Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι μερικοί χρήστες το παίζουν τεχνικοί υπολογιστών και ζητούν λεφτά από ανίδεους για να τους επισκευάσουν το λάπτοπ και επειδή και οι ίδιοι είναι ανίδεοι έρχονται στο insomnia ζητούν βοήθεια πώς να επισκευάσουν το laptop και μετά επωφελούνται. Προτείνω να περνάει ένα διάστημα 10 ημερών και μετά να βοηθούμε τον χρήστη πως να επισκευάσει το λάπτοπ του. Ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν κάνει επισκεύες στην πλάτη κάποιον μελών του Insomnia.

Τελευταία με έχουν πάρει κάποιοι τηλέφωνο για service με λίγα λεφτά να τους κοιτάξω λάπτοπ . Αυτά τα τυπάκια είναι αεριτζήδες μεσάζοντες μεταξύ ενός ανίδεου πελάτη και ενός πραγματικού τεχνικού υπολογιστών. Επειδή δεν ξέρουν να επισκευάσουν λάπτοπ το παίζουν φτωχαδάκια πελάτες στους τεχνικούς και ζητούν πολύ φθηνά να γίνει το service λόγω κρίσης και μετά ζητούν τα 5πλάσια από τον πελάτη.

Επειδή έχω την υποψία ότι και μερικά τυπάκια το κάνουν αυτό εδώ προτείνω να δίνουμε συμβουλές μετά το πέρας 10ήμερου.

Θα ήθελα να ακούσω και την άποψη άλλων πάνω στο θέμα.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εάν κάποιοι εκμεταλεύονται ένα φόρουμ όπως αυτό , για τέτοιους σκοπούς είναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ .... από την άλλη τι φταίει ο απλός χρήστης και πρέπει να περιμένει 10 μέρες για να βρεί λύση στο πρόβλημα του ; δεν είναι λύση αυτή . Η λύση είναι εάν πάρουν χαμπάρι κάποιον που "ανοίγει" τέτοιες δουλειές , bannaki και τελείωσε IMO .

Δημοσ.

Erashep +1.

Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούνται οι άπαντες επειδή μερικοί είναι απατεώνες. Άλλωστε λένε, καλύτερα ένας κλέφτης έξω, παρά ένας αθώος στη φυλακή.

Δημοσ.

δεν συμφωνώ σε καμιά περίπτωση η λογική πονάει πόδι κόψε κεφάλι είναι εντελώς παράλογη.

το ότι υπάρχουν τσαμπατζηδες δε είναι νέο ποσό δε τώρα που έχουμε και οικονομική κρίση

το ότι υπάρχουν απατεώνες ε αυτό δεν είναι ούτε καν παλιό είναι αρχαίο.

μέσα σε όλους αυτούς υπάρχουν όμως και θύματα κατα επάγγελμα η οποίοι όχι μόνο δεν πάνε το pc τους για φτιάξιμο στο επίσημο service άλλα είναι ικανοί να πάνε να βρουν το τελευταίο υπόγειο τον τελευταίο απατεώνα μόνο και μόνο για να τούς παραμυθιάσει και μόνο τότε θα είναι πραγματικά σίγουροι ότι το μηχάνημα τους είναι σε "καλά χεριά"

δεν θα ξεχάσω μια περίπτωση παλιά όπου ένα κατα επάγγελμα θύμα πήγε το pc του για φορματ και πλήρωσε 200 € και του φάγανε και το board p4p800 deluxe παρακαλώ και του βάλανε fujiju και ήτανε και ευχαριστημένος. :-D

για αυτό λέω υπάρχουν επαγγελματίες απατεώνες άλλα υπάρχουνε και επαγγελματίες θύματα.

Δημοσ.

αυτο το πραγμα που αγοραζω κατι και το πουλαω πιο ακριβα λεγεται εμποριο.

το μονο παρανομο θα ειναι οτι δε κοβουν αποδειξεις.

Δημοσ.

pc_expert

Αν εσυ εισαι επαγγελματιας του ειδους ,και υπαρχουν ασχετοι που το pc τους τρωει μερικα κολληματα και ρωτανε στο forum τι μπορει να φταιει ,δεν μπορει ενας ασχετος να περιμενει 10 μερες για απαντηση.Τα forum ειναι γιά αλληλοβοήθεια μεταξυ των μελων και οχι για 10 ήμερο αποκλεισμο απαντησης,μπας και ο ερωτήσαντας ειναι ανίδεος επισκευαστής μεσάζοντας.

