Προς το περιεχόμενο

ηχος σαν robot!

thanolis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια ο ηχος του υπολογιστη μου ακουγεται με χαλια ποιοτητα...σαν να ακους robot..κατεβασα τα drivers αλλα τιποτα..καμια λυση?

Δημοσ.

Συνήθως το έχω συναντήσει σε laptops αυτό το φαινόμενο.

Κατά κανόνα πρόκειται για εσωτερική κάρτα ήχου που είναι ΓΤΠ ή/και προβληματικούς drivers.

Κάπου που το είχα συναντήσει, ο ήχος χάλαγε κάποια στιγμή, όχι από το boot κι ένας τρόπος λύσης ήταν το να ανοίγω τη διαχείριση συσκευών (device manager) και από εκεί να απενεργοποιώ και να ενεργοποιώ πάλι τη κάρτα ήχου, οπότε έφτιαχνε προσωρινά (και ξανά πάλι όταν ξαναγινόταν).

Δημοσ.

Συνήθως το έχω συναντήσει σε laptops αυτό το φαινόμενο.

Κατά κανόνα πρόκειται για εσωτερική κάρτα ήχου που είναι ΓΤΠ ή/και προβληματικούς drivers.

Κάπου που το είχα συναντήσει, ο ήχος χάλαγε κάποια στιγμή, όχι από το boot κι ένας τρόπος λύσης ήταν το να ανοίγω τη διαχείριση συσκευών (device manager) και από εκεί να απενεργοποιώ και να ενεργοποιώ πάλι τη κάρτα ήχου, οπότε έφτιαχνε προσωρινά (και ξανά πάλι όταν ξαναγινόταν).

και παλι τιποτα :?

Δημοσ.

Το κάνει πάντα ή μόνο μερικές φορές το πιάνει το ρομποτικό του; Επανέρχεται με restart;

Τί drivers είχε και τί έβαλες μετά; (εννοώ ήταν της μαμάς του κτλ)

Μιλάμε για laptop ή desktop;

Τί λειτουργικό;

Πάντως δεν έχω εξακριβώσει να σου πω 100% αν είναι μόνιμη η μλκ ή οφείλεται αποκλειστικά σε drivers. Εκείνο που θα σου πρότεινα ως έσχατο είναι να βάλεις και διαφορετικούς drivers (άλλη έκδοση δηλαδή, ακόμα και παλιότερη και κυρίως να έχεις δοκιμάσει τους μαμίσιους που ήρθαν με το CD) μπας και επανέλθει.

[edit] Τώρα που το θυμήθηκα, σε εμένα το έκανε κυρίως όταν έπαιζες κάποιο παιχνίδι και μετά το έκλεινες και πήγαινες να ανοίξεις κάποιο mp3. Κάτι δηλαδή έπαιζε και με το DirectSound (που είναι στοιχείο του DirectX). Οπότε μία ακόμα πιθανότητα είναι να έχει χαλάσει η εγκατάσταση του DirectX στο σύστημά σου και κάπως να το επηρεάζει αυτό.

Δημοσ.

την ενταση την εχεις στο τερμα?αν ναι χαμηλωσε την στη μεση

και δες μηπως υπαρχει κανα προγραμμα/ιος που τραβαει πολυ επεξεργαστη

Δημοσ.

Το κάνει πάντα ή μόνο μερικές φορές το πιάνει το ρομποτικό του; Επανέρχεται με restart;

Τί drivers είχε και τί έβαλες μετά; (εννοώ ήταν της μαμάς του κτλ)

Μιλάμε για laptop ή desktop;

Τί λειτουργικό;

Πάντως δεν έχω εξακριβώσει να σου πω 100% αν είναι μόνιμη η μλκ ή οφείλεται αποκλειστικά σε drivers. Εκείνο που θα σου πρότεινα ως έσχατο είναι να βάλεις και διαφορετικούς drivers (άλλη έκδοση δηλαδή, ακόμα και παλιότερη και κυρίως να έχεις δοκιμάσει τους μαμίσιους που ήρθαν με το CD) μπας και επανέλθει.

