akpe Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παίδες Είχα την εξής διαφωνία με εναν φίλο με βάσει ενα περιστατικό που μου συνέβη το απόγευμα, το οποίο ευτυχώς δεν κατέληξε σε ατύχημα. Στρίβοντας από ενα στενό σε άλλο στενό, προηγούταν τζιπάκι. Αφού στρίβει το τζιπ (προς την ίδια κατεύθυνση με εμένα) παίρνω σειρά, βγαίνω όσο πιο σιγά μπορώ, ελεγχω τον κάθετο όσο μπορώ βγαίνοντας σιγά σιγά προς τη στροφή και αφού βεβαιώνω πως δεν έρχεται κανένας, ξεκινάω να στρίβω. Με το που γυρίζω το κεφάλι μου αριστερά βλέπω το τζίπ στο εκατοστό από τον μπροστινό μου προφυλακτήρα. Ευτυχώς δεν το είχα πατήσει και σταμάτησα χιλιοστά πριν το ακουμπίσω. Απ'ότι φαίνεται η κοπελιά με το τζιπ για άγνωστο λόγο είχε κοκκαλώσει στη μέση του δρόμου, επάνω στην "έξοδο" της στροφής, χωρίς αλάρμ η κάποια ένδειξη πως θα το έκανε αυτό. Κατέβηκε, τσέκαρε πως δεν την είχα ακουμπήσει καν (ffs, δεν το ένοιωσε και συνεχίσαμε την πορεία μας. Και αναρωτιέμαι τώρα. Αν είχα πέσει πάνω της, ποιανού υπαιτιότητα θα ήταν; Από τη μια εγώ πιστεύω πως ήταν δική μου, δεν έλεγξα σωστά και από τις δυο πλευρές πριν βγω (i think κώδικας agrees). Σύμφωνα με φίλο, η κοπελιά σταμάτησε αντικανονικά χωρίς να ειδοποιήσει οπότε φέρει συνυπαιτιότητα (μετά από σύντομο ψάξιμο δεν βρίσκω κάτι στον κώδικα). Αυτός πάει με την λογική του "κοκκαλώνω χωρίς λόγο σε πορεία", που φαντάζομαι πως διαφέρει τραγικά από την συγκεκριμένη περίπτωση. Αν ξέρει κανείς τι παίζει ας ενημερώσει
qsis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 εσυ θα φταιγες , δεν εχει σημασια οτι αυτη ειχε σταματησει ακομα και αν ηταν παρανομα δε μπορω να καταλαβω παντως πώς γινεται να ειδες τελευταια στιγμη το αυτοκινητο.. δεν εχω εικονα και του δρομου που περιγραφεις, αλλα μου φαινεται περιεργο περιμενες οτι θα ειχε προχωρησει, αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο θα μπορουσε να ειχε συμβει το οτιδηποτε κι εσυ οφειλεις να το δεις σε περιπτωση δικου μου ατυχηματος παντως , οπου εγω ειχα χτυπησει ενα οχημα που μου πεταχτηκε παρανομα καθετα και το εστειλα πανω σε ενα παρανομα παρκαρισμενο jeep που ηταν μερικα μετρα πιο περα , ο οδηγος που πεταχτηκε καθετα πληρωσε και το παρανομα παρκαρισμενο jeep εκτος απο μενα δεν ειχε σχεση οτι το ειχε αφησει σε σημειο που απαγορευοταν, ισως το πολυ πολυ να πηρε καμια κληση, αλλα μεχρι εκει. πληρωθηκε κανονικοτατα ακομα κι αν σταματησει καποιος μες στη μεση του δρομου με το ετσι θελω κι εσυ να τον χτυπησεις απο πισω ειναι πολυ δυσκολο να αποδειξεις οτι εφταιγε ο αλλος, στο κατω κατω γιατι δεν τηρουσες τις αποστασεις θα σου πουν
akpe Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 περιμενες οτι θα ειχε προχωρησει, αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο θα μπορουσε να ειχε συμβει το οτιδηποτε κι εσυ οφειλεις να το δεις Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. δε μπορω να καταλαβω παντως πώς γινεται να ειδες τελευταια στιγμη το αυτοκινητο.. δεν εχω εικονα και του δρομου που περιγραφεις, αλλα μου φαινεται περιεργο Στην συγκεκριμένη στροφή έχεις stop και ο κάθετος δρόμος (στον οποίος στρίβεις) έρχεται από στροφή. Βάλε τα παρκαρισμένα που σου κλείνουν ακόμα περισσότερο το οπτικό πεδίο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βγείς όσο πιο έξω μπορείς ώστε να δεις αν έρχεται κανείς και στη συνέχεια (ενώ ήδη έχεις βγει πολύ) να πάρεις τη στροφή όσο πιο γρήγορα γινεται