Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενδιαφέρομαι μεσα στον επόμενο μηνά να ανακαινίσω το μπάνιο και την κουζίνα του σπιτιού μου.

συγκεκριμένα

αλλαγή ντουλαπιών και αντικατάσταση λευκών συσκευών κουζίνας

αλλαγή υδραυλικών μπάνιου αντικατάσταση ειδών υγιεινής και πλακιδίων καθώς και βάψιμο για τα 2

είμαι πραγματικά άσχετος δεν ξερω από που να αρχίσω

το μόνο που έχω κάνει είναι να βρω τις λεύκες συσκευές για την κουζίνα και τα είδη υγιεινής που μου αρέσουν

από κει και πέρα δεν ξέρω. Εχω βρει κάποιες εταιρίες που αναλαμβάνουν την ανακαίνιση από μόνες τους αξίζει κατι τέτοιο;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αξιζει αλλά εξαρτάται το κωλοπιάσιμο.. Θα σου προτεινα να βρεις ένα μαστορα ή εργολάβο να του πεις τι θελεις και να παρεις τιμες.. Αν πας σε εταιρία που ασχολειται αποκλειστικά με αυτό ειναι πιθανο να πληρώσεις αδικα 2000-3000 ευρώ παραπανω, αλλά πιθανότατα θα κανουν πιο γρηγορα τη δουλεια κ εσυ δεν θα ασχοληθεις καθολου.

Δημοσ.

ενδιαφέρομαι μεσα στον επόμενο μηνά να ανακαινίσω το μπάνιο και την κουζίνα του σπιτιού μου.

συγκεκριμένα

αλλαγή ντουλαπιών και αντικατάσταση λευκών συσκευών κουζίνας

αλλαγή υδραυλικών μπάνιου αντικατάσταση ειδών υγιεινής και πλακιδίων καθώς και βάψιμο για τα 2

είμαι πραγματικά άσχετος δεν ξερω από που να αρχίσω

το μόνο που έχω κάνει είναι να βρω τις λεύκες συσκευές για την κουζίνα και τα είδη υγιεινής που μου αρέσουν

από κει και πέρα δεν ξέρω. Εχω βρει κάποιες εταιρίες που αναλαμβάνουν την ανακαίνιση από μόνες τους αξίζει κατι τέτοιο;

Αξιζει φιλε εχοντας υποψιν το χρονοδιαγραμμα και κυριως οτι δεν θα ασχοληθεις να κυνηγας τον εργολαβο, ποτε θα ερθει και ποτε δεν θα ερθει

Το χρονοδιαγραμμα να αναγραφεται στο συμβολαιο που θα υπογραψεις.....

(παραδοτεο την ταδε του μηνος)

Συμβουλη : Μην δεχτεις πορτα ασφαλειας απο αυτους ;)

Παρε μια balomenos doors 16 σημειων που ειναι πολυ καλυτερη

και κοστιζει περι τα 1200 ευρω.

Δημοσ.

εχετε καμια εταιρια υποψιν

ψαξε, μαθε, εννημερωσου και δες τι σε συμφερει καλυτερα, αναλογα με το τι σου προσφερουν

και τι θελεις εσυ...

Καθε εταιρια εχει το δικο της πακετο προσφορας και προσφερει συγκεκριμενα πραγματα

Οι τιμες κυμαινονται απο 7.000 ευρω μεχρι και 20.000 .....

Πιστευω οτι ενα μεσο πακετο σε καλυπτει απολυτα

Συνηθως περιλαμβανουν ολοκληρωμενη ανακαινηση μπανιου

Κουζινα μεχρι 8-9 μετρα νομιζω

4 εσωτερικες πορτες και 1 ασφαλειας με ολα τα αξεσουαρ κασες κτλ

Βαψιμο ολοκληρου του σπιτιου (εσωτερικα)

Στα μεγαλυτερα οικονομικα πακετα περιλαμβανονται πλακακια δαπεδου και εξωτερικα κουφωματα

Νομιζω απο 14.000+ ευρω

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα συνεχίσω το ίδιο θέμα καθώς σκέφτομαι να κάνω μια γενική ανακαίνηση σπιτιού σε λίγο καιρό.

Μια πρώτη ερώτηση μετά από απόρία που μου δημιουργήθηκε σημερα.

Το σπίτι είναι παλιό και τα πατώματα ειναι μωσαικά σε όλα τα δωμάτια. Αν θελήσω να περάσω πλακάκια ή ψήλινο δάπεδο υπάρχει πρόβλημα με τη διαφορά πάχους από πλακάκι σε πλακάκι ή ακόμα περισσότερο από πλακάκι σε ξήλινο δάπεδο. Πόσο περίπου θα σηκωθεί το πάτωμα ανάλογα με το τι θα μπεί?

