Προς το περιεχόμενο

HP Pavilion dv6-6160ev Νεο LAPTOP απο HP πως σας φαίνεται ? Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά ?

Captain Nemo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5082212-5116480.html

http://www.e-laptops.gr/product.php?prd=1691

http://www.e-gate.gr/notebooks-netbooks-pna-and-gps/notebooks-and-netbooks/notebooks-el/hp-pavilion-dv6-6160ev-lz448ea.html

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho/WF06a/321957-321957-3329744-64354-64354-5082212.html

Χαρακτηριστικά συστήματος

Εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα

Αυθεντικά Windows® 7 Home Premium 64

Επεξεργαστής

Intel® Core™ i7-2630QM

• 2 GHz, 6 MB L3 cache

Chipset

Intel HM65

Μνήµη

Μνήµη

6 GB DDR3

Διάταξη μνήμης

(1 x 2 GB, 1 x 4 GB)

Μέγιστη μνήμη

Με δυνατότητα αναβάθμισης σε 8 GB DDR3

Υποδοχές μνήμης

2 προσβάσιμες στο χρήστη

Αποθήκευση

Εσωτερικές μονάδες

750 GB SATA (5400 rpm)

Οπτικές μονάδες

Μονάδα Blu-ray ROM με SuperMulti DVD±R/RW διπλής επίστρωσης

Γραφικά

Μέγεθος οθόνης (διαγώνια)

Οθόνη LED υψηλής ευκρίνειας HP BrightView 39,6 cm (15,6")

Ανάλυση οθόνης

1366 x 768

Γραφικά

AMD Radeon HD 6770M (αποκλειστική μνήμη 2 GB GDDR5)

Χαρακτηριστικά επέκτασης

Υποδοχές/Θύρες

Συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών μέσων πολλών μορφών για κάρτες Secure Digital, πολυμέσων

Θύρες

1 VGA, 1 HDMI, 2 έξοδος ακουστικών, 1 είσοδος μικροφώνου, 2 USB 2.0, 2 USB 3.0, 1 RJ45

Συσκευές μέσων

Webcam

Κάμερα web HP TrueVision HD με ενσωματωμένο ψηφιακό μικρόφωνο (χαμηλού φωτισμού)

Χαρακτηριστικά ήχου

Beats sound system

Συσκευές εισόδου

Συσκευή κατάδειξης

TouchPad που υποστηρίζει κινήσεις πολλαπλής αφής, με κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης

Πληκτρολόγιο

Πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, ενσωματωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο

Επικοινωνίες

Διασύνδεση δικτύου

Ενσωματωμένο Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000

Τεχνολογίες ασύρματης επικοινωνίας

Intel 802.11 b/g/n, Ασύρματη δικτύωση Bluetooth

Διαστάσεις και βάρος

Βάρος προϊόντος

Αρχικό βάρος 2,91 kg

Το βάρος διαφέρει ανάλογα με τη διαμόρφωση

Διαστάσεις προϊόντος (Π x Β x Υ)

37,8 x 24,68 x 3,52 cm

Οι διαστάσεις διαφέρουν ανάλογα με τη διαμόρφωση

Ισχύς

Τύπος τροφοδοτικού

Τροφοδοτικό AC 120 W

Τύπος μπαταρίας

Μπαταρία 6 κελιών Λιθίου Ιόντων (Li-Ion)

Συμμόρφωση εξοικονόμησης ενέργειας

Πιστοποίηση ENERGY STAR®, EPEAT Silver®

Διαχείριση ασφάλειας

Διαχείριση ασφάλειας

Ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων

Περιεχόμενα

Εγγύηση

1 έτος, παραλαβή και επιστροφή, ανταλλακτικά και εργασία

Περιλαμβανόμενο λογισμικό

Symantec Norton Internet Security 2011 (ζωντανή ενημέρωση για 60 ημέρες), διαμέρισμα επαναφοράς (περιλαμβάνει δυνατότητα ξεχωριστής επαναφοράς συστήματος, εφαρμογών και προγραμμάτων οδήγησης), προαιρετική επανεκχώρηση διαμερίσματος επαναφοράς, εργαλείο δημιουργίας CD/DVD ανάκτησης, Βοήθεια & υποστήριξη για το φορητό υπολογιστή

HP Setup Manager, HP Support Assistant, HP CoolSense, HP ProtectSmart, HP Recovery Manager, HP SimplePass, Cyberlink DVD Suite, Cyberlink YouCam, Windows Live Essentials, HP Games από την WildTangent, Adobe Reader, Adobe Flash Player

