pano Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 3:21 ΜΜ, stoni90 είπε Xigmatek Asgard II CPC-T45UC-U01 Corsair Power Supply 600W Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz Corsair XMS3 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz Τι κάρτα γραφικών θα βάζατε σε αυτή την σύνθεση? Μια μικρή συμβουλή, μην γίνεσαι πειραματόζωο όπως έγιναν και κάποια άλλα παιδιά πριν από λίγους μήνες.
Ntinaras Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Στις 10/6/2011 στις 9:38 ΠΜ, sistah είπε Συμφωνω! Εγω κολλαω στο οταν χρησιμοποιησει καποιο βαρυ προγραμμα επειδη η φιλη σου δεν ξερει,παω στοιχημα οτι ακομα και εναν pentium 4 να της πας και τις το πασαρεις ως τον τελειο υπολογιστη δεν θα καταλαβει διαφορα. οποτε καλυτερα να παρει κατι φυσιολογικο και να μη πεταξει τα λεφτα της.
Dbzakias2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 5:14 ΜΜ, Ntinaras είπε επειδη η φιλη σου δεν ξερει,παω στοιχημα οτι ακομα και εναν pentium 4 να της πας και τις το πασαρεις ως τον τελειο υπολογιστη δεν θα καταλαβει διαφορα. οποτε καλυτερα να παρει κατι φυσιολογικο και να μη πεταξει τα λεφτα της. το ιδιο και η αδελφη μου... θελει ενα vaio ασπρο μεγαλο οπως λεει χωρις να ξερει τιποτα... ασχετιλα στο μεγαλειο της...
benign Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 5:34 ΜΜ, Dbzakias2 είπε το ιδιο και η αδελφη μου... θελει ενα vaio ασπρο μεγαλο οπως λεει χωρις να ξερει τιποτα... ασχετιλα στο μεγαλειο της... Δεν ειμαι κατα των γυναικων,ισα ισα τις λατρευω αλλα μονο μια μειοψηφια ξερει απο τεχνολογια PC.
sistah Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 5:14 ΜΜ, Ntinaras είπε επειδη η φιλη σου δεν ξερει,παω στοιχημα οτι ακομα και εναν pentium 4 να της πας και τις το πασαρεις ως τον τελειο υπολογιστη δεν θα καταλαβει διαφορα. οποτε καλυτερα να παρει κατι φυσιολογικο και να μη πεταξει τα λεφτα της. χαχαχα. αυτο σκεφτομουν και εγω, το τωρινο pc της κολλαει ασχημα, σε φαση δεν μπορει να μπει μσν οποτε το καινουριο της pc θα νομιζει οτι ειναι super computer. Παρ'ολα αυτα εγω επιμενω στην προταση μου, τα video editing programs εχουν καποιες απαιτησεις και δεν ειναι και το καλυτερο να μεινει με την οnboard..
terry308 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 4:45 ΜΜ, pano είπε Μια μικρή συμβουλή, μην γίνεσαι πειραματόζωο όπως έγιναν και κάποια άλλα παιδιά πριν από λίγους μήνες. Δεν νομιζω να εχει προβλημα ... μιας κι ολες οι sata είναι sata3 με εναν controller ...
Ntinaras Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 6:12 ΜΜ, sistah είπε χαχαχα. αυτο σκεφτομουν και εγω, το τωρινο pc της κολλαει ασχημα, σε φαση δεν μπορει να μπει μσν οποτε το καινουριο της pc θα νομιζει οτι ειναι super computer. Παρ'ολα αυτα εγω επιμενω στην προταση μου, τα video editing programs εχουν καποιες απαιτησεις και δεν ειναι και το καλυτερο να μεινει με την οnboard.. το πισι που εχει προφανως ειναι και σαπιο στο hardware και στο στησιμο.παιζει να χει και over 9000 ιους μεσα και αχρηστα προγραμματα που τρεχουν απο πισω. εγω σου λεω ενα απλο 2πυρηνο 4γιγα ραμ ειναι ΥΠΕΡαρκετα.
