Προς το περιεχόμενο

Αγορά σανίδας Bodyboarding -- Από Αμερική σε Ελλάδα

Mr Alex Sports

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ. Μόλις τώρα γράφηκα και έχω απορείες (σκοπός εγγραφής) σχετικά με αποστολή σανίδας bodyboarding από Αμερική σε Ελλάδα,τελωνείο και διάφορα σχετικά που θα σας τα γράψω παρακάτω στο θέμα.

Λοιπόν, η σανίδα bodyboarding για όσους δεν το ξέρουν είναι αυτή εδώ η σανίδα, τέτοιου είδους μεδέθους κτλ http://www.atlanticbodyboards.com/no-6-xs-and-os-42-bodyboard.html .(8α ξοδέψω γύρω στα 250 ευρώ) Εγώ ασχολούμε με το άθλημα εδώ και χρόνια αλλά ποτέ δεν έχω αγοράσει σανίδα από αμερική. Είπα φέτος να αγοράσω σανίδα, στολή, πέδιλα και άλλα παρελκόμενα από αμερική αλλά μετά από λίγο ψάξιμο σε διάφορα φόρουμ, βρήκα τα εξής και επίσης έχω κάποιες απορείς σχετικά με τελωνείο φόροι αλλά και έξοδα τελωνείου γενικά για να τα γλυτώσω όσο γίνεται περισσότερο.

1. Διάβασα ότι πρέπει να πω στο μαγαζάτορα να βάλει το όνομα του στο πακέτο και όχι το brand name του μαγαζιού.

2. Να πληρώσω με paypal γιατί σε περίπτωση που χαθεί το θέμα ή τέλος πάντων δεν φτάσει σπίτι μου παίρνω τα λεφτά της παραγγελίας πίσω και ας το έχω ασχολήσει με πολύ μικρό ποσοστό 30-40 ευρώ.

3. Επίσης διάβασα ότι πρέπει να το ορίσει ως gift

4.Να μην βάλει τιμολόγιο μέσα

5. Να γράψει μικρό κόστος ότι αξίζουν τα πράγματα και να τα ασφαλίσει πάλι με μικρό κόστος (σε άλλα φόρουμ είδα ότι πρέπει να γράψει κάτω από 45 δολάριασε άλλα κάτω 80 σε άλλα κάτω από 100 δολάρια, πείτε μου σίγουρα μια τιμή)

6. και τελευταίο να προσέξει την περιγραφή

Με όλα αυτά έχω μπερδευτεί. Πείτε μου τι ακριβώς να πω στον μαγαζάτορα. Τον ρώτησα είδη έξοδα αποστολής και μου είπε ότι είναι 50 δολάρια για ελλάδα με USPS(USPS να του πω ή κούριερ).Επίσης μου είπε ότι κάνει 6-10 εργάσιμες μέρες μου είπε και ότι δεν θα βάλει τιμολόγιο, θα το στείλει σαν gift αλλά και θα δηλώσει μικρή αξία.

Σόρρυ για τα πολλά αλλά δεν βρήκα πουθενά ολοκληρωμένο θέμα και είπα να τα ρωτήσω όλα. Πείτε μου σίγουρα πράγματα

ξέρει κανείς παιδιά;;;

Δημοσ.

Φιλε μου αυτα ισχύανε παλιά. Επειδή πατέρας φίλης μου δουλεύει τελωνιακός (έχουν χτίσει μια μεζονέτα 4 ορόφους αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) οτιδήποτε πάνω απο 23€ αξία το ανοίγουν και το φορολογούν κανονικα. Επειδή τωρα το δικό σου είναι μεγάλο πακέτο και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δε δικαιολογεί τα μεταφορικά του από Αμερική Ελλάδα, θα σου το ανοίξουν 100%.