Microsoft® Office 2010

Χρώμα προϊόντος

Ατσάλινο γκρι, μεταλλικό φινίρισμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είναι πολύ καλό, γρήγορο και αθόρυβο για τον επεξεργαστή που έχει. Υπάρχει όμως και αλλά. Έχει δύο κάρτες γραφικών, την Intel και την Ati που όμως η εναλλαγή δεν γίνεται από τον χρήστη όπως το προηγούμενο μοντέλο μέσω του Catalyst αλλά αυτόματα. Καλύτερα θα μου πεις. Έλα μου ντε που υπάρχει πρόβλημα και δεν γυρίζει στην 6770 όταν χρησιμοποιείς OpenGL εφαρμογές/παιχνίδια όπως Minecraft, Flight Simulator και τα προγράμματα της Adobe (Photoshop, Premiere). Αυτό σημαίνει ότι έχεις acceleration από την Intel=χαμηλές επιδόσεις σε γραφικά. Εαν δεν σε ενδιαφέρουν εφαρμογές που τρέχουν σε OpenGL, χτύπησέ το, σε mainstream παιχνίδια όπως π.χ Call of Duty ουδέν πρόβλημα. Μέχρι να το λύσει η HP με update προφανώς, δεν νομίζω να είναι hardware. Δεν ξέρω αν είσαι γνώστης, επειδή το μοντέλο εναλλάσεται μεταξύ 2 καρτών γραφικών, τα updates δεν έρχονται από την ATI (Mobility Drivers) όπως με άλλα laptop αλλά από την HP που σημαίνει σπανιότερα updates έως καθόλου updates μετά τον χρόνο. Για mods σε drivers και τέτοια, δεν είμαι ο κατάλληλος! :-)

Δημοσ.

Περισσότερη Μνήμη/Χωρ. Σκληρού Δίσκου, BDROM και αυτόματατη εναλλαγή στις κάρτες γραφικών (το 6003 ήταν manual). Tα 2GB στη κάρτα γραφικών δεν τα σχολιάζω γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να τα εκμευταλευτείς με την 6770M - κάθεται ωραία όμως στο μάτι του καταναλωτή :-). Τέλος, νομίζω ότι το καινούριο βγαίνει μόνο σε γκρι μεταλλικό (το 6003 ήταν μαύρο μεταλλικό).

Δημοσ.

Σωστά. Παρ' όλα αυτά, είναι εκνευριστικό να σου πουλάνε μηχάνημα με 6GB RAM από τη στιγμή που θα αναγκαστείς να "πετάξεις" το τσιπάκι των 2GB για να πας στα 8. Μάλλον δεν αξίζει να δώσει κάποιος 100€ επιπλέον εκτός κι αν δεν έχει σκοπό να αλλάξει τίποτα από το αρχικό configuration.

Δημοσ.

Πιστεύω και 8GB RAM να πας, ποιό παιχνίδι/εφαρμογή θα τρέξεις, έστω και σε 1080p με HDMI, που να εκμευταλεύεται τα 2GB VRAM και κατά πόσο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει η 6770M με το 128bit Memory Bus που έχει.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου φορητού μια "ασπρίλα" στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης τη στιγμή ακριβώς που το ανοίγουμε? Πριν εμφανιστεί δηλαδή το οτιδήποτε στην οθόνη, πχ το μήνυμα για την είσοδο στο BIOS κτλ. Για να καταλάβετε, μιλάω για το σημείο ακριβώς πίσω από το φωτιζόμενο logo HP που έχει στην εξωτερική πλευρά του lid.

Αν θέλετε καμιά φωτό ίσως καταφέρω και προλάβω να βγάλω, αν και είναι ορατή μόνο για κλάσματα δευτερολέπτου (ώσπου προφανώς το inverter να ανάψει τις λάμπες στα άκρα του panel).

Αυτό που υποπτεύομαι είναι πως αντανακλά το φωτιζόμενο logo της HP από την μπροστά πλευρά και φωτίζει το ολοσκότεινο panel μέχρι τη στιγμή που φωτίζεται από τις λάμπες του και παύει η αντανάκλαση να είναι ορατή. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι αυτό και όχι κάποιο ελάττωμα του δικού μου.

Κατά τα άλλα είμαι υπερευχαριστημένος από το laptop τις λίγες αυτές ημέρες που το έχω στα χέρια μου. Μακράν το καλύτερο laptop που είχα ποτέ.

Α ναι, όσων αφορά το πρόβλημα με την εναλλαγή των καρτών γραφικών, έχει βγει updated BIOS από την HP που καθιστά δυνατή την χειροκίνητη επιλογή της ενεργής κάρτας γραφικών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...