Προς το περιεχόμενο

ανακτιση σε tabs απο opera

mainboardER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια μολις εκανα εναν καθαρισμο με το CCleaner το οποιο μου εκλεισε ολα τα ανηχτα tabs που ειχα στον οπερα τα οποια ειταν πολα και συμαντικα

τι λυση παιζει για να τα ανακτισω γιατι εχω ψυλοφρικαρει

Δημοσ.

Αν καθάρισες καθάρισες και το ιστορικό, που μάλλον το καθάρισες και αυτό, την πάτησες..

Ίσως αν βρεις έναν τρόπο να δεις τα visited addresses που κρατάει το ιστορικό του.

Δημοσ.

CCleaner και μλκς, ασχολείστε με άχρηστα πράγματα, χρειάζονται κάτι τέτοια στραβά για να μάθουμε να μη πειράζουμε πράγματα για πλάκα.

(Τώρα που είπα τη κακία συνεχίζω στη πιθανή λύση. :mrgreen: )

Αν έσβησε το αρχείο όπου κρατιούνται προσωρινά τα tabs του session και δεν έχεις χειροκίνητο backup αυτού, τότε η μόνη ελπίδα είναι (εφόσον δεν έχει πειραχτεί ο δίσκος) να κάνεις ανάκτηση δεδομένων και συγκεκριμένα εκεί που είναι αποθηκευμένο το profile του Opera (η διαδρομή εξαρτάται από τις επιλογές την ώρα του install) να αναζητήσεις το πρώην αρχείο που λέγεται autosave.win και βρίσκεται κανονικά μέσα στο φάκελο sessions.

Δηλαδή: ΜΗ ΓΡΑΨΕΙΣ στο δίσκο (βασικά αν πρόκειται για πολύ σοβαρή κατάσταση κόβεις κάθε χρήση του δίσκου και μπαίνεις από αλλού), πιάσε πρόγραμμα ανάκτησης (μη το εγκαταστήσεις στον ίδιο δίσκο αν δεν έχεις ήδη κάποιο) και μετά από ένα σκανάρισμα καλή τύχη για να βρεις το αρχείο απείραχτο.

* Ρίξε μια ματιά στο φάκελο πάντως, μήπως έχει αφήσει απείραχτο το αυτόματο backup που κάνει ο Opera και είναι το αρχείο autosave.win.bak.

Δημοσ.

δυστιχος εγκατεστησα προγραμμα ανακτισης(recuva).τωρα το autosave.win.bak ειχε αποθηκευμενες της τωρινες ανηχτες σελιδες ενω με την ανακτιση βρηκα 6 autosave.win απο τα οποια μονο ενα ειταν απειραχτο

Δημοσ.

Ελπίζω να είσαι τυχερός και το απείραχτο να είχε μέσα αυτό που θες (λογικά τα παλιότερα είναι τα τελείως σβησμένα). Άλλη φάση δεν έχει, αυτό ήταν, όσα βρήκες, βρήκες...

Δημοσ.

Το απείραχτο μπορείς να το ανοίξεις και με ένα text editor να δεις ιδίοις όμασι (είναι σε μορφή text όσα αποθηκεύει). Αν έχει άκυρους χαρακτήρες μέσα τότε είναι χαλασμένο, κάτι έχει γραφτεί από πάνω δηλαδή, αλλά ενδέχεται παρά τους άκυρους χαρακτήρες να έχει μείνει κομμάτι και να βρεις κάποια URLs μέσα που ΙΣΩΣ να είναι από το πρόσφατο session που έχασες...

Είναι κατεστραμμένα αρχεία γι αυτό δεν τα παίρνει ο Opera. Δυστυχώς γράφτηκαν πράγματα στο δίσκο από πάνω και άργησες. Είναι κρίσιμο το να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το δίσκο όταν συμβεί κάτι.

Υ.Γ. Έχω πάθει κι εγώ πολλά στο παρελθόν, αλλά τελικά έχω εξελιχθεί σε ψυχάκια όσον αφορά στο backup δεδομένων. Πχ το προφίλ του Opera (και όχι μόνο) το έχω αυτή τη στιγμή backup σε 3 διαφορετικούς δίσκους (μία φορά κάθε εβδομάδα περίπου το κοπιάρω).

