Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση Spiro (W100i) από MyPhone Explorer

GeoXrh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

Προσπαθώ να περάσω επαφές από το Sony Ericsson K700i στο Spiro (W100i). ΕΣε πρώτη φάση με το MyPhone Explorer πέρασα τις επαφές από το παλιό κινητό στο Microsoft Outlook. Όλα καλά μέχρι εδώ.

To πρόβλημα είναι ότι το Spiro δεν αναγνωρίζεται από το MyPhone Explorer. Είτε με Bluetooth είτε με USB.

Προτρέπει το πρόγραμμα να επιλέξω Σύνδεση Τηλεφώνου και όχι Μεταφορά Αρχείων όταν συνδέσω το κινητό με USB.

Πως γίνεται αυτό; Όταν συνδέω το κινητό με το PC μέσω USB εμφανίζεται το κλασσικό παράθυρο ενεργειών που βλέπουμε όταν βάζουμε οπτικούς δίσκους ή usb stick. Φυσικά το κινητό το βλέπω σαν σκληρό δίσκο.

Με το Bluetooth γιατί δεν καταφέρνω να συνδεθώ στο MyPhone; Έπαιξα με τις θύρες COM λίγο αλλά τζίφος.

Να σημειώσω ότι έχω κάνει δοκιμές τόσο σε Windows XP Professional SP3 όσο και σε Windows 7 Professional x64.

Όσο για το Sony Ericsson PC Suite, στα Windows 7 δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω, στα XP δεν κατάφερε να μου αναγνωρίσει το Spiro.

Ουσιαστικά αυτό που με απασχολεί είναι να αναγνωρίσει ο MyPhone Explorer το κινητό.

Ευχαριστώ για κάθε δυνατή βοήθεια.

Δημοσ.

...Προτρέπει το πρόγραμμα να επιλέξω Σύνδεση Τηλεφώνου και όχι Μεταφορά Αρχείων όταν συνδέσω το κινητό με USB.

Πως γίνεται αυτό; Όταν συνδέω το κινητό με το PC μέσω USB εμφανίζεται το κλασσικό παράθυρο ενεργειών που βλέπουμε όταν βάζουμε οπτικούς δίσκους ή usb stick. Φυσικά το κινητό το βλέπω σαν σκληρό δίσκο...

Δεν πρέπει να το βλέπεις σαν δίσκο για να συνδεθείς στο Myphone Explorer. Όταν συνδέεις στο κινητό το usb δεν σε ρωτάει στο κινητό Μεταφορά αρχείων ή Λειτουργία τηλεφώνου??

Δημοσ.

Δεν πρέπει να το βλέπεις σαν δίσκο για να συνδεθείς στο Myphone Explorer. Όταν συνδέεις στο κινητό το usb δεν σε ρωτάει στο κινητό Μεταφορά αρχείων ή Λειτουργία τηλεφώνου??

Με το που συνδέω στο USB εμφανίζεται το εξής: "Δεν μπορείτε να χρησιμοποποιήσετε τις λειτουργίες του τηλ. στη διάρκεια μιας συνόδου μαζικής αποθήκευσης. Συνέχεια;"

Απαντάω ναι, εμφανίζεται για λίγο ένα μήνυμα "Προετοιμασία για μαζική αποθήκευση..." και αμέσως μετά εμφανίζεται σαν δίσκος στον υπολογιστή.

Πάντως από ότι κατάλαβα ψάχνοντας λίγο (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος) τόσο το MyPhone Explorer όσο και το Sony Ericsson PC Suite δεν υποστηρίζουν το Spiro. Στο site της Ericsson αναφέρει ότι το Suite δεν είναι διαθέσιμο για το Spiro και δεν είναι τυχαίο ότι στη συσκευασία δεν υπήρχε καθόλου CD.

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα πρόγραμμα συγχρονισμού που να συνεργάζεται με το κινητό. Υποθέτω ότι το μοντέλο μετράει αρκετούς μήνες στην αγορά. Πάντως έστω και από περιέργεια έχω σκάσει πως θα μπορέσω να το συνδέσω ως Λειτουργία Τηλεφώνου και όχι Μεταφορά Αρχείων.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει για το καλώδιο...

Δοκίμασε με το Bluetooth... Τις θύρες Com πρέπει πρώτα να τις ορίσεις από το πρόγραμμα του bluetooth και μετά βάζεις την ανάλογη στο MPE.

Δημοσ.

Ούτε με το Bluetooth συνεργάστηκαν MyPhone Explorer και PC Suite όσο και να ρύθμισα τις θύρες COM. Το k700i συνεργάστηκε απροβλημάτιστα με Bluetooth με το MyPhone. Είναι φανερό ότι ακόμα δεν υποστηρίζουν το Spiro.

Τέλος πάντων, τελικά η λύση δόθηκε χρησιμοποιώντας την επιλογή Αποστολή Όλων από το παλιό κινητό στο καινούργιο μέσω Bluetooth. Λειτούργησε άψογα. Ευχαριστώ kkostas_agg, να 'σαι καλά.

Δημοσ.

Τίποτα... Αλλά έτσι από περιέργεια, τις θύρες com τις έκανες σωστά?? Δηδαδή έβαλες το τηλέφωνο πχ να ανιστοιχεί στην Com3 και μετά αν ρύθμιζες από το MPE σε com3 δεν έκανε τίποτα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...