Δημοσ.

Αν βάλεις πάτωμα με κανονικη κατασκευή, όχι 'φορετό' δηλαδή να κάτσει πάνω στο μωσαικό, είναι 8-12 εκατοστά. Βάζουν δοκάρια από κάτω. Στη δική περίπτωση είναι ήδη ευθυγραμμισμένο το πάτωμα, επομένως θα ναι πιο λίγο. Στο φορετο, θα είναι όσο το πάτωμα 15-27 χιλιοστά.

Ε ναι θα έχεις πρόβλημα στις πόρτες και εκεί που αλλάζεις δαπεδο (πλακάκι - ξύλο), μπάνιο-διάδρομο πχ

Δημοσ.

Αν βάλεις πάτωμα με κανονικη κατασκευή, όχι 'φορετό' δηλαδή να κάτσει πάνω στο μωσαικό, είναι 8-12 εκατοστά. Βάζουν δοκάρια από κάτω. Στη δική περίπτωση είναι ήδη ευθυγραμμισμένο το πάτωμα, επομένως θα ναι πιο λίγο. Στο φορετο, θα είναι όσο το πάτωμα 15-27 χιλιοστά.

Ε ναι θα έχεις πρόβλημα στις πόρτες και εκεί που αλλάζεις δαπεδο (πλακάκι - ξύλο), μπάνιο-διάδρομο πχ

8 εκατοστά ακούγονται υπερβολικά. Στο σπό κάτω σπίτι ένας θείος μου έβαλε πλακάκια και πρέπει να ανέβηκε ~2-3 cm , μαλλον θα εννοείς το "φορετό" ... (αυτό σημαίνει ακριβώς τι?)

Δημοσ.

για ξύλινο πάτωμα έλεγα, αν το βάλλουν κατευθείαν στο υπάρχον θα ανέβει 2-2.5 εκατοστά.

OK μάλλον αυτό είχα και εγώ στο μυαλό μου?

Χαζη ερώτηση 1 : Το ξύλινο πάτωμα το "κολλάνε" κάτω όπως τα πλακάκια ?

Αν μπει στο δίπλα δωμάτιο πλακάκι κατευθείαν με κόλλα πανω στο μωσαικό πόσο περίπου θα ενεβεί εκεί ?? περισσότερο ή λιγότερο?

Χαζή ερώτηση 2 : Τα πλάκάκια/πατώματα έχουν τυποποοιημένο πάχος για να εφαρμόζουν μεταξύ τους?

Δημοσ.

Αν βάλεις ξύλινο πάτωμα σε συνδυασμό με πλακάκια, δεν πρέπει να φύγει το μωσαϊκό για να μπορέσουν να εξισορροπήσουν το ύψος του δαπέδου?

Δημοσ.

Χαζη ερώτηση 1 : Το ξύλινο πάτωμα το "κολλάνε" κάτω όπως τα πλακάκια ?

Το ξύλινο πάτωμα πατάει πάνω σε δοκάρια.

Φτιάχνεται ένα grid δοκαριών και πάνω σε αυτό μπαίνουν οι τάβλες.

Δημοσ.

όπως τα λέει ο haldol. Το πάτωμα καρφώνεται πάνω στα δοκάρια. Απλά πια, υπάρχουν και τα ραμποτέ για επίπεδες επιφάνειες (θηλυκώνουν από κατασκευής τους, επομένως απλά τα ακουμπάς στο ήδη υπάρχον δάπεδο και τα σπρώχνεις τα ενωθούν).

Για να είναι όλο το σπίτι στο ίδιο επίπεδο, όλοι ακολουθούν τις αλφαδιές του μαρμαρά, κυρίως, στις μπαλκονόπορτες. Για αυτό άλλωστε οι ποδιές στα παράθυρα μπαίνουν πολύ νωρίς στην κατασκευή της οικίας. Αν ξεφύγει και λίγο, μερικά χιλιοστά, υπάρχουν τρικ έτσι ώστε να μη φαίνεται η διαφορά.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να αναθέσεις την ανακαινιση σε μια εταιρεία γιατί εγώ την πάτησα από τους μαστόρους. Υποτίθεται ότι θα τελείωναν Σεπτέμβριο και τελικά τελείωσαν Χριστούγεννα..

Δημοσ.

Καθόλου δεν καταλάβαμε ότι δημιουργήθηκε λογαριασμός για διαφήμιση της εταιρίας.

Κάποιοι ή για πολύ έξυπνοι περνιούνται, ή νομίζουν ότι οι υπόλοιποι είναι βλάκες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...