gpapava Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Το ερώτημά μου είναι στον υπολογισμού του φανταστικού αριθμού i των μιγαδικών. το i στο τετράγωνο είναι ίσο με -1. Το i εις την 19 για παράδειγμα είναι ίσο με -i κτλ κτλ. Το i εις την 1/2 πως μπορούμε να το υπολογίσουμε;; Ευχαριστώ!!
evabb Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 θετεις (α+ιβ)²=z οπου z ο μιγαδικος του οποιου ψαχνεις την ριζα. αναπτυσεις τετραγωνο, πραγματικο φανταστικο μερος και λυνεις το συστημα. για κυβικες ριζες και πανω τα συστηματα γινονται βαρβατα οποτε προτεινω 1/n για την ρζα που θες και k απο 0 μεχρι n-1. ολες οι τιμες που δινει ο τυπος ειναι ριζες του z
gpapava Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Ναι το ίδιο πράγμα είναι πες το και έτσι.. Υπολογίζεται;;
SlackulatoR Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Βασικά δεν μπορώ να σου πω πως το υπολογίζεις αλλά η απάντηση είναι 3-Άλφα(εσύ γράψε 3Α).
evabb Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Ευχαριστώ evabb. Θα το κοιτάξω!! για περισσοτερα εδω http://en.wikipedia.org/wiki/De_Moivre%27s_formula
papajo_r Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 γυναικα που να ξέρει βασικά μαθηματικά? αν ξέρεις και από μαγειρική εύα στείλε pm με λεπτομέρειες συνάντησης για να σου κάνω πρόταση γάμου!
status Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 γυναικα που να ξέρει βασικά μαθηματικά? αν ξέρεις και από μαγειρική εύα στείλε pm με λεπτομέρειες συνάντησης για να σου κάνω πρόταση γάμου! Άσε, δεν θες να φας, γλαρόσουπα σου λέω.;ρ
evabb Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 γυναικα που να ξέρει βασικά μαθηματικά? αν ξέρεις και από μαγειρική εύα στείλε pm με λεπτομέρειες συνάντησης για να σου κάνω πρόταση γάμου! εχω ποσταρει καμποσες φορες τα μαγειρικα μου επιτευγματα εδω στο ινσομνια και εχω προκαλεσει το μισος πολλων συμφορουμητων. αλλα ειμαι πιασμενη απο τον στατους.
bardos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 θετεις (α+ιβ)²=z οπου z ο μιγαδικος του οποιου ψαχνεις την ριζα. αναπτυσεις τετραγωνο, πραγματικο φανταστικο μερος και λυνεις το συστημα. για κυβικες ριζες και πανω τα συστηματα γινονται βαρβατα οποτε προτεινω 1/n για την ρζα που θες και k απο 0 μεχρι n-1. ολες οι τιμες που δινει ο τυπος ειναι ριζες του z μαθηματικος εισαι???
Lolotetoios Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 ευα αν παντρευτεις τον papajo please μαθε του λιγα μαθηματικα φυσικά και έχει διαφορα! εκεί στηρίζεται και όλο το συγκεκριμένο σύστημα! στις πιθανότητες. άπαξ και βγει ένα χρώμα είναι λιγότερο πιθανό να ξαναβγεί το ίδιο! γιαυτο αλλάζεις χρώμα όταν νικάς και για τον ίδιο ακριβώς λόγο επιμένεις στο ίδιο χρώμα όταν χάνεις http://www.insomnia.gr/index.php?app=forums&module=post§ion=post&do=reply_post&f=9&t=399062&qpid=3865305
kanesaxo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 οχι, χημικος μηχανικος. ιδιαίτερη σχολή...Εύγε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.