Προς το περιεχόμενο

Βάση για ψύξη laptop

Dimitris_il_mix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω μια βάση με ανεμιστηράκια για την ψύξη του laptop μου. Εχω βρει αυτες τις 2 απο e-shop :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.936275

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.936265

Ποια να επιλέξω ;; Υπάρχει καμια σημαντική διαφορά ;; Αλλιώς παίρνω την φτηνή !! Κρίση άλλωστε :rolleyes:

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω μια βάση με ανεμιστηράκια για την ψύξη του laptop μου. Εχω βρει αυτες τις 2 απο e-shop :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.936275

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.936265

Ποια να επιλέξω ;; Υπάρχει καμια σημαντική διαφορά ;; Αλλιώς παίρνω την φτηνή !! Κρίση άλλωστε :rolleyes:

Τζάμπα λεφτά...

Δημοσ.

Τζάμπα λεφτά...

Δεν κάνουν δουλειά λες (γενικά ή για τις συγκεκριμένες;;) ;; Έχω το laptop πολλές ώρες ανοιχτό και νόμιζα χρειάζεται κάτι τέτοιο !! Το ακούω κάτι φορές και "αγκομαχάει" απ'την ζέστη :fear: !!

Δημοσ.

Δεν κάνουν δουλειά λες (γενικά ή για τις συγκεκριμένες;;) ;; Έχω το laptop πολλές ώρες ανοιχτό και νόμιζα χρειάζεται κάτι τέτοιο !! Το ακούω κάτι φορές και "αγκομαχάει" απ'την ζέστη :fear: !!

Αυτές οι συγκεκριμένες δεν κάνουν. Υπάρχουν άλλες που κάνουν απλά είναι λίγο πιο ακριβές.

Δημοσ.

πως δεν κανουν?εγω βλεπω μειωση κ 10 βαθμους.απλα να παρεις καποιο αθορυβο

Τα 2 αυτά που έγραψα πως τα βλέπεις ;; Θα κάνουν δουλειά ;;

Δημοσ.

ψαχνω και γω βαση για το 17αρη turbo-x maestro μου.μπορειτενα μου προτεινετε καποιες καλες και οσο πιο οικονομικες γινεται??

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά χαρά, έχω μιά βάση laptop με 20άρι ανεμιστήρα και δουλέυει στις 600στροφές.

Δέν έχει έλεγχο στροφών η βάση, γίνεται με κάποιον εύκολο τρόπο να επέμβω και να αυξήσω (διπλασιάσω) τις στροφές του.

Οτι κάνει δουλειά, κάνει, κάπου στους 13βαθμούς αλλα θα ήθελα να είναι πολύ πιο αποδοτική και να πετύχω μείωση 20-25 βαθμών (ζητάω πολλά) ;;

Δημοσ.

Εγώ για το macbook μου,χρησιμοποιώ μια με 5-6ευρώ που απλά έχει τρύπες απο κάτω και είμαι πολύ ευχαριστημένος!Τώρα οι καλές έχουν σίγουρα πάνω απο κανά 40αρι...Θαρρώ :/

Δημοσ.

θα ήθελα να είναι πολύ πιο αποδοτική και να πετύχω μείωση 20-25 βαθμών (ζητάω πολλά) ;;

Μάλλον για air-condition ψάχνεις...

Δημοσ.

Μάλλον για air-condition ψάχνεις...

:-D ΕPIC!

Η αλήθεια είναι ότι φορητό και καλή ψύξη = καταδίκη, εδώ τρομάζουμε να φέρουμε σε δρόμο τα desktop.

Δημοσ.

Να σας πω τι χρησιμοποιώ εγώ ως "βάση" και έχω πετύχει πτώση θερμοκρασίας γύρω στους 6 βαθμούς σε full load στην gpu; Τίποτα. Ή μάλλον σχεδόν τίποτα. Από όλες τις βάσεις που έχω δοκιμάσει, καμία δεν με είχε ικανοποιήσει πλήρως. Βασικά σιχαίνομαι να έχω μια γκουμούτσα κάτω από το λάπτοπ μου. Το μυστικό είναι να υπάρχει ροή ψυχρού αέρα κάτω από το μηχάνημα. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι εσωτερικοί ανεμιστήρες. Οπότε σήκωσα την πίσω πλευρά του φορητού με δυο αυτοσχέδια ποδαράκια (πχ "στοπ" για πόρτες) και χρησιμοποιώ ένα usb ανεμιστηράκι που έχω αφαιρέσει από μια φθηνή βάση το οποίο έχω τοποθετήσει όρθιο πίσω δεξιά. Έτσι κατάφερα να έχω πολύ καλή ροή από κάτω, σε σημείο που να νιώθω τον αέρα να βγαίνει στην απέναντι (αριστερή) πλευρά όταν βάζω το χέρι μου. 6 βαθμοί κάτω, πολύ απλά, πολύ εύκολα, πολύ πιο φθηνά από τις ογκώδεις βάσεις που "πνίγουν" το μηχάνημα και χωρίς να σηκωθεί το λάπτοπ στον ουρανό. Σε συνδυασμό με την ICD 7 κατάφερα το Crysis 2 να μην ξεπερνά τους 82οC σε θερμοκρασία δωματίου 29oC και το furmark να μην ξεπερνά τους 87! (6970m)

Δημοσ.

Βασικά με ICD7 πρέπει να είδες πολύ καλή διαφορά σε σχέση με stock, αλλά ναι και γω στο δικό μου με μια έξτρα κλήση στο πίσω μέρος και είμαι κομπλέ (αν το λαπτοπ έχει πολύ καλή ψήξη η βάση μόνο 2-3 βαθμούς ρίχνει τις θερμοκρασίες)

Δημοσ.

Φυσικά, η διαφορά της ICD7 από stock είναι χαοτική, έχει διαφορά και από την arctic silver 5 και την κεραμική που χρησιμοποίησα. Μια πολύ καλή βάση σε full load μπορεί να ρίξει 5 βαθμούς maximum, 6 σπανιότατα. Για παράδειγμα με το ανεμιστηράκι το crysis στην τελευταία μου δοκιμή μου έδωσε 79οC και χωρίς αυτό 83oC. Πιο ψηλά η πτώση αγγίζει τους 5,5 βαθμούς (τον Αύγουστο με 33oC στο δωμάτιο). Όπως καταλαβαίνεις, όλο το καλοκαίρι δεν έκανα άλλη δουλειά, repaste και δοκιμές με furmark/crysis, όλα οι μετρήσεις αποθηκευμένες σε φάκελο.

Άρα, 3 πράγματα μπορεί να κάνει κανείς:

1) repaste με καλή πάστα (ακόμα και η μέθοδος τοποθέτησης της πάστας μπορεί να δώσει κέρδος 1ος βαθμού),

2) σήκωμα του πίσω μέρους,

3) βάση -ή κάτι σαν αυτό που έχω κάνει- για την καλύτερη ροή αέρα κάτω από το λάπτοπ.

Αυτά, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες γράφοντας ο καθένας τις εμπειρίες του σε αυτό το θέμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...