Προς το περιεχόμενο

HTML 2Ερωτήσεις

PavlaraS18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πείτε ότι σχεδιάζω μία σελιδα σε 1280χ1280 . Στη συνέχεια θέλω να την κάνω code με HTML . Έχω 2 απορίες .

1. Πως γίνεται το σχέδιο να ρυθμίζεται στα pixels της οθόνης του καθενός?

2. Επειδή κάποια πράγματα τα κάνω με Web Page Maker , γιατί μου βγαίνουν πολλές εικονίστες και επιλέγονται όλες όποτε θέλω? Γίνεται να "Κλειδωθούν"?

Δημοσ.

Η σελίδα δεν είναι έντυπο. Όταν σχεδιάζεις πρέπει να λάβεις υπόψη ότι οι χρήστες σου θα έχουν μια μεγάλη γκάμα από αναλύσεις αλλά και από font sizes σε κάθε ανάλυση. Πρέπει να αποφασίσεις ποιά θα είναι η minimum ανάλυση στην οποία η σελίδα σου θα βλέπεται, και να φροντίσεις να δουλεύει το ίδιο καλά και σε οποιαδήποτε μεγαλύτερη ανάλυση. Αυτό φαντάζομαι το καταλαβαίνεις και μόνος σου, αλλά ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η έκφραση "σχεδιάζω σε ανάλυση Χ" είναι παραπλανητική και όχι ο σωστός τρόπος σκέψης.

Απο κει και πέρα η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι να φτιάξεις τα πάντα στη σελίδα με percentage sizes, ούτως ώστε το μέγεθός τους σε pixel να αυξομειώνεται ανάλογα με το μέγεθος του browser window. Η χρήση συγκεκριμένων μεγεθών σε pixels είναι χρήσιμη και απαραίτητη σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά τις πιο πολλές φορές θα παίζεις με %.

Δημοσ.

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση . Όταν λες να δουλεύω με % , δεν κατάλαβα . Που? Στο Design (Αν ναι πως?) , στο Coding?

Δημοσ.

Θα αλλάζεις το ποσοστό που θα καλύπτει η σελίδα σου, την οθόνη του χρήστη. Και δεν θα παίζεις με pixels.

Δημοσ.

Καταρχάς για την μορφοποίηση της σελίδα σου θα έχεις ένα ή περισσότερα αρχεία css. Σε εκείνα μπορείς να ορίσεις τις ιδιότητες των στοιχείων με ποσοστά.

Π.Χ: Μπορείς να ορίσεις το πλάτος ενός div με ποσοστό - div test { width: 30 %; } Το 30 τις εκατό σημαίνει ότι αν το συγκεκριμένο div περιέχεται μέσα σε ένα άλλο που έχει μέγεθος 800 pixel αυτό θα έχει μέγεθος 800*0,3=240 pixel.

Δημοσ.

Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος πως οι καινούργοι browsers κάνουν αυτόματα resize το σαιτ ακόμα και αν οι κανόνες έχουν οριστεί σε pixels. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια αλλά κάπου το είχε διαβάσει αυτό.

Δημοσ.

Αν αναφέρεσαι στην χρήση της λειτουργικότητας zoom που παρέχουν οι browsers, ναι, ισχύει. Αλλά χρησιμοποιώντας σχετικές μονάδες μεγέθους, το πλεονέκτημα είναι ότι οι διαστάσεις προσαρμόζονται και με την αλλαγή μεγέθους του viewport του browser.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...