μην τυχόν έρχεται κανένας ταυλωμένος. Είχα παρκαρισμένο βανάκι στη στροφή, μετα βίας έβλεπα αν έρχεται κανείς στα πάνω από 50 μέτρα, από τη μία δεν είδα κίνηση μπροστά της, από την άλλη είχα συνηθήσει να καθαρίζουν την στροφή asap, ε ήμουν και αρκετά εκτεθειμένος, έκανα τη μαλακία να ξεκινήσω την στροφή χωρίς να δω αριστερά μου για δεύτερη φορά. δεν ειχε σχεση οτι το ειχε αφησει σε σημειο που απαγορευοταν, ισως το πολυ πολυ να πηρε καμια κληση, αλλα μεχρι εκει. πληρωθηκε κανονικοτατα Πριν καιρό δεν είχε ακουστεί πως αν προκληθεί ατύχημα λόγω παράνομης στάθμευσης σε στροφή ορίζεται συνυπαιτιότητα; Ελλαδάρα, ε;
kage Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 η βιασυνη και η συνηθεια να μην σε φαει καποιος που ερχετε, αμελεις να κοιταξεις αν δεν σε εμποδιζει κατι μπροστα σου(οχι μονο απο το αυτοκινητο που ηταν μπροστα σου αλλα π.χ. απο καποιον πεζο) π.χ. μπορει ο μπροστινος σου να εκανε προς ξεκιναει αλλα τελικα να σταματησε γιατι π.χ. βρηκε κινηση πιο μπροστα ή πεζο να περναει αντικανονικα ή φοβηθηκε το αυτοκινητο που ερχοταν απο την στροφη.εσυ επειδη τον δρομο τον εχεις συνηθίσει υπεθεσες οτι οπως και τις περισσοτερες φορες ο μπροστινος φευγει οποτε κοιταξες απευθειας αριστερα σου για να περασεις και συ γρηγορα... edit:τωρα διαβασα και το σποιλερ σου
Rabican Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 μου εχει τυχει παρομοιο σκηνικο. Βγαινω απο στοπ, και την ωρα που ξεκιναω συνειδητοποιω οτι απο τον δρομο στον οποιο θελω να μπω, ερχεται καποιος πατημενος (τωρα σε στενακια με παιδακια να παιζουν και να πηγαινει με 50-60χλμ ειναι too much, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα). κι ετσι ενω εχω ξεκινησει κοκκαλωνω. ο πισω μου ομως βλεποντας με να εχω ξεκινησει, ξεκινησει επισης, τον αλλον που ερχοταν πατημενος δεν τον ειδε και ετσι σταματησε πανω στον προφυλακτηρα μου. αρα εγω ειμαι σαν την τυπισσα με το τζιπ που κοκκαλωσε ξαφνικα στο παραδειγμα σου akpe. τελικα ο πισω μου πληρωσε τη ζημια...
Ntinaras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 κατα 99% φταιει ο πισω οταν πεφτει στον μπροστινο,εκτος κι αν μιλαμε για φρεναρισμα κυριολεκτικα χωρις λογο,το οποιο ομως ειναι σχεδον αδυνατο να το αποδειξεις ειδικα σε δρομους χωρις κατωτερο οριο ταχυτητας
qsis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Πριν καιρό δεν είχε ακουστεί πως αν προκληθεί ατύχημα λόγω παράνομης στάθμευσης σε στροφή ορίζεται συνυπαιτιότητα; Ελλαδάρα, ε; στη δικη μου περιπτωση δεν προκαλεσε το παρανομα παρκαρισμενο οχημα το ατυχημα , ουτε μπορουσε να υπαρξει τετοια περιπτωση , απλα ετυχε να βρισκεται σε σημειο οπου απαγορευοταν μεν το παρακαρισμα, αλλα ηταν στην ακρη του δρομου αντικειμενικα δεν ενοχλουσε παρολα αυτα οπως ειπα πληρωθηκε κανονικα και ειχε μαλιστα παθει μεγαλη ζημια στο πλαι (μπρος-πισω πορτες, φτερα.. )
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 akpe: Μου εχει τυχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο 3 φορες. Τη μια το ειδα τελευταια στιγμη και εκανα αποτομο ελιγμο και δεν ακουμπησα. Την αλλη ακουμπησα και ετρεχα για αλλαγη φτερου (αμαν αυτα τα τζιπ, δε μπορουν να βρουν στον προφυλαχτηρα σου...) και την τριτη προσεχα και σταματησα εγκαιρως. Ο κωδικας ειναι με το μερος του μπροστινου δυστυχως, γιατι ειχαν σημανση. Κανονικα πρεπει να αφηνεις να φυγει ΕΝΤΕΛΩΣ ο μπροστινος, πριν αρχισεις να κοιτας αν ερχεται καποιος...