Αν παλι το τολμησεις, θα σου πω οτι USPS 100% γιατι ΟΛΑ τα κουριερ τα ανοίγουν. Επισης θα πας και θα βρεις ΠΟΙΑ ακριβως υπηρεσία USPS ειναι που ΔΕΝ περνάει από courier, γιατί είναι μία που περνάει, οπότε ναι μεν ο αλλος πληρωνει σε ταμειο της USPS αλλά αυτοί θα συνεργαστούν με Fedex πχ για να το στείλουν. Σα να πας στα ΕΛΤΑ και να συνεργαστούν με Speedex ας πουμε φαντάσου. Εσυ ΕΛΤΑ θα το δωσεις, αλλα ο αλλος θα το παραλαβει από Speedex, βεβαια στην ελλαδα δεν παιζει αυτο, αλλα εκει παιζει.

Κατα τα αλλα, αν μιλαγαμε για μικρο πακετο τοτε θα ισχυαν αυτα που λες, δηλαδη να μην εχει τιμολόγιο ΠΟΥΘΕΝΑ, να αναγραφει μεχρι 23€ τιμή (πχ να γραψει 25$), να γραψει gift κλπ.

Εγω εφερα κατι Abercrombie απο Aμερικη αξίας 148$ και το τελωνειο ζήταγε 94€!!!!!!!!!!!!!! Καταλαβαινεις οτι τα γύρισα πίσω, και ημουν τυχερος και μου εκαναν επιστροφή ολου του ποσου. Φιλος επαθε το ίδιο, και του εκανε επιστροφη η Abercrombie μονο το ποσο του εμπορευματος, όχι τα 44$ που ηταν τα μεταφορικα. Οπότε γνωμη μου, ΜΗΝ το κανεις παρα μόνο αν ξερεις ότι αυτα που θα πάρεις κοστίζουν 2πλάσια εδω, οπότε και να σε φορολογίσουν θα σου έρθει στη χειρότερη μια η αλλη. Και απλα να ελπίζεις να μην τα πιασουν, καταλαβες τί εννοω.

Γενικα δεν θα το τολμούσα στη θέση σου..

Επίσης φίλη μου παρηγγειλε 1 ζευγάρι παπουτσια και την σταμάτησε το τελωνείο, αλλα και πάλι της βγηκαν 20€ πιο φθηνα απ'οτι αν τα έπερνε απο εδω... Ειναι ενα ρισκο...

Δημοσ.

99% θα στο κρατήσουν τελωνείο ότι και αν κάνεις από τα παραπάνω, κοίτα για μαγαζί από Ευρώπη μεριά.

Δημοσ.

Ο φόρος παίζει να είναι πάνω από την αξία του που θα γράψω, λέω να γράψω μικρή αξία και αν θέλουν το σταματάνε... Θα κοστίζει 250 ευρώ όλο το πακέτο και θα γράψω 60 ευρώ. Επίσης ξέρει κανείς ποια υπηρεσία συνεργάζεται με USPS χωρίς να περνάει από κούριερ?? Τι εννοοείς ότι θα το σταματήσουν στο τελωνείο. Εννοείς ότι θα το φορολογήσουν απλά ή θα χρειαστεί να πάω εκεί γιατί εγώ δεν μένω αθήνα??? Επίσης φίλε δεν βρίσκω αυτά τα πράγματα καν στην ελλάδα όπως τα θέλω εγώ (να είναι μάρκες με καλές τιμές)

???

Δημοσ.

Μια λύση δεν θα ήταν να δηλώσει πχ 100-150 ευρώ το πακέτο ώστε και να του το ανοίξουν (που θα το κάνουν) και λογικά θα πιστέψουν την αξία στα 100ευρώ και να φορολογήσουν λιγότερα από το να έχει μικρή αλλά και μη λογική αξία ένα τέτοιο πακέτο.

Έτσι θα ξέρει οτι θα πληρώσει τελωνείο αλλά πιστεύω πάνω απο 40 ευρώ δεν θα του πάνε.

Μπορεί να κάνω και λάθος...

Edit: Νόμιζα θα ξόδευες 250ε. Μπορείς να κάνεις το παραπάνω με μια αναλογία τιμής.

Δημοσ.

