Προς το περιεχόμενο

Η Alcatel-Lucent στο 3ο Συνέδριο Infocom.Cy


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • News Editors
Δημοσ.

Η Ψηφιακή Ατζέντα συγκεντρώνει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον στην Ευρώπη, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε εθνικό. Σε ολόκληρο τον κόσμο, τα σχέδια για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας θέτουν επιθετικούς στόχους για την παροχή πρόσβασης πολύ υψηλής ταχύτητας σε κάθε οικιακό καταναλωτή, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιορίζει τις απαιτήσεις της, στην εξασφάλιση ταχύτητας 30Mbps για όλους και 100Mbps για το 50% του πληθυσμού έως το 2020. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι υποδομές κινητής και σταθερής επικοινωνίας θα πρέπει να υποστηρίζουν μια σειρά εφαρμογών, οι οποίες θα έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινή ζωή κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης.

 

Αυτά είναι τα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια του 3ου συνεδρίου InfoCom.Cy, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία συγκεντρώνοντας πλήθος έμπειρων στελεχών, παρόχων, προμηθευτών και οργανισμών της Κύπρου.

 

Η Alcatel-Lucent, εταιρεία με ηγετική θέση στις τεχνολογίες ευρυζωνικής επικοινωνίας και εκτεταμένη εμπειρία σε ολοκληρωμένα έργα FTTH, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θέμη Παπαϊωάννου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alcatel-Lucent Hellas & Cyprus, ο οποίος συμμετείχε στην καταληκτική ενότητα CEOs Summit, και τον κ. Δημήτρη Καγκλή, Wireline Presales Manager στην Alcatel-Lucent Hellas, ο οποίος συμμετείχε στην ενότητα για το FTTH (Fiber to The Home) και τις τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη Δικτύων Επόμενης Γενιάς (NGN) στη χώρα.

 

“Η οικονομική ανάκαμψη και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τον κατάλληλο συνδυασμό διαφόρων τεχνολογιών επικοινωνίας, ψηφιακού περιεχομένου, υπηρεσιών και συμπράξεων ιδιωτικού – δημοσίου τομέα, που μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, και παράλληλα να ανοίξει την οικονομία προς τον έξω κόσμο", δηλώνει ο κ. Θέμης Παπαϊωάννου. "Το δίκτυο από μόνο του δε μπορεί να δημιουργήσει οικονομικά αποτελέσματα, παρά μόνο εάν αξιοποιηθεί δημιουργικά για το σχεδιασμό και την παροχή εφαρμογών που αφορούν τους τελικούς χρήστες, τις επιχειρήσεις και τις υπόλοιπες ομάδες ενδιαφερομένων. Η Alcatel-Lucent βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της μεταβατικής εποχής, προσφέροντας όχι μόνο την εμπειρία μιας επιχείρησης με παγκόσμια παρουσία, αλλά και την επάρκεια μιας έμπειρης ομάδας σε τοπικό επίπεδο."

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η Alcatel-Lucent αναγνωρίζεται από τον κλάδο ως ένας από τους ηγέτες στις τεχνολογίες και την αγορά των σταθερών επικοινωνιών. Για να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση, η Alcatel-Lucent επενδύει σημαντικά κεφάλαια στους εξής τομείς:

 

1. Εξέλιξη των οπτικών δικτύων: Η Alcatel-Lucent προσφέρει στους παρόχους ένα ξεκάθαρο δρόμο μετάβασης προς τα δίκτυα PON επόμενης γενιάς.

 

2. Εξέλιξη των δικτύων χαλκού: Η Alcatel-Lucent δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να αυξήσουν την ταχύτητα των δικτύων DSL.

 

3. Ευφυείς εφαρμογές: Η Alcatel-Lucent προσθέτει ευφυΐα στους σταθμούς βάσης, ώστε να υποστηρίζονται καλύτερα οι υπηρεσίες πρόσβασης και να αξιοποιείται το πλεονέκτημα της θέσης του σταθμού στο δίκτυο.