Δημοσ.

με text το "μη κατεστραμενο" μου βγαζει κινεζικα ενο τα ιποληπα ακυρα συμβολα

και αυτα τα windows 20+gb αδια εχω στο partition εκι βρικαν να γραψουν :mad:

Υ.Γ. Έχω πάθει κι εγώ πολλά στο παρελθόν, αλλά τελικά έχω εξελιχθεί σε ψυχάκια όσον αφορά στο backup δεδομένων. Πχ το προφίλ του Opera (και όχι μόνο) το έχω αυτή τη στιγμή backup σε 3 διαφορετικούς δίσκους (μία φορά κάθε εβδομάδα περίπου το κοπιάρω).

τωρα που την επαθα και εγω αυτη τη δουλεια με βλεπω να κανω
Δημοσ.

και αυτα τα windows 20+gb αδια εχω στο partition εκι βρικαν να γραψουν :mad:

ΈΛα μου ντε, χα. Δυστυχώς γράφουν όπου βρουν κενό χώρο αρκετό για το αρχείο που πρόκειται να γραφτεί ξεκινώντας από την αρχή του δίσκου, οπότε αν το autosave.win ήταν κοντά στα πρώτα γίγα, παίζει να γράφτηκε επί τόπου από πάνω, μόνο και μόνο το cache του Opera που ανανεώνεται συνεχώς... φτάνει να γίνει αυτό και να μη προλάβεις. Ατυχία.

Το έχω πάθει κι εγώ μια φορά στο παρελθόν, αλλά θα τα ξαναβρείς λίγα λίγα, μην αγχώνεσαι, θα πέσεις πιο εύκολα πάνω στα ίδια links με επανάληψη του ψαξίματος! Αυτό είχα σκεφτεί κι εγώ τότε και ηρέμησα! ^_^

Δημοσ.

Το έχω πάθει κι εγώ μια φορά στο παρελθόν, αλλά θα τα ξαναβρείς λίγα λίγα, μην αγχώνεσαι, θα πέσεις πιο εύκολα πάνω στα ίδια links με επανάληψη του ψαξίματος! Αυτό είχα σκεφτεί κι εγώ τότε και ηρέμησα! ^_^

κι αυτο το οπερα με τα stack tabs σε προκαλει να τα αφηνεις ανοιχτα και πραγματικα ειχα πολα ανοιχτα :fear:
Δημοσ.

Μα αυτή ήταν η όλη ομορφιά και ανωτερότητα του Opera εδώ και χρόνια, το ότι άφηνες 10άδες ανοιχτά tabs. Κι εγώ τα ίδια κάνω, χαμός γίνεται, πολλά τα βρίσκω και τα βάζω σε στακ για να ασχοληθώ αργότερα.

Μα κι εσύ με το CCleaner, δε σου έκοψε να ξετικάρεις τον Opera να μη στο πειράξει! Ε, μα τά 'θελε ο ποπός σου...

Υ.Γ. Κάποτε μου είχε χτυπήσει δίσκος κι έχασα ΠΟΛΛΑ και σοβαρά δεδομένα. Μεταξύ των σοβαρών τα κυριότερα ήταν όλο το προφίλ του όπερα (ατελείωτα σημαντικά bookmarks, κωδικοί...) και κάποια projects προγραμματιστικά που είχα προχωρήσει και δεν είχα προλάβει να αποθηκεύεσω αλλού. Κι όμως βρήκα ένα μεγάλο μέρος αυτών! Είχα τη φοβερή τύχη να έχω το pagefile του συστήματος στείλει σε άλλο δίσκο και τη φοβερή ιδέα να ψάξω χύμα (φτιάχνοντας πρόχειρα δικά μου εργαλεία) μέσα σε αυτό. Τελικά όντως βρήκα πράγματα από τη σελιδοποιημένη μνήμη του (πρώην) συστήματος. Έκανα forensic στον εαυτό μου, χα. Από τότε κάνω τριπλά backup...

Δημοσ.