Λοιπόν τα παράγγειλα χτες 6-7 η ώρα ελλάδος. Η Αμερική πάει 10 ώρες πίσω. Κατά τις εννιά η ώρα μου απάντησε σε έναν μαιλ που του είχα στείλει και μου είπε ότι δεν έχει κάτι διαθέσιμο σε ένα χρώμα αλλά το έχει σε άλλο. Δεν με πείραξε του είπα εντάξει. Του είπα να μου το στείλει ως δώρο με USPS, να βάλει μικρή αξία και να προσέξει την περιγραφή στο πακέτο. Μου είπε Οκ. Σήμερα το πρωί που ξύπνησα που είχε έρθει μαιλ από το paypal ότι η παραγγελία μου στάλθηκε. Σφεράτοι οι αμερικάνοι. Μέσα σε 15 ώρες μου την έστειλαν. Αυτό που αγχώνομαι εγώ είναι μην καθυστερήσει πολυ στο τελωνείο....ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ???

Στην συσκευασία έγραψε αυτό με βάση το paypal,,,

Shipment Information

Shipping Status:

Shipped

Reference Number:

U.S. Postal Service C*******94US Learn More

Service Type:

Priority Mail International®

Package Size:

Package

Mailing Date:

Jun 10, 2011

Shipping Insurance:

No

Ship From:

Atlantic Bodyboards

United States

Ship To:

Residential address

Customs Details

# Description

(E.g., men's cotton shirts) Qty Item Value

(USD) Item Weight

(lbs) Country of Origin HS Tariff Code

1 boogieboard 1 $90.00 USD 4 lbs 0 oz United States

2 tether 2 $10.00 USD 0 lbs 7 oz United States

3 neoprene sock 1 $4.00 USD 0 lbs 3 oz United States

4 surf wax 1 $1.00 USD 0 lbs 5 oz United States

5 flippers 1 $24.00 USD 3 lbs 0 oz United States

Customs Currency:

USD

Package Content Type:

Gift

αντί για 350 δολαρια εγραψε πολυ λιγοτερα και καλα εκανε

ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ????

Δημοσ.

λοιπόν στο tracking usps λέει τα εξής

Label/Receipt Number: CQ01 **** 094U S

Class: Priority Mail International Parcels

Service(s): International Parcels

Status: Electronic Shipping Info Received

The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on June 10, 2011 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.

τι ακριβώς μου λέει γιατί είμαι άσχετος από ταχυδρομεία και τέτοια??? Σπίτι να το περιμένω με απλό ελτά ή με ελτά ταχυμεταφορές????

Δημοσ.

Εφόσον έχει δηλωθεί μικρότερη αξία, μπορεί να μην την γλυτώσεις να περάσει το τελωνείο του αλλά λογικά θα πληρώσεις πολύ λιγότερα από αυτά που θα πλήρωνες αν έγραφαν τις κανονικές τιμές.

Οι τιμές που γράφεις είναι η απόδειξη που θα είναι μέσα στο κουτί ή θα υπάρχει η κανονική απόδειξη μέσα?

Δημοσ.

δεν θα υπάρχει απόδειξη μέσα και θα το στείλει σαν gift

επίσης δεν μένω αθήνα αρά και να με ενημερώσουν από το βενιζέλος για να πάω δεν θα μπορώ... λες να γλυτώσω τελωνείο και επίσης σε πόσες μέρες να το περιμένω???

Δημοσ.

Όσοι έχουν αγοράσει ρούχα από εδώ μέσα από Αμερική (μέσα και γω) μέσα σε 10 μέρες ήταν τουλάχιστον στα Ελτα.

Σε 15-20 μέρες θα το έχεις πιστεύω.

Δημοσ.

Κάπως έτσι θα πάει τις επόμενες ημέρες:

Arrived Abroad, April 25, 2011, 9:16 am, GREECE

International Dispatch, April 19, 2011, 11:10 am, ISC CHICAGO IL (USPS)

Arrival

Shipment Accepted, April 18, 2011, 1:53 pm, WAUSAU, WI 54403

Electronic Shipping Info Received, April 18, 2011

στο σπίτι σχεδόν αδύνατο να στο φέρουν, λογικά ελτα θα πας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...