Στο τελος με την λογικη σου,το επομενο βημα θα ηταν να πεις οτι να απαγορεψουμε στο forum να δινονται τεχνικες λυσεις,και να πηγαινουμε τα μηχανηματα σούμπιτα για service.

ΕΛΕΟΣ

Προσπαθησε να κανεις τον επιθεωρητή Κλουζό και να ψυχολογεις ποιος ειναι ο ανίδεος επισκευαστής μεσάζοντας,οι ασχετοι που κανουν μια ερωτηση δεν φταινε σε κατι να περιμενουν 10 μερες για μια απαντηση.

Δημοσ.

pc_expert

Αν εσυ εισαι επαγγελματιας του ειδους ,και υπαρχουν ασχετοι που το pc τους τρωει μερικα κολληματα και ρωτανε στο forum τι μπορει να φταιει ,δεν μπορει ενας ασχετος να περιμενει 10 μερες για απαντηση.Τα forum ειναι γιά αλληλοβοήθεια μεταξυ των μελων και οχι για 10 ήμερο αποκλεισμο απαντησης,μπας και ο ερωτήσαντας ειναι ανίδεος επισκευαστής μεσάζοντας.

Στο τελος με την λογικη σου,το επομενο βημα θα ηταν να πεις οτι να απαγορεψουμε στο forum να δινονται τεχνικες λυσεις,και να πηγαινουμε τα μηχανηματα σούμπιτα για service.

ΕΛΕΟΣ

Προσπαθησε να κανεις τον επιθεωρητή Κλουζό και να ψυχολογεις ποιος ειναι ο ανίδεος επισκευαστής μεσάζοντας,οι ασχετοι που κανουν μια ερωτηση δεν φταινε σε κατι να περιμενουν 10 μερες για μια απαντηση.

+1000 δέν μπορεί να γινει αυτό με τίποτα

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/405686-dell-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7/page__st__20

μετα απο τα δικα σου ποστ και το αλλαζονικο pc expert nickname θα μπορουσα και γω να πω οτι και συ το κανεις με κακο σκοπο ωστε να ερχονται σε σενα αφου ενα φορουμ-user δεν τους βοηθαει οταν το χρειαστουν...

να απαγορευτουν και τα βιντεακια στο youtube με δεσιμο/λυσιμο για να μην χασουν δουλειες οι "τεχνικοι"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σιγουρα το να μπεις σε μια διαδικασια αξιολογησης αν αυτος που σε ρωταει ειναι μεσαζοντας τεχνικος ή οχι ειναι ενα δυσκολο μονοπατι , αλλα ακομα και ετσι για μενα τα φορουμ και γενικα το internet ειναι μια μεγαλη απελευθερωση, πρωσοπικα για μια επισκευη λαπτοπ (Α300 17s) μετα απο αποτυχημενη αναβαθμιση bios μου ζητησαν 350-450 ευρω για αλλαγη μητρικης και τελικα με τις συμβουλες την εκανα μονος μου ,να ειναι καλα το youtube (Link)

επομενως αν δεν ηταν αυτες οι βοηθειες θα πηγαινα καρφι στο απαραδεχτο ποσο για επισκευη (απαραδεχτο γιατι οταν ενα πραγμα εχει 10 δεν μπορει τα ανταλλακτικα να κανουν 100)

φυσικα θελει προσοχη και να δωσεις το μηχανημα σου σε καποιον απλως γιατι σε ψαρεψε καποιος απο τα φορουμ

Επεξ/σία από k-bill
Δημοσ.

Δηλαδή με απλά λόγια προτείνεις να κλείσει το φόρουμ, γιατί θα κλεισει αν γίνει αυτο που ζητάς...

Είναι πολυ λογικό ψηφίζω να το εφαρμόσουμε ναι ναι ναι ωραία ιδέα!!!

Προτείνω επίσης να μην πουλουνται συριγγες γιατί υπάρχουν πρεζακια και να παίρνουμε για εξέταση ένα δείγμα βενζίνης για ανάλυση να περιμένουμε 5-10 μέρες για αποτελέσματα πριν γεμίσουμε το μοτοσακο...

Δημοσ.

