Προς το περιεχόμενο

Έλεγχος ανεμιστήρα σε φορητό υπολογιστή

REDODIN7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος ξέρει ας μου πει πια είναι η εντολή για αλλαγή ταχύτητας σε φορητό υπολογιστή με Mint, δηλαδή να βάλεις τον ανεμιστήρα σε slw,medium ή max κατάσταση ανάλογα την περίπτωση .

Υ.Γ

Τι επιπτώσεις θα έχω αν βάζω συνέχεια τον ανεμιστήρα στο max ?

Δημοσ.

Δεν μπορεις να ελεγξεις τον ανεμιστηρα αμεσα. Η ταχυτητα του ελεγχεται απο τη θερμοκρασια του επεξεργαστη, η οποια με τη σειρα της ελεγχεται και απο τη συχνοτητα του.

Δημοσ.

Δεν μπορεις να ελεγξεις τον ανεμιστηρα αμεσα. Η ταχυτητα του ελεγχεται απο τη θερμοκρασια του επεξεργαστη, η οποια με τη σειρα της ελεγχεται και απο τη συχνοτητα του.

Αν είναι με pwm ελέγχετε συνήθως με το pwmconfig του πακέτου lm_sensors μεταξύ άλλων τρόπων.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι έχω πρόβλημα με το ACPI κάτι παίζει μετά φορητά της Toshiba και δεν προβάλουν τους lm_sensors, οπότε θέλω χειροκίνητα να ελενχω την ταχύτητα του ανεμιστήρα όταν βλέπω ότι ο φορητός ζεσταίνεται .

Δημοσ.

Αφου το προβλημα σου ειναι το acpi, κανε κατι να το λυσεις. Κανε bios update ή αλλαξε διανομη πχ.

1ον Δυστυχώς δεν υπάρχει λύσει τουλάχιστον δεν έχω βρει ακόμα :cry:

2ον Έχεις να προτείνεις κάτι σίγουρο γιατί πια τα Mint τα έχω βολευτεί κι δύσκολα τα αλλάζω :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...