με τo wordpad βρηκα λιγα urls αν και νομιζω πως καποια ειναι απο το ιστορικα μου.παντος δεν καταλαβενω γιατι ενω το ενα autosave αρχιακι φαινετε σωο απο το recuva μονο ενα μικρο κοματι του ειναι αναγνωσιμο.

anyway οτι εγινε εγινε σημασια εχει να μην ξαναγινει παρομια μαλακια και απο δω και περα θα κραταω και ενα backup σε αλο σκληρο για να χω το κεφαλι μου ησυχο.

μηπος ξερεις και κανα προγραμμα που να του καθοριζεις καποια αρχεια και να τα κανει αυτοματα backup ανα τακτα χρονικα διαστιματα;

υγ. παντος πρεπει να κανω κατι και με τον storage σκληρο μου γιατι αν χτυπησει την εβαψα με τοσα αρχεια που εχω χωρις backup

Δημοσ.

μηπος ξερεις και κανα προγραμμα που να του καθοριζεις καποια αρχεια και να τα κανει αυτοματα backup ανα τακτα χρονικα διαστιματα;

Βασικά εγώ κάνω χειροκίνητο backup με το FreeFileSync. Έχει κι ένα εργαλείο γι αυτόματο συγχρονισμό φακέλου, δε ξέρω αν σου κάνει, δεν έχει τύχει να το χρησιμοποιήσω.

Είναι χρήσιμο κι αυτό που λες. Δε μου έρχεται κάτι σε δωρεάν, δεν έχει τύχει να ψάξω κάτι τέτοιο ακριβώς. Εμπορικά υπάρχουν πολλά βέβαια αν κοιτάξεις.

Το wiki του ινσομνια έχει αυτά http://www.insomnia.gr/page/wiki/_/various/με-ποιο-πρόγραμμα-r149#content0

Έχω επίσης και νόμιμη μια παλιότερη έκδοση του Allway Sync http://allwaysync.com/ Τώρα βλέπω και γράφει πως είναι free για προσωπική χρήση οπότε λογικά μπορείς να το χρησιμοποιείς χωρίς περιορισμούς. Θυμάμαι πως ήταν αρκετά καλό προγραμματάκι και βλέπω το έχουν εξελίξει κι άλλο. Δοκίμασέ το μήπως έχει αυτόματη λειτουργία και σου κάνει. [edit] Μόλις το τσέκαρα κι έχει καλές δυνατότητες αυτόματου συγχρονισμού όπως το θες, οπότε αυτή είναι η πρότασή μου.

Δημοσ.

οκ νασε καλα φιλε μου για την βοηθεια.θα κοιταξω τι γινετε με τα backups γιατι δεν λεει να την ξανα παθω

και κατι τελευταιο στο φακελο του οπερα στο roaming βρισκοντε ολα τα πρωσοπικα αρχεια;

Δημοσ.
στο φακελο του οπερα στο roaming βρισκοντε ολα τα πρωσοπικα αρχεια;

Αυτό δε το κατάλαβα ακριβώς. Βασικά, αν έχεις επιλέξει portable εγκατάσταση ή εγκατάσταση "κοινή για όλους τους χρήστες", αυτό που τα έχει όλα τα settings είναι ο φάκελος profile μέσα στο φάκελο εγκατάστασης του Opera. Αυτόν τον κρατάς και έχεις τα πάντα από ρυθμίσεις, bookmarks, sessions, κωδικούς, εγκατεστημένα plugins κτλ. Αν είναι εγκατεστημένος με ρύθμιση για πολλούς χρήστες, πρέπει να είναι κάπου στο C:\Documents and Settings\(όνομα χρήστη)\Application Data\Opera\...

Υ.Γ. Εγώ το φάκελο profile κάνω backup ολόκληρο (τον κάνω ένα zip και μετά το παίρνω και το αντιγράφω και σε άλλο δίσκο). Αν έχεις βάλει μεγάλο disk cache και δε θέλεις να αποθηκεύεις και τα προσωρινά αρχεία του cache στο backup για λόγους ταχύτητας/χώρου, μπορείς απλά να αγνοήσεις τον φάκελο cache.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...