν εγινε Update και οταν εγινε τοτε βρηκε και τον ιο το πιο σημαντικο με τα στικακια ειναι μη κολλησεις τιποτα και αρχιζει να ανεβοκατεβαζει δεδομενα και χρεωνεσαι ανα kb για αυτο το καλυτερο ειναι να εχεις adsl να μην σε νοιαζει τιποτα.αν βεβαια ειναι δυνατον.γιατι πολλοι ενω μπορουν να εχουν adsl προτιμουν stick γιατι ειναι αμμεσο και δεν σκεφτονται κοστος κτλ κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.