sanyu9891 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 με εχει απελπισει η κατασταση με τον σκληρο του νεου μου λαπτοπ προσπαθώ να δημιουργησω partitions με το Gparted(Ubuntu 11.04) και να εγκαταστησω και Ubuntu. (δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα)Εχω αυτο: http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Acer-Aspire-5742G-484G50Mnkk-LX-RB902-049.htm ,το οποιο δεν ειχε χωρισμενο τον σκληρο(βλεποντας απο τον "Υπολογιστη μου").βεβαια στην κατα Gparted απεικονιση ειχε 3 διαμερισματα(!!!): ενα PQservice(με flag =diag),ενα System Reserved(flag = boot)-και τα δυο αυτα πολυ μικρα- και τελος το Acer με τα αρχεια των παραθυρων και λοιπο χωρο των 450Gb. (συρρικνωσα τον Acer)τον unallocated χωρο -που δημιουργησα τελικώς- μου επιτρεπει να τον "διαμορφωσω" μονο ως Λογικο διαμερισμα και οχι ως Πρωτευον(προκειμενου να βαλω και τα Ubuntu).υποθετω πως τα αλλα τρια διαμερισματα που προυπηρχαν ειναι Πρωτευοντα. τωρα ομως,τι κανω εγω που θελω και Ubuntu???
TheELF Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δοκίμασε να των αφήσεις unallocated και να κάνεις την εγκατάσταση των ubuntu με την σχετική επιλογή στο install -use unused(empty)space. Αν σου βγάλει προβλήματα και δεν γίνει η εγκατάσταση το ξανά-συζητάμε.
sanyu9891 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δοκίμασε να των αφήσεις unallocated και να κάνεις την εγκατάσταση των ubuntu με την σχετική επιλογή στο install -use unused(empty)space. Αν σου βγάλει προβλήματα και δεν γίνει η εγκατάσταση το ξανά-συζητάμε. φίλε μου ευχαριστώ πολύ!δεν πετυχε με την πρώτη...αλλά πετυχε τελικά (τωρα να ανησυχω για τον σκληρο μετα απο τοσα φορμαρισματα?!)
TheELF Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 φίλε μου ευχαριστώ πολύ!δεν πετυχε με την πρώτη...αλλά πετυχε τελικά (τωρα να ανησυχω για τον σκληρο μετα απο τοσα φορμαρισματα?!) Αν τα θεωρείς αυτά τα 3-4 πολλά τι να πούμε και εμείς...μην ανησυχείς οι «κλασικοί» μηχανική δίσκοι αντέχουν πολύ κακοποίηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.