[edit] Τώρα που το θυμήθηκα, σε εμένα το έκανε κυρίως όταν έπαιζες κάποιο παιχνίδι και μετά το έκλεινες και πήγαινες να ανοίξεις κάποιο mp3. Κάτι δηλαδή έπαιζε και με το DirectSound (που είναι στοιχείο του DirectX). Οπότε μία ακόμα πιθανότητα είναι να έχει χαλάσει η εγκατάσταση του DirectX στο σύστημά σου και κάπως να το επηρεάζει αυτό.

οκ θα δοκιμασω για drivers...τωρα το εφτιαξα καπως αλλα καμια φορα κανει παλι σαν ρομποτ...και παλι το κανει καπως συνεχεια αλλα λιγο..δεν επανερχεται με restart....desktop.....windows 7.....οσο για τα drivers...δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις...παντως απλα εκανα το πιο καινουριο driver...

την ενταση την εχεις στο τερμα?αν ναι χαμηλωσε την στη μεση

και δες μηπως υπαρχει κανα προγραμμα/ιος που τραβαει πολυ επεξεργαστη

δεν εχω ιο σιγουρα πριν 2 μερες εκανα format...απο τοτε αρχισε το προβλημα αυτο

Δημοσ.

οκ θα δοκιμασω για drivers...τωρα το εφτιαξα καπως αλλα καμια φορα κανει παλι σαν ρομποτ...και παλι το κανει καπως συνεχεια αλλα λιγο..δεν επανερχεται με restart....desktop.....windows 7.....οσο για τα drivers...δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις...παντως απλα εκανα το πιο καινουριο driver...

δεν εχω ιο σιγουρα πριν 2 μερες εκανα format...απο τοτε αρχισε το προβλημα αυτο

μαλλον δεν φταιει η καρτα...απο τοτε που εκανα format εβαλα windows 7 και παει πιο αργα το pc μου...και τα παιχνιδια δεν μπορω να τα παιξω...κολλανε πολυ και γενικα νομιζω ο ηχος φταιει επειδη κολλαει το σύστημα..εχετε καμια λυση για παει πιο γρηγορα το pc??χωρις να βαλω επεξεργαστη γιατι οταν ειχα τα xp μια χαρα πηγαινε...

Δημοσ.

Σε πολλά προεγκατεστημένα λειτουργικά συστήματα απαιτεί η κάρτα ήχου την εφαρμογή διαχείρισης ήχου HD της Realtek! Εμφανίζεται δεξιά κάτω δίπλα από το ρολόι (στη περίπτωση σου στα XP) με πορτοκαλί χρώμα. Είναι εξαρχής εγκατεστημένη πάνω, κι αυτό επειδή τα Windows σε κάποιες κάρτες ήχου δε μπορούν να διαχειριστούν σωστά τον ήχο.

Όταν έβαλα Windows 7 (από Vista), το πρόγραμμα αυτό έλειπε και ο ήχος μου έβγαινε χάλια! Δυνατά μπάσα, μουντό πρίμα, κι όσο ανέβαζες την ένταση, τόσο πιο χάλια ακουγότανε! Μόλις το κατέβασα, έστρωσε κατευθείαν ο ήχος.

Αν η κάρτα ήχου σου απαιτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κι εφόσον δεν έχεις πλέον τα προεγκατεστημένα Windows στο laptop σου, πρέπει να το κατεβάσεις από την επίσημη ιστοσελίδα της Realtek

Κλικ στο High definition Audio Codecs (Software).

Αν και πάλι έχεις προβλήματα... σημαίνει πολύ απλά πως το laptop σου (που για να είχε XP φαντάζομαι πως είναι λιγάκι παλιό) δε "σηκώνει" Windows 7!

Τα Windows 7 είναι ένα ΑΨΟΓΟ λειτουργικό σύστημα, κλάσης ανώτερο από τα XP και αν κάποιος έχει προβλήματα σαν αυτά που αναφέρεις, δε φταίνε τα Windows...

...φταίει ο υπολογιστής!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...