Thanos1972 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Ετσι ειναι παιδια,δυστηχως η ευτυχως ο απο πισω φταιει. Πες οτι πεταγεται μια γατα.ο μπροστινος την βλεπει,εσυ οχι.μπορεις να τον κατηγορησεις γιατι σταματησε?
De@th L0rd Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Ετσι ειναι παιδια,δυστηχως η ευτυχως ο απο πισω φταιει. Πες οτι πεταγεται μια γατα.ο μπροστινος την βλεπει,εσυ οχι.μπορεις να τον κατηγορησεις γιατι σταματησε? Ναι γιατί αν με κάνει να πληρώσω 200ευρά για τη γάτα θα τον βάλω ούτως η άλλως να την φάει. Σε γύρο. . Συνήθως πάντως αυτά με τα σταματήματα είναι άκρως εκνευριστικά όταν γίνονται σε τέτοια σημεία που δεν έχεις καλή ορατότητα.
Narayan Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 κατα 99% φταιει ο πισω οταν πεφτει στον μπροστινο,εκτος κι αν μιλαμε για φρεναρισμα κυριολεκτικα χωρις λογο,το οποιο ομως ειναι σχεδον αδυνατο να το αποδειξεις ειδικα σε δρομους χωρις κατωτερο οριο ταχυτητας Ο Κώδικας προβλέπει πως το εκάστοτε όχημα οφείλει να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, τέτοια ώστε να μπορεί να αντιδράσει εγκαίρως σε περίπτωση επιβράδυνσης. Υπάρχει όμως μία εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ο προπορευόμενος οδηγός επιβράδυνε απότομα εσκεμμένα ή για ασήμαντη αιτία. Τότε επομίζεται και αυτός μέρος της ευθύνης. Έχει συμβεί τέτοιο περιστατικό σε γνωστό μου, ο οποίος στην Αθηνών-Κορίνθου με όριο ταχύτητας τα 120 χιλιόμετρα έπεσε επάνω σε προπορευόμενο όχημα στη μεσαία λωρίδα, επειδή ο τελευταίος είδε ξαφνικά το βενζινάδικο και ήθελε να μπει μέσα. Βέβαια στην περίπτωση του OP δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθότι η κοπέλα μπορούσε να ισχυριστεί κάλιστα πως είδε μπροστά της γάτα/σκύλο/καγκουρό και για αυτό φρέναρε.
traganeus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 το έχω πάθει και εγώ αυτό. Σε μεγάλη διασταύρωση με πάρα πολύ καλή ορατότητα και βράδυ, (που τα αυτοκίνητα με τα φώτα τους γινονται πιο εύκολα ορατά) η μπροστά μου βγαίνει απο την διασταύρωση πήγαινα με νεκρά εγώ απο πίσω και κοιτάω αριστερά και δεξιά νομίζοντας οτι θα έχει φύγει. Ε με το που γυρνάω το κεφάλι βλέπω τον αμάξι, πατάω φρένο (όχι οτι έτρεχα μιλάμε ταχύτητα <20 χλμ) και ίσα που την ακουμπάω χωρίς ζημιές. Αυτή ήταν κυπρέα και της ήταν λίγο δύσκολο στις διασταυρώσεις. Αλλα εγώ ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι είχε φύγει.... γαμάτο ήταν
Ntinaras Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 εγω εχω δικαιωθει απο δικαστηριο απο περιεργη φαση οδηγουσα αριστερη λωριδα εξω απο τα λιμανακια στο ρευμα προς πειραια,και μπροστα μια γκομενα κοκαλωνει το αμαξι και ετοιμαζεται να στριψει αριστερα να κοψει την διπλη διαχωριστικη για να κοψει το δρομο καθετα να μπει στο island... εγω τη βλεπω φρεναρω,οι αλλοι 2 ομως πεσανε πανω μου. 50% ευθυνη η μπροστινη 50% ο τελευταιος
akpe Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Ναι γιατί αν με κάνει να πληρώσω 200ευρά για τη γάτα θα τον βάλω ούτως η άλλως να την φάει. Σε γύρο. . Συνήθως πάντως αυτά με τα σταματήματα είναι άκρως εκνευριστικά όταν γίνονται σε τέτοια σημεία που δεν έχεις καλή ορατότητα. Όχι το kitty! Βέβαια στην περίπτωση του OP δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθότι η κοπέλα μπορούσε να ισχυριστεί κάλιστα πως είδε μπροστά της γάτα/σκύλο/καγκουρό και για αυτό φρέναρε. Μα και να ίσχυε, οι ταχύτητες ήταν τόσο μικρές που αν την κοπάναγα θα ήταν καθαρά θέμα δικής μου απροσεξίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.