Εάν κάποιοι εκμεταλεύονται ένα φόρουμ όπως αυτό , για τέτοιους σκοπούς είναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ .... από την άλλη τι φταίει ο απλός χρήστης και πρέπει να περιμένει 10 μέρες για να βρεί λύση στο πρόβλημα του ; δεν είναι λύση αυτή . Η λύση είναι εάν πάρουν χαμπάρι κάποιον που "ανοίγει" τέτοιες δουλειές , bannaki και τελείωσε IMO .

Συμφωνώ απόλυτα.

Δημοσ.

Εγώ πάλι, πιστεύω ότι τέτοιοι τύποι δεν έχουν και μεγάλη διάρκεια «ζωής». Τι εννοώ; Απλό.

Εγώ προσωπικά δεν δικαιολογώ διάστημα επισκευής παραπάνω των 2 ημερών για ένα pc - laptop (εκτός και αν παίζει κάτι με τα ανταλλακτικά). Έστω ότι πάω σε έναν τέτοιο «τεχνικό» και μου το κρατήσει 3-4 μέρες ή ακόμα και καμιά βδομάδα. Δεν πρόκειται να ξανά πατήσω εκεί!

Έπειτα, είναι και η δουλειά που θα σου κάνει. Αυτό θα το εξηγήσω με παράδειγμα: Γνωστός γνωστού μου, μου φέρνει ένα desktop να δω τι παίζει με αυτό. Το πρόβλημα έκανε μπαμ και ήταν η κάρτα γραφικών του. Με την συζήτηση μου ανέφεραν τα παιδιά ότι το είχαν πάει σε τεχνικό που δούλευε σε κάποιο κατάστημα - αλλά όχι στο κατάστημα (ελπίζω να έγινα κατανοητός) και το μόνο που του έκανε ήταν ένα format λέγοντάς τους ότι αυτό θα λύσει το θέμα.

Λες να ξανά πάνε σε αυτόν; Γιατί, εγώ, χλωμό το κόβω τέτοιο σενάριο. :)

Τέλος, αυτό που λες δεν γίνεται και είμαι και εγώ κατά του. Αυτή είναι η μαγεία αυτού του φόρουμ. Να μπορεί να βοηθάει ανθρώπους που έχουν όρεξη να το ψάξουν λίγο παραπάνω από τον μέσο χρήστη. Για όλους τους υπόλοιπους, όπως είπα και στην πρώτη πρόταση, πόσο πιστεύετε ότι μπορούν να αντέξουν;

PS

Με πολλά από όσα βλέπω τον τελευταίο καιρό εδώ μέσα δεν συμφωνώ (βλπ το thread για το σπάσιμο των ασύρματων δικτύων που έχει γεμίσει με wannabe hackerο-giftous), αλλά δεν λέω και τίποτα. Γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να θέλει απλά να μάθει :)

Οπότε, απαράδεκτο και μόνο που το ανέφερες κάτι τέτοιο (προσωπική άποψη και καθόλου προσωπική επίθεση :) ).

Edit:

Και, βέβαια, είναι και το άλλο. Αλίμονο αν τεχνικός προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνο με φορματ. Που πήγαν τα δίκτυά του; Που πήγαν οι σερβερ του; Που πήγαν τα παράξενα προβλήματα (που αυτά έχουν και τη φάση); Για βάλε τους wannabe τεχνικούς να κάνουν κάτι τέτοιο να δεις πόσο θα τους πάρει (αν τα καταφέρουν) ;)

Δημοσ.

αυτο το πραγμα που αγοραζω κατι και το πουλαω πιο ακριβα λεγεται εμποριο.

το μονο παρανομο θα ειναι οτι δε κοβουν αποδειξεις.

γιατι αυτοι που πουλανε πραγματα απο το Προσφορες μετα στις αγγελιες

τι ειναι? και σου λενε κιολλας "να μη βγαλω & γω κατι" ?

Δημοσ.

Θα μπορούσαμε να αξιολογούμε το κάθε μέλος, όστε να κρήνουν οι διαχειριστές για την τύχη του.

Σε ποσοστά % ..... ορθής χρήσης του φόρουμ ή φερεγκιότητας σάν χρήστης..... κάτω απο κάποιο ποσοστό να "τιμορούντε".

Υπάρχουν χρείστες που χριάζοντε πραγματικά βοήθεια και είναι κρήμα να μην τους την δείνουμε - πέρνουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...