Προς το περιεχόμενο

απορίες για πρόγραμμα δημιουργίας μουσικής.

vapar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,

Θα ηθελα να με βοηθησετε να διαλεξω ενα προγραμμα ωστε να μπορω να φτιαξω μουσικη απτο μηδεν (π.χ. πρωτα βαζω μπασα επειτα προσθετω ντραμς...)και να προσθετω τα φωνητικα μετα απο πανω απο τη μουσικη. Θα ηθελα ενα καλο προγραμματακι με μπολικη ποικιλια μουσικης (μπορω να διαθεσω χρηματα(σε λογικα πλαισια)) . Επισης θα ηθελα να ξερω τι hardware θα χρειαστω.. Εψαξα τα protools αλλα χαθηκα και απο την ιστοσελιδα δεν με βοηθησε κανεις. Ενδιαφερομαι για hip hop αν βοηθαει. Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας

Δημοσ.

Το FL ειναι το πιο φτηνιαρικο μην το προτιμησεις. Ξεκινησε με Reason (πολυ ευχρηστο) η με Ableton Live

k εγω με FL ειχα ασχολξθει παλια.τα αλλα που λες ειναι free?

Δημοσ.

k εγω με FL ειχα ασχολξθει παλια.τα αλλα που λες ειναι free?

Οχι, και σχετικα ακριβα.Αλλα τα βρισκεις ευκολα σε τορρεντς

Δημοσ.

'xplain please ...

Hm, δεν βγαζει καλο ηχο, δυσκολο να κανεις καλη παραγωγη. Απο ποιοτητα ηχου η φαση παει καπως ετσι : FL < Reason < Ableton Live / CUbaseSX/ Logic

και εδω αναφερει κατι σχετικο

:

Με λίγα λόγια

Τώρα που είδαμε τι είναι και τι χαρακτηριστικά έχει, ας μπω κι εγώ στο παιχνίδι της… επιλογής. Με λίγα λόγια, πιστεύω πως το συμπαθέστατο αυτό πρόγραμμα είναι μεν ένας πολύ καλός σύμμαχος για τον αρχάριο αλλά και φτασμένο μουσικό, αλλά προς Θεού σας, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για την μηχανή ήχου του και να το συγκρίνει με άλλα sequencers τιτάνες που παρουσιάσαμε σε προηγούμενα άρθρα. Το ότι π.χ. το χρησημοποιούν αρκετοί DJ παραγωγοί ή μουσικοι που παίζουν συνέχεια ανά τον κόσμο, πραγματικά δεν είναι και καμιά δικαιολογία. Κατά τ’ άλλα είναι μια πολύ καλή αρχή για να μπείς στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ρίξε και μια ματιά στο Ableton είναι για live "δημιουργία" beat!ίσως σε βοηθήσει...Με την βοήθεια της λούπας κάνει θαύματα!

Δημοσ.

Θα χρειαστείς ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα για multitrack recording (κάτι μεταξύ των όσων αναφέρθηκαν), ένα vdrum plugin (Addictive Drums, BFD2 ή και κάνα StylusRMX που έχει έτοιμα samples), καλό θα είναι να έχεις ένα MIDI Controller αν και όχι απαραίτητο, μια καλή κάρτα ήχου και κανά καλό μικρόφωνο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καταρχην πες μας τι μουσικη θες να γραψεις. Οπως και να εχει εγω θα σου προτεινω qubase η nuendo (πολλα vst και πολλα plugins). Αν θες βρες και το reason και δουλεψε το παραλληλα με το qubase η το nuendo με rewire (αν το σηκωνει το πισι σου)

Με τα ακολουθα vst (synths) και plug in (εφε) θα εισαι κομπλε

Synths: Rgc audio Z3ta, rob pappen predator, rob pappen albino 3, arturia minimoog, arturia moog modular, native intruments pro 53, LennarDigital sylenth1, alien 303, stylus RMX (αποκλειστικα για κρουστα)

Plug ins: Elemantal audio collection, waves (ολα), sonnox oxford, celemony melodine, autotune, ohm force ohm boys

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...