 

4. Ανοικτά δίκτυα επικοινωνίας: Η Alcatel-Lucent δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να ανοίξουν το δίκτυό τους και σε άλλους παρόχους

 

 

Ο κ. Δημήτρης Καγκλής αναφέρει σχετικά: “Η συνεχής ζήτηση για όλο και περισσότερο φάσμα, σε συνδυασμό με τις προηγμένες εφαρμογές και τη Ψηφιακή Ατζέντα της Ε.Ε., καθιστούν αναπόφευκτη τη μετάβαση σε δίκτυα FTTH. Τα δίκτυα FTTH αποτελούν πραγματικότητα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Φυσικά δε θα πρέπει να είναι κανείς δογματικός, καθώς δεν υπάρχει μια τεχνολογία κατάλληλη για όλες τις περιπτώσεις. Το τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον κάθε χώρας, δηλαδή η γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, οι διαθέσιμες υποδομές, το κανονιστικό πλαίσιο και η ευκολία ανάπτυξης δικτύων, αποτελούν βασικά κριτήρια για την επιλογή της βέλτιστης τεχνολογίας. Στο δίλημμα τεχνολογία GPON ή P2P, η Alcatel-Lucent αναγνωρίζει ότι και οι δύο επιλογές έχουν ισχυρά πλεονεκτήματα και αποτελούν βιώσιμες επιλογές. Η τεχνολογία GPON βρίσκεται πιο κοντά στο επιχειρηματικό μοντέλο ενός καθιερωμένου παρόχου, ενώ το P2P ταιριάζει καλύτερα σε κάποιον πιο επιθετικό. Και με τις δύο προσεγγίσεις μπορεί να δημιουργηθεί μία δίκαιη και ανταγωνιστική αγορά. Έτσι, τα εθνικά σχέδια ευρυζωνικής επικοινωνίας καταλήγουν όχι μόνο σε ένα μείγμα διαφορετικών ευρυζωνικών τεχνολογιών, αλλά βλέπουμε και την ανάδειξη νέων παικτών (εκτός των παραδοσιακών και των εναλλακτικών παρόχων): εταιρείες κοινής ωφέλειας, καλωδιακής τηλεόρασης, δημοτικές επιχειρήσεις, και κυβερνητικοί οργανισμοί. Οι νέοι αυτοί παίκτες αναζητούν, συχνά, συνεργασία με υπάρχοντες παρόχους υπηρεσιών ή δικτύων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανοικτών δικτύων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται από διαφορετικούς παρόχους. Μερικές φορές φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική υποεκτίμηση των πλεονεκτημάτων που συνοδεύουν τις τεχνολογίες επικοινωνίας. Αλλά, σκεφτείτε μόνο πόσο θα ενισχυόταν η διεθνής ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων εάν αυτές αποκτούσαν ευρυζωνική πρόσβαση στο Ίντερνετ, χαρακτηριστικό απαραίτητο για την αναγνώριση μιας επιχείρησης σε ένα παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον ”.

 

Η παρουσία της Alcatel-Lucent στις εκδηλώσεις

 

4η Ενότητα Η έξοδος από την κρίση είναι ψηφιακή

 

Συντονιστής: Κυριάκος Σαμπατακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Accenture SA

 

Ο κ. Θέμης Παπαϊωάννου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alcatel-Lucent Hellas & Cyprus θα συμμετέχει στο πάνελ

 

1η Ενότητα Η επόμενη γενιά των δικτυακών υποδομών

 

Συντονιστής: Γιώργος Γεωργατζής, Αρχισυντάκτης InfoCom

 

Ο κ. Δημήτρης Καγκλής, Wireline Presales Manager στην Alcatel-Lucent Hellas θα συμμετέχει στο πάνελ.

 

Στο περίπτερο της Alcatel-Lucent θα υπάρχει η δυνατότητα συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων με κάποιους από τους ειδικούς της εταιρείας.

 

 

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...