sistah Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 7:26 ΜΜ, Ntinaras είπε το πισι που εχει προφανως ειναι και σαπιο στο hardware και στο στησιμο.παιζει να χει και over 9000 ιους μεσα και αχρηστα προγραμματα που τρεχουν απο πισω. εγω σου λεω ενα απλο 2πυρηνο 4γιγα ραμ ειναι ΥΠΕΡαρκετα. Δεν διαφωνω οτι ειναι σαπιο, εχει ιους και τρεχει η σαρα και η μαρα απο πισω αλλα οχι και 2πυρινο. Μην το φτανουμε και στα ακρα..
sistah Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 10:04 ΜΜ, Ntinaras είπε αν υπηρχε 16πυρηνο θα το αγοραζες? αν ειχα infinite λεφτα εννοεται.. Τι προσπαθεις να μου πεις, εκτος αν κανουμε κουβεντουλα να περναει η ωρα, δεν με χαλαει. Παρ'ολα αυτα ειδες κανεναν σ'αυτο το thread να κανει συνθεση με διπυρινο? Δεν πιστευω οτι θα κανει τιποτα περισσοτερο απο internet,movies και τα κλασικα αλλα τουλαχιστον να της κρατησει λιγα χρονια με εναν 4πυρινο μιας και πιστευω οτι οι απαιτησεις στα πργραμματα γενικα αυξανονται με τον καιρο. Πριν απο ενα 6μηνο ειχα και εγω 2cores και τωρα εχω εναν quad και ειδα διαφορα π.χ στον χρονο που κανει conversion, στο video editing και γενικα καλυτερη συμπεριφορα.
Thanos1972 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Ας δοκιμασει πρωτα με τον 2500 της πρωτης συνθεσης και την onboard καρτα και εαν θελει κατι αλλο μετα βαζετε...η καρτα μπαινει ευκολα αργοτερα.
sistah Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 10:35 ΜΜ, Thanos1972 είπε Ας δοκιμασει πρωτα με τον 2500 της πρωτης συνθεσης και την onboard καρτα και εαν θελει κατι αλλο μετα βαζετε...η καρτα μπαινει ευκολα αργοτερα. Ναι, το εχω πει ηδη πιο πανω οτι τελικα ισως ειναι καλυτερα να γινει οπως το λες, και αμα δεν.. παιρνει και μια καρτα με 80-100 euro Edit: ξερει κανει περιπου ποσο περιπου θα πανε τα μεταφορικα γιατι βαριεμαι να κανω account. Στο περιπου
Thanos1972 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Αμα στο στησουνε αυτοι θα βγει καμια 10 με 15 euros.
Arctic Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Στις 13/6/2011 στις 6:12 ΜΜ, sistah είπε χαχαχα. αυτο σκεφτομουν και εγω, το τωρινο pc της κολλαει ασχημα, σε φαση δεν μπορει να μπει μσν οποτε το καινουριο της pc θα νομιζει οτι ειναι super computer. Παρ'ολα αυτα εγω επιμενω στην προταση μου, τα video editing programs εχουν καποιες απαιτησεις και δεν ειναι και το καλυτερο να μεινει με την οnboard.. Δεν ισχύει... Τι είναι το AVX ; Πολλοί του έδωσαν την ονομασία SSE5, όμως η Intel κατέληξε στο όνομα AVX (Advanced Vector Extension), το οποίο είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα κάνει τους Sandy Bridge ακόμα καλύτερους στον τομέα του transcoding video. Η δουλειά του είναι να βοηθάει τον επεξεργαστή στον υπολογισμό δεκαδικών ψηφίων, μία δουλειά αρκετά απαιτητική και επίπονη από διάφορες εφαρμογές video και image processing. Τι νέο έφερε; Το AVX δε είναι τίποτε άλλο παρά μερικές εντολές ειδικά προγραμματισμένες για τον επεξεργαστή Sandy Bridge, με βάση το πρότυπο SSE. Για όσους αρέσκονται σε περισσότερς λεπτομέρειες αρκεί να τονίσουμε ην αύξηση του δίαυλου δεδομένων στα 256bits και το FPU να αγγίζει τα 2GB/s διπλής ακρίβειας ανά πυρήνα. Ως αποτέλεσμα έχουμε τέσσερις φορές μεγαλύτερη απόδοση που φαινομενικά φτάνει στα 8GB/s ανά πυρήνα. Πώς το εκμεταλλεύομαι ; Η τρομακτική αυτή επίδοση του AVX απελευθερώνεται μόνο με το Service Pack 1 των Windows 7, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα διαθέσιμο στο κοινό, παρά ως δοκιμαστική έκδοση (beta RC1). Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το Intel Media SDK2 το οποίο κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Με την σειρά μας, κατεβάσαμε το λογισμικό από το MSDN της Microsoft και αρχίσαμε τα tests χρησιμοποιώντας το Intel Quick Sync. Δεν έχει αντίπαλο! Ένας νέος τρόπος transcoding που δεν έχει αντίπαλο – Το Quick Sync πατάει κάτω όλες τις κορυφαίες κάρτες γραφικών της αγοράς, με τεράστια διαφορά απόδοσης που κυμαίνεται μεταξύ 50% - 70%. Αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένες οδηγίες AVX που χρησιμοποιεί το Quick Sync έχουν γραφτεί ειδικά για transcoding από το ενσωματωμένο σύστημα γραφικών του SandyBridge – και συνεπώς κάθε άλλη κάρτα γραφικών δεν είναι optimized. Για να καταλάβετε ένα παράδειγμα, σκεφτείτε το cputest του 3DMark. Εκεί έχουμε έναν επεξεργαστή να κάνει την δουλειά μιας κάρτας γραφικών, ενώ εδώ συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο. Για την ώρα, το Quick Sync υποστηρίζεται μόνο από δύο προγράμματα: το Cyberlink Media Espresso 6.5 αλλά και το Media Convert 7 της Arcsoft. Εμείς επιλέξαμε το Media Espresso 6.5 και πραγματοποιήσαμε το παρακάτω τεστ. Αυτό που κάναμε ήταν μία απλή μετατροπή αρχείου video με framerate 23,976 : Αρχικό video: 15.3Mbps 1920x800p Advanced Video mkv με ήχο lossless 6ch DTS Τελικό video: 4Mbps 720p H264 με format υποστηριζόμενο από iPhone 4 με ήχο MP3 128kbps (Εδώ ανάμεσα έχει ένα συγκριτικό που δεν αντιγράφονταν...βλ link κάτω κάτω) Τι πρέπει να προσέξω; Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι το Quick Sync ενεργοποιείται μόνο με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel. Σε περίπτωση που τοποθετήσετε δικιά σας NVIDIA ή AMD Radeon GPU τότε χάνετε το δικαίωμα χρήσης του Quick Sync – κάτι απολύτως λογικό για τους λόγους που περιγράψαμε πιο πάνω. Οι χρήστες laptop δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, αφού τους δίνετε η επιλογή εναλλαγής, ωστόσο όσοι έχουμε desktop θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα μέχρι η Intel να ενεργοποιήσει το switching, διαφορετικά θα πρέπει να κοιτάξετε προς μία λύση dual-monitor. Link(Δεν το διάβασες εε;)
sistah Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 @ Arctic Ισχυει οτι το ειχα διαβασει, δεν ισχυει οτι το διαβασα προσεκτικα. Λογω του οτι δεν εχω ασχοληθει με το sandy bridge και τα περιξ, δεν γνωριζα για το AVX και quick sync. (το quick sync υποστηριζεται μονο απο 2 προγραμματα??) Παρ'ολα αυτα θελω να το δω στη πραξη πραγμα που θα γινει μιας και οπως εχω πει ηδη αρκετες φορες θα ξεκινησουμε μονο με την onboard και στην πορεια βλεποντας και κανοντας. Ευχαριστω παντως